AHojte.. Neviete mi poradit nejake diéty na chudnutie?. Co jesť,alebo nejesť? Som diabetička mam 72kg chcela by som zhodit aspon takych 7kg. len neviem ako.. Ak máte niečo čo by pomohlo poprsim správu.. 🙂
@janai1 sladke nejem cukor neuzivam. nejem ani biele peciva . jem vela zeleniny.. vyhybam sa sa jogurtom syrom mliecnym vyrobkom . .. pijem len cistu vodu.. a nic nezabera.. pohybu mam tiez dost. neviem uz co robit
@simuska255 tu si vypocitaj príjem https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka stiahnuť Kalorické tabuľky a zapisovať čo zješ
@simuska255 skus si pokukat nieco od dr sten ekberg na youtube. Ja som napr z videa o tom ci je lepsi beh alebo chodza na chudnutie bola paf. Velmi zrozumitelne a do hlbky veci vysvetluje - nie je pohyb ako pohyb, nie je vsetko len o kaloriach. Len teda je to v anglictine.
Mne teraz pomaha veela chôdze kazdy den, neodopierat si vsetko, ak sladke tak len malicko, davam si vlakninu, chrom a jablc. Ocot. Aj zacvicim na spevnenie tela. Veceru obcas vymenim za kalerab.
Ja som niekde čítala o jačmeni a chlorelle, že pomáha aj na chudnutie. Je to hlavne vhodný doplnok stravy pre cukrovkarov a preto som si to aj objednala. Ale ešte to len idem skúsiť, takže to nemám overené.
@annamarin a kde si objednala tu chlorellu?
Preboha, hlavne ŽIADNE DIÉTY. Z dlhodobého hľadiska pomôže jedine zdravá životospráva a ver, že je to omnoho zdravšie ako akákoľvek dieta či nezmyselné detoxy, obzvlášť ak máš diabetes, navyše je to udržateľné.
Vela zeleniny, ovocia, celozrnné pečivo, špaldová muka miesto klasickej, kvalitné jogurty, mäso max 1-2x týždenne, obilniny, strukoviny, piť len čistú vodu a mať dostatok spánku, strava a 5x denne, neprejdať sa. Pravidelný pohyb - nájdi si, čo ti vyhovuje. Bud rýchla chôdza, alebo cardio, silové cvičenia, beh. Musí ťa to hlavne baviť a neváž sa každý deň.
Žiadny kaleráb na večeru preboha🤦♀️ tým si telo len vytvorí deficit a budeš priberať ešte viac, veď treba telu dať plnohodnotnú stravu, z čoho má fungovať?
@simuska255 Ja som objednala od GW, ale je to MLMko. Do budúcna som si pozerarala, že aj od Royal Pharma sú asi podobne kvalitné. Inak od cukrovkarov som pocula, že si to pochvaľujú a s tým chudnutím neviem, či to u každého je tak. Ja to ešte len skúšam a má mi to dôjsť niekedy tohto týždňa, tak uvidím.
@emilka_1 myslim ze z kalerabu na veceru nie som v deficite a na pestrost stravy si davam pozor. Taktiez aj na hladinu kortizolu, inzulinovu rezistenciu a typ pohybu aby som pocas neho spalovala tuk.. Ono 1 vec je zdravy ziv.styl a druha chudnutie kedy proste musis ten tuk palit a vytvorit kaloricky deficit.
@simuska255 pomôže ti jedine vyšší výdaj ako príjem