Ahojte, velmi sa hanbim niekomu sa s tym zdoverit. Som tri mesiace po porode, som strasne tlsta, nemozem sa na seba uz ani pozriet, naozaj mam nadvahu 20 kil, takze to nie je iba nejaky subjekivny pocit. Isla som z M na XXL a citim sa hrozne, ako som vyzerala v 9.mesiaci, tak vyzeram aj teraz.... Strasne ma to trapi, mam depky, vsetok stres zajedam, takze jasne, ze nechudnem. Ani po prvom som nechudla, az ked som prestala kojit. To bolo to iste, od porodu sa vaha nehybala rok a potom iba velmi pomaly dolu, to som uz aj cvicila a trochu dietovala. Viem, velmi povrchny problem, ale trapi ma to, hanbim sa pred muzom, som ako ozruta, nechcem sa s nikym stretnut radsej, najlepsie by mi bolo ak by som mohla byt uplne sama, popratat si, vyspat sa, urobit si manikuru, navliect sa do mechu a nikomu sa neukazovat... velmi sa za seba hanbim, aka som skareda, tucna, ani na seba nepozeram, na svoje telo, akoby naschval si nevsimam a pohladom sa svoju telu naschval vyhybam....
Na seba sme najviac kriticke.
Telo sa ti dava do poriadku po tehotenstve. Urcite to ide dole, ale pomalsie. Ak uz zajedas, tak uhorku salatovu, mrkvicku, kalerab alebo jablcko.
Vololada je isto lepsia, ale potrebujes vitaminy ❤️
Ahoj, ja som vždy mala celkom dobru postavu (ale od nepamäti pravidelne cvičím, ale milujem jesť, takže si musím dávať trošku pozor na váhu, lebo ja som ten typ, čo priberie aj z vody 🙈) v tehotenstvach som veľa pribrala. Pri prvom 23 a pri druhom 30kg. S mojou výškou 158cm som vyzerala ako malá guľa. Hoci som cvičila aj v tehotenstve, nedokázala som prestať jesť. Hoci hneď po 600ned so začala znova cvičiť, tiež som schudla poriadne az keď som prestala kojit. V mojom prípade to bolo kojenie 6mes a 4 mes. Do roka som mala pôvodnú váhu pri oboch deťoch.
Ja po každom pôrode som pribrala aj 15kg, proste stres, únava a sladké. Pritom som po porode bola vždy chudsia, ako pred tehu. Zhadzujem kila až keď idem do roboty.
Ja vzdy po porode mam kila prec, mozno tak 1 a 2kg naviac oproti pred tehotenstvu, ale priberiem pocas kojenia, ked jem normalne tak mam malo mlieka, ked doslova zeriem ako prasa, tak mam mlieka dost. Takze ja vzdy kvoli kojeniu priberiem 8kg, ale je mi to luto nekojit, ked sa v mojom pripade da, ale som z mojho tela znechutena totalne, ze ako vyzeram. A este pri prvom dietati som to brala lepsie, ze potom schudnem, ale teraz pri druhom uz len cakam ze odkojim ten povinny rok a potom snad nejako schudnem, len uz to pojde tazsie, menej casu na cvicenie, vyssi vek ako pri prvom a problemy s kolenom, pre ktore uz nemozem cvicit tak ako by som chcela. Tiez ma to velmi trapi...
Ja takisto, ja som už 8 mesiacov po druhom porode ale nie ze som schudla ale ešte pribrala lebo malý strašne zle spí od narodenia a ja len sladkosti vyzieram od rána do večera lebo nevládzem...par krát som si zacvicila ale už nemám ani snahu, a aj tak nevládzem, tiež problém s kolenom, chrbát ma bolí, no a ta nadvaha tomu nepridáva...cítim sa hrozne, nič neobleciem, a odmietam si kupovať nové oblecenie lebo stále si myslím ze schudnem, tak nosím jedny roztrhané rifle ktoré sú mi dobre dokola...snáď nejako po novom roku sa spamätam..
Vsak si dopraj pokoj,ticho,spanok. Az pride moznost,budes riesit viac vahu. Rok sa telo spamatava.
Tak precavzatie do noveho roku, chudnutie.
Ahojte zienky, dakujem, ze ste mi tu odpisali na moje mindraky.... 😢🥺 citim, ze je toho na mna velmi vela z kazdej strany a som velmi v strese, nestiham, vypadavaju mi strasne vlasy, strasne som stlstla, uplne sa opustila, neoholim sa, neurobim manikuru, nevytrham obocie, nerobim nic pre svoje zdravie, este nikdy som nebola na tom tak zle, je to zahul na moje sebavedomie, velmi tym trpim... jedine miesto kam unikam je kuchyna, kde sa moje problemy a napatie vyriesia na kratku chvilku.... 😖😢 ja tiez tie sladkosti nestastne..... neviem to prekonat, normalna zavislost, mam doma a musim zozrať, nechapem... ťuk ťuk šiši uz som asi docista...
mne sa vaha vratila presne po roku. a ked nechces jest sladkosti skus ich nekupovat
Prečo si k sebe taka hnusná? To telo ti vynosilo dve deti a nič ti nespravilo. Zacni sa mat trochu rada, ukludnis sa a začneš postupne chudnúť ak budeš chcieť, ale rob to preto, že sa máš rada a chces sa cítit lepsie a nie lebo sa nenávidíš.
@domak2 ano, som k sebe hnusna a nelaskava, a aj ma to velmi mrzi, lebo presne ako vravis, mam vdaka mojmu telu dve prenadherne deticky... ale mam problem so sebaprijatim a sebavedomim... preto stres a nepohodu zajedam somarinami, lebo keby som svoje telo lubila a prijimala ho s laskavostou, tak by som si jedlom neskodila... neviem ako to prelomit, dufam, ze sa to zlepsi, ked budem trochu lepsie vyzerat... chcela by som to zmenit, ale neviem ako, lebo toto je iba pochaby zaklad... 🥺
@kitycat ano, som velmi sebakriticka
@anjelicek26 nemala som dobre vysledky krvi, ale stitna je v poriadku z krvi
@nikdenikto super, ze do roka, tak to bola rychlovka 🙂
@elenkaba @sumalee tak sme na tom podobne.... to jedenie pocas kojenia a sladkosti 🤦♀️ mne je to tiez luto
@ivangeline urcite, to by bol vyborny start, ja by som teraz chcela vsetko zmenit za den.. tolko kil....
@domkakvet len aby mi to tento rok vyslo 😃
Na sladkosti mam recept: NNN - nekupis, nemas, nezozeres. 🙂 skus si davat do bieleho jogurtu med ci kakao, napi sa vody alebo daj si mrkvu, salat, jablcko, uhorku, caj s medom, ked mas chut na sladke. Viem, lahko sa to pise, ale za skusku nic nedas. 🙂
A najma, prvorade je zdravie teba a babatka, postavu mozes riesit neskor. 🙂 uzivaj si krasne obdobie teraz. 🙂
@labkosuch tak ja som po 3 rokoch neschudla vsetko, ostalo 7 kil.... ale to mas pravdu, nemozem nic sladke drzat doma, zozeriem furt 😖
@heidi4 pekne si to napisala 🥰 ale pre mna je to momentalne jedno z najnarocnejsich obdobi v zivote.. som stastna, ze mam deticky, ale zaroven vyhoreta a prevalcovana povinnostami.. velmi si to nestiham uzivat
Veru, skusim to, uz som mala styri dni, ked som velmi dobre jedla, hned som kilo zhodila, ale potom mala mamka narodky, podlahla som a odvtedy mi je zase tazko zacat 😖 zacala som kupovat somariny, cokosky na Mikulasa, az ma brucho boli niekedy..
Nuz, treba len odolavat, byt silna, u mna je to tiez vecny boj s cukrom (nefajcim, nepijem, nehram automaty :D, nedrogujem, nepozeram TV, tak clovek si najde sladkosti ako drogu a zavislost 🤦 cukor je vraj tiez droga 🫥). Drzim palce, chce to len disciplinu a sebazaprenie, som ako ty, viem, ake je to tazke a to ani deti nemam. Mozno v spravny cas to pojde lahsie, teraz si fakt uzivaj tieto krasne casy ☺️☺️☺️
Niekde som čítala, že chuť na cukor trvá 10-15 minút. Potom máš znova chvíľu pokoj.
Základ je vôbec nemať doma sladkosti a mať doma rozumné potraviny. Už tá časť vie byť dosť psycho, lebo v obchodoch sa ti to priam tlačí z každej strany. Ale dá sa, keď ideš podľa nákupného zoznamu a proste to pretrpíš. Prípadne si dáš limit na jednu sladkú vec (aj sladený jogurt je sladká vec), alebo podľa gramáže či ceny.
Keď nejakú sladkú vec dostaneš do daru, tak treba odmietnuť, vyhodiť alebo bezodkladne dať niekomu inému, napr. manželovi, nech ťa toho zbaví (ak nemá tiež problém so stravovaním). Samozrejme, platí to aj o iných "prázdnych kalóriách".
Inak chuť na sladké býva najsilnejšia keď si unavená a príliš hladná. Tomu sa asi teraz nevyhneš 🙁. Ale snaž sa jesť priebežne, "zdravé" jedlo, aby si tomu predišla. Pasca je, že pamlsky je jednoduchšie si otvoriť, než si očistiť zeleninu alebo navariť. To už je vec priorít, no...
Pevná vôľa je pekné slovné spojenie, ale treba jej aj pomôcť, inak sa láme.
K sebalaske neporadim, tu nemam 🤷♀️. Ale aj tak sa stretavam s ludmi, lebo mi to prospieva.
po pôrode aj mne ostalo pekne vela kil navyse, ja som to zacala riesit az ked som prestala kojit, vtedy som siahla po KetoDiet a dostala som sa na svoju pôvodnu vahu
Bola si u obvodneho? Vela zenam sa po porode rozhodi stitna zlaza... odhliadnuc od toho teda, ze je tri mesiace velmi kratka doba vyzerat ako lan... ale tu krv by ti zobrat mohli.