Ahojte. Som zena, 166cm, 50kg, veľmi mierna fyzicka aktivita.
Ranajky: 250g tvarohu, 1 banan
Desiata: jablko
Obed: 200g hovädzieho, 70g ryze, veľký salat zeleninový
Olovrant: grécky jogurt 140g, ovsena placka z 30g vlociek
Medzi olovrantom a večerou som zjedla 3 jablka 😄😄
Večera: 200g hovädzieho, 100g zemiakov, salat zeleninový
A teraz chrumem jablko 😂🙏🏻
Je to veľa? Asi hej… kaloriovo to vychadza tak 1400-1500. Ale furt mi skvrka, cely deň… nechápem!
@bebemonika je to skoro pol kila masa, vyše 300g mliečnych vyrobkov a 5-6 jabĺk 😄 a ešte by som jedla kľudne dalej, najlepšie nejaké poriadne mäso 😂
@fairyprincess veď aj moje kamosky zjedia tak polku…
Tak ja by som z toho bola hladná 🤷♀️
Priberáš keď toto ješ? Ak nie, nie je to veľa. Ak áno, je to veľa.
Každému stačí iné množstvo, neporovnavaj sa
@alex49 Ozaj? Vsetci mi hovoria že pol kila masa na zenu je veľa 😄😄
Ja osobne ked si dam jablko, tak po nom som hladnejsia, keby som ich zjedla tolko, co ty, tak som este pazravejsia 😀
Ahoj, nie si. Ale nie je normalne sa najma pri tej vahe/vyske takto podrobne sledovat.
@tyrkysova_kobyla toto mi tiež napadlo, že jablko tak vytravi 😄 ale ono ja brucho mám plne, ale ten hlad cítim niekde tak akokeby mentálne/hormonalne 😩 a teda stitnu mám v pohode, ani stres nemam, že by som zajedala, tak neviem 😄 ale take hlady ma chytia že až na odpadnutie, hneď musím ísť jesť okamzite
Nepríde mi to veľa, btw z jabĺk a polievok mne osobne tiež parádne vytravi a zeriem ako divá 😂
Podla mna je to len vela cerveneho masa na jeden den. Neviem ale ci toto je typicky den co sa tyka jedla alebo len jeden nahodny den
@vler jem často cervene masko 🙂 ale úplne chude, svalové mäso… kvôli železu, B vitamínu a celkovo hustote živín 🙏🏻 Biele masko je super tiez, ale hydina nemá toľko živín ako Grass fed hovadzinka (z farmy Turova btw odporucam 🧡)
@vler teda chcem tým povedať to, že fakt, že cervene mäso je skodlive bol už davno prekonaný… skodlive je možno vysokospracovane cervene mäso, alebo veľmi tucne cervene mäso… 🙂 veľa som si o tom študovala, praveze posledné výskumy ukazujú, že cervene mäso a vnutornosti (pecen, obličky) sú najvyznamnejsie z hľadiska výživnosti pre ľudské telo 🧡
Podla mna mas slabe ranajky, ale tolko masa zjest je celkom dost😀
podla mna to je tak akurat.
Fuu, a kde mas zeleninu? Ja by som namiesto obeda alebo vecerneho masa dala riadny zel salat.
Ja teda zastavam nazor, ze ked je clovek naky "nedozraty", tak mu cosi v strave chyba. Tebe evidentne zelenina, ak je toto taky bezny den.
A teda neviem, kde si citala ze cervene maso nie je skodlive, ale budiz, ved kazdy mame nieco. Pridaj ale ostatne kategorie zdravej stravy a budes sa citit lepsie.
@veselo_neveselo k obom hlavným jedlám som mala 300g čerstvej zeleniny 🧡 píšem to tam “veľký zeleninový salat” 🫶🏻
Daj si dvakrat tolko. 300 gr je co: 1 mrkva, 1 rajcina a pol papriky, to teda v ziadnom pripade nie je velky salat 🤣
To su gramaze priloh v surovom stave ci varenom? Lebo to je dost rozdiel. Napr 100g zemiakov ved to je neaky maly zemiak 😀 70g ryze ak to vazis po uvareni to je tiez nic.
Z jablk ti vytravi rychlo 😀 celkovo sa mi to nezda vela jedla
@veselo_neveselo dominovala listova zelenina, takze množstvo bolo ozaj bohaté 🙂
@dianadd vsetko za surova
Ja by som ti dala tak aspon dve hrste rukoly, zo dva velke listy ladoveho (alebo poriadna zmes zelenych listov), mrkva, rajcina, paprika, za dve-tri poriadne lyzice sosovice/ciceru/fazuli, struhany zeler, aspon tri ruzicky brokolice,/alebo ruzickovy kel, polku avokada, polku cerveneho zemiaku. Zasyp semiackami. Ak chces, tak polej trochou tahini, alebo tekutym humusom. A ked to cele zjes, a este budes mat hlad, tak dotlac tym cervenym masom, ale myslim, ze ti neostane miesto.
Ak pocitas kalorie, tak aj ubrat sa da, ze striedat avokado/zemiak/humus, alebo dat pozor na mnozstvo semiacok.
To ja volam velky salat 😋
Toto ja zjem za 3 dni😁ale keď ti dobre spaľuje, čo riešiš?
Chybaju mi tam nejake zdrave tuky a masa je na mna vela
na svoju vyšku máš akurát dobrú váhu, ja mam 167 a hybem sa od 51-54kíl, podľa toho, ale zjem podstatne viac ako ty niekedy(sú v tom aj sladké veci). Ranajky mám bud jogurt a nejaký rožok, obed komplet menučko väčšinou ....večer už nejedávam, nie, že nechcem, ale som z tohto uplne najedená na cely den. max si dám pohár suchého vína 😀
Ak citiš hlad, skús si dať ovsene vločky, musli s bielym jogurtom, sušenym ovocim a tak. mna toto uplne zasíti, v práci som vždy hladná, ale toto ked si spravím tak doobeda uplne v pohode vydržím
Zalezi aj na veku, ak si mladá, co predpokladám ze si, metabolizmus este fici na plne obrátky, ja tiez strasne vela jem a nepriberiem, staci zvýšiť fyzickú aktivitu a hned ide váha dolu…ale uz sa blizim k 30, zacinam sa obávať, ze uz mi to tak lahko neprejde 😁
1500 kcal je uplna pohoda, pro vetsinu je to i dost malo. A navic mas fakt dobre slozeni jidelnicku, za me je to super.
Veľa, zbytočne 🤷♀️
Podľa mňa to vôbec nie je veľa.