Ahojte, cca 2 mesiace fungujem na prerušovanom pôste, jem teda 2 jedlá denne, veľmi málo sa stane že si dám pomimo nejaké sladké alebo tak. Schudla som 10/12 kg no ostalo to stáť. Viete mi prosím poradiť čo s tým ? Cvičiť chodím máličko, skôr chodím na korčule alebo behať. Ďakujem
Z osobnej skúsenosti: po takom úbytku hmotnosti treba vynechať už aj tie sladkosti a zaradiť pohyb. Tiež dôsledne sledovať, čo konzumuješ. Tiež mi to najprv fungovalo perfektne. Potom som už začala riešiť aj vyššie spomenuté. Musím byť 100% dôsledná, aby som udržala váhu, akú chcem. Najmä v tom jedeni, nakoľko cvičím 4 x do týždňa. Je to pre mňa osobne už veľmi náročné a väčšinou mám cca 2 kg viac, ako by som chcela.
Podla mna si vyhladovala svoje telo. 2 jedla denne asi nepokryju ani bazalny metabolizmus, to znamena, ze mu nedodavas ani tolko energie a zivin, aby malo dost na fungovanie pri celodennom lezani v posteli. Ale je to tvoje telo🤷🏼♀️
Dve jedlá denne? Ak nemá každé z nich aspoň 750kcal, tak sa nečudujem, že nechudneš. Aj príliš málo kalórií totižto spôsobí stagnáciu váhy, a taktiež potrebuješ tak 1x do mesiaca na 3 dni mať vyšší príjem, aby si “oklamala” telo a zas chudla ďalej 🙃
@denkabemommy ano, niekomu toto moze vyhovovat, ze si da neskore ranajky, resp. uz vlastne akoby obed, cize normalne vatsie jedlo, ktore moze mat aj 700-800kcal, co nie je taky problem tolko prijat, a potom sa zase naje mozno okolo 17-18h a da si nieco syte, ziadne vyjedanie pocas dna, ale necha v zaludku vsetko dobre stravit a naje sa, az ked pride hlad. Takto dokazu niektori ludia v pohode fungovat, a telo si na to zvykne.
@janci27 ja netvrdím nič iné, len že treba dostatok kalórií + pár dní na “reštart” kedy človek dá kľudne 2000kcal 🙃 sama jem prvé jedlo zvyčajne až na obed.
a ako dlho to stoji?
ja som od januara kalorickym deficitom schudla 10.5kg ale obcas mi vaha stala aj viac ako mesiac (napriek snahe) telo sa muselo prisposobit a potom sa to znova rozbehlo