Som tučná?

hensjsn
10. dec 2019

Dobrý deň chcela by som sa Vás spýtať moja dcéra ma 13rokov má 152 a 49kg obvod stehna v najširšej časti je 48cm.Prosím povedzte mi či je tučná a ak hej tak mi prosím poraďte akoby mohla schudnúť ona si už teraz mysli že je tučná jej kaloricky príjem je do 3000 kalori obmedzuje pečivo a sem tam si dá sladké na desiatu ma 2 jablká ale nedarí sa jej schudnúť tak , prosím ak máte niake rady poraďte mi.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
comika
10. dec 2019

@hensjsn nie je tucna, ma optimalne BMI. Nech zacne sportovat a vyrysuje si telo. Deti by nemali drzat diety, ale papat vsetko Radom, zdravo a striedmo.

anjelicek26
10. dec 2019

Píšeš o sebe? Moja dcéra má tiež 13, 146cm (malinká po máme😘) a 42 kíl. Má ideálnu postavu. Hlavne vo vývine nešpekulovat s jedlom, pridať sport, ak máš pocit, že treba vyzerať inak, tým nič nepokazís. Ale rátať kalórie v tomto veku fakt nie...

natalindaaaaa
10. dec 2019

Ja mam 24, meriam 160 a vážim 48kg. Ako pišu baby predomnou nech skúsi nejaky sport a netrapi sa dietou ❤

merlinja
10. dec 2019

@comika deti by si ale nemali ani "rysovať" telo! tieto moderné sprostosti ...
BMI nie je dobrý ukazovateľ. dôležité je aby výdaj bol vyšší ako príjem, aj keď u detí, ktoré sa vyvíjajú ani toto nemusí byť dôležité. ako vyzeráte vy - rodičia? aké máte stravovacie návyky? spôsob života - pohyb a pod.? ide do puberty, bude sa telo vyvíjať a meniť, takže zdravá, strava, pohyb a dôležitý príklad rodičov! :o)

deti95060810
10. dec 2019

je bacuľatá...mala by viac športovať...
percentilové tabuľky detí - dievčatá ,váha....- pozri

stankadu
11. dec 2019

nie je tučná. Deti v puberte prechádzajú velkými zmenami, hormony, zmeny na tele a pod. Treba u nej posilniť sebavedomie a nech začne športovať. Každý sme iný a určite sa netreba riadiť tabulkami.

erika1594
17. dec 2019

To asi najlepšie posúdi lekár alebo ty sama 🙂 Ja len taký postreh - u detí sa "tučnota" nemeria pomocou BMI, sú na to percentilové grafy, ktoré ti ukážu, ako na tom je v porovnaní s ostatnými deťmi v jej veku.
Ak máš pochybnosti, skúste na to ísť spolu - ale skôr sa viac hýbať, zdravšie jesť - neobmedzovať, aby to neviedlo k nejakým PPP (ak nie teraz, tak v dospelosti), poruchám sebavedomia atď.
Je ale skvelé, že nad niečím podobným uvažuješ a uvedomuješ si, aké riziká to so sebou prináša do budúcnosti (lebo či sa nám to páči alebo nie, mať kilá navyše nie je z pohľadu zdravia to pravé orechové 🙂 ).
Prajem veľa šťastia, dievčatá 🙂 Hlavne citlivo a s láskou 🙂

hensjsn
autor
9. jan 2020

Rozhodla sa schudnúť a zatiaľ má obvod stehna v najširšej časti 39 .Ale chce mať ešte menej

hensjsn
autor
7. feb 2020

Prosím vás poraďte mi aký najväčší by mala mať obvod stehna

majkushka
7. feb 2020

@hensjsn teraz sa vyvíja už má menzes ? Moja mala v 13 155 cm a 60 kg dostala menzes narástla behom roka 13 cm a má 51 kg , oni sa zaguľatia a potom sa vyformuje

liduska12
7. feb 2020

To ci je lebo nie je tucna tazko hodnotit, kazdy mame tie kila v tele inak rozlozene. Ale ja ako dospievajuce dievca som od 11tich rokov doma cvicila pilates. Tiez som hrala volejbal a tancovala. Minimalne by si tym pohybom/sportom vyformovala postavu a citila sa lepsie vo svojom tele. Ja som teda kalorie v zivote nepocitala, aj ked 3000kalorii na den pre mlade dievca sa mi zda aj celkom dost...ved nech je mensie porcie aspon.

hensjsn
autor
8. feb 2020

No teraz to dala na 1800 kj

hensjsn
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xeniii
13. feb 2020

Prečo v 13tich rokoch sa takéto veci riešia? Veď deti ešte rastú, toto podľa mňa nie je na mieste v tak nízkom veku riešiť a stresovať to dieťa 🙂

hensjsn
autor
14. feb 2020

Chudnutiu moc nerozumiem dcerkina spolužiačka ma na desiatu čokoládu oreo a k tomu ešte čokoládu figaro obed v škole zje možno tak trošku a keď ide domov tak si kúpi ešte cukríky alebo čokoládu a je strašne chudá

hensjsn
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
02122020
3. mar 2020

@hensjsn tucna???..cosi...urcite nie😊moja dcera ma 12 rokov , 165cm a 60 kg...zalezi od vysky vsetko...ale tucna rozhodne neni .

simca06022011
3. mar 2020

Netrapte sa dietou, treba jej sport... vybit energiu, spevnit telo a ziskat sebadoveru.. co sa tyka kalorii, nie je 3000 trochu vela? (nie som odbornik, len ked dospela zena ma cca 2000cal, ma to dieta dostatocny pohyb aby tolko energie potrebovala? ). Skuste chodit na rychlejsie prechadzky (aj kamoska to takto so svojimi babami riesi), plavat,.. co ju bavi... A porovnavat sa s kamoskami... ja mam o 20kil via ako moja kamoska a jem menej.. proste to je gentike, metabolizme, pohybe.. mozno ta kamoska uz doma toho vecer vela nezje, ide na sport atd...

danielinaa
3. mar 2020

V jednom komente pises kj a potom kalorie kcal. Co je sakrarozdiel medzi kj a kcal. Ale beruc do uvahy ze 2000 kj na den tak jej zarabas na sakrapruser lebo telo sa nastavi na nudzovy rezim , spomali sa metabolizmus a bude priberat aj z vody. A odporucam vygooglit rozdiel medzi kj a kcal.

simca06022011
3. mar 2020

@danielinaa tak uz chapem
@hensjsn prosim ta, neordinuj dcere ZIADNU dietu, ani jej nic NERATAJ, pretoze sa do toho nevyznas ... ak mas pocit, ze ma nadvahu, chod sa poradit s pediatrickou a ona ta umiestni. Merat 13 rocnej babe stehno a riesit ze chce menej a este ju v tom podporovat, znizovat jej energeticky prijem, ked nevies kolko energie potrebuje dievca v jej veku... Ked vidis, ze je normalne potraviny, hybe sa, nema zdravotne problemy, tak asi bude vsetko v poriadku. Rozhadze sa jej metabolizmus a o par rokov bude riesit vaznejsie problemy ako par cm naviac na stehnach, ktore tam moze mat proste preto, ze este nie je ZENA, ale dievca a moze to mat aj geneticky dane, ze je typ postavy co ma stehna.. okrem tych s naozajstnou nadvahou, hrozia aj rozne psychicke poruchy, bulimia atd.. (realny problem aj v mojom blizkom okoli 7macka skoncila na psychiatrii... lebo mala pocit ze je tucna, sportovkyna... )... treba ju od sledovania cm prestavit na nieco ine, zdrava strava a pohyb... a vsetko dalsie pride a vysvetlit jej to. Nie jablko a hrst orechov ako modelky... lebo tvoja dcera sa vyvija a proste tu energiu potrebuje, potrebuje sa hybat a venovat svojim zalubam a nie zrkadlu.
Vsade pises co zje a co by chcela (menej cm na stehnach).. ale nikde nepises, ci sportuje, hybe sa alebo nie... rovnako je rozdiel, ci niekomu visia "faldiky" vsade alebo proste je to len pevnejsia postava a dievcenske zaoblenie alebo sportuje a tym padom ma aj nejake tie svaly...
Inak mam svagrinku modelku, od 14 rokov cestuje hore dole.. a mala takyto problem s "noham", mala ich take dievcenske, oble, tucnucke oproti telu.. aj lica atd... a sami ju ukludnili v agenture, ze z toho nech si nic nerobi, lebo ked dospeje, vsetko sa to strati ... a aj tak je... vsetko je to o tom, ako to dcere podas, ako na nu vplyva okolie.

terezia1477
3. mar 2020

Len ja mam pocit ze pise same dievcatko a nie jeho mama? Ak pise mamina, treba stopnut taketo myslenie, ver mi, presla som si vselicim a ak bude v tomto veku merat obvod stehna a ratat kalorie a gramy ryze v jedalni, nemusi to skoncit dobre. Ataci vyradit sladkost na desiatu a nahradit ju ovocim. Nepit sladene napoje, pecivo celozrnne, ovocie alebo zelenina ju kazdemu jedlu, zaplni to brusko a zrychli netabolizmus. Treba pochopit soravnu zivotospravu a svkj metabolizmus a nie ratat gramy ryze v jedalni a nerat stehno. A to ako dala 11cm zo stehna dole? Za aku dobu? To je velmi velmi velmi vela a nieje to v tomto veku zdrave a dobre.

hensjsn
autor
1. máj 2020

Ospravedlňujem sa pomýlila som si kalórie a kilojouly.Minulý mesiac prijímala do 2000kj teraz už schudnúť nechce ,chce si udržať váhu zatiaľ prijíma do 3600kj chcela by to zvýšiť ale bojí sa pretože nevie že koľko môže príjmu kj.Obvod stehna zatiaľ 32

hensjsn
autor
13. aug 2020

Teraz má najširšiu časť 38

kassandra25
13. aug 2020

@hensjsn tak ked ma 1,52m, tak by mala mat cca 42kg a aj menej, aby bola normalna a stihla. Naco klamat.

sasanka605
13. aug 2020

@hensjsn tak 3600kj si si este stale pomylila. Denne okolo 1600kcal a kj su x4 cca. Ak ju v tom podporujes tak to je zle.

kassandra25
13. aug 2020

@hensjsn a este nieco: od narodenia, ty ako matka, si zodpovedna zato, ako dcera nonstop vyzera. A nie to potom riesit. Ach, skoda rečí

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jesenzima
24. nov 2023

Prečo, PRECO namiesto ratania kalórií a obvodu stehná nezoberies dcéru na prechádzku, bicykel, atď? To už fakt ľuďom takto hrabe z toho, ako vyzerajú? Je to dieťa vo vývine! A nielen fyzickom, ale aj psychickom! Takéto veci by nemala vôbec riešiť, mala by byť šťastné dieťa a nie dieťa zdeptane z váhy, obvodu a jesť dve jablká, lebo ma "tučné" stehno!

anickaaa6aaa
24. nov 2023

@natalindaaaaa to akože tiež nie je boh vie čo....