Sladkosti bez čokolády

3. nov 2023

Ahojte, kvôli dojčeniu a kožným problémom mi dnes bo doporučené vysadiť z jedálnička čokoládu a kakao. Prosím vás aké kupované sladkosti bez čokolády vás napádajú? Napr. Raffaelo a pod. Raz za deň si potrebujem niečo fakt sladké a dobré dať. Dosť som fičala doteraz na Mile, aj 2-3 denne.

smilingwoman
3. nov 2023

Z klasických keksov mi napadá Vesna 😃

mikadooo
3. nov 2023

Tiež mám doma dieťa, ktoré nemôže kakaový prášok. Biela čokoláda napr.orion,Milka,schogetten, ďalej opavia má keksíky citrónové, ďalej gumení macíkovia, kyslé rybičky,marshmallow, pelendreky, cukríky,... Delissa má keks bez kakaa, vesna je bez kakaa, potom rôzne cookies, v lidli aj s bielou čoko a suš. ovocím, tie mne veľmi chutia. Takisto lotus kekse, bebe sušienky rôzne. Najnovšie som v bille videla lentilky s bielym vnútrom a v tescu biely kitkat, to som hneď chňapla, že bude mať na Mikuláša 😉. V kauflande mali v októbri tofifee s bielou čokoládou, žiaľ, neviem, či sa to bude bežne predávať, bola to myslím len limitka. Ináč stačí sa len prejsť po obchode, určite nájdeš čosi... Aj keď nie je toho toľko ako čokoládových vecí, ale dá sa nájsť aj bez kakaa.

iwesska
3. nov 2023

Je vela zdravsich sladkosti bez cokolady. Napr.musli tycinky, ovocne tycinky, detske keksiky, ovsene keksiky..Staci ist do Dm alebo do obchodu so zdravou vyzivou a vybrat si. Ja tiez nemozem coko,takze to mam slusne zmapovane.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lelelienka
3. nov 2023

Mas milion moznosti, sojovy suk, cukriky, rozne druhy keksov - bebe, marina, maslove susienky…, musli tycinky, medove keksy, burizonove karamelky…

eliska13
3. nov 2023

3 Mily denne buď rada, že ti sladkosti zakázali, pokým nemáš oveľa horšie diagnózy.Sladkosti napríklad corny, fit tyčinky radšej sa treba zbaviť závislosti od sladkého

vakatko
3. nov 2023

Ak máte kožné problémy, tak by si nemala jesť žiadny cukor a sladkosti, len ovocie.

autor
3. nov 2023

@eliska13 ja nie som zavisla od sladkého. Mam 6 týždňové dieta a som rada ked pocas dna niečo chytim do ust... Mila doobeda a Mila poobede bol pre mna odkedy kojim štandardný príjem rýchlej energie v pripade nudze. O moj zdravotny stav nemusis mat obavy. Je v poriadku.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. nov 2023

@vakatko bolo mi koznou odporucene kvôli malej vylúčiť mlieko a mliečne a kakao s cokoladou.

vakatko
3. nov 2023

Pije tvoje mlieko, čo si myslíš z čoho má ten ekzém ??

nikpa
3. nov 2023

Ja mam rada zazvorky a z tej istej rady aronie.

macekovam
3. nov 2023

vesna.. vyborne ako mila len bez cokolady.. maslove susienky..citronove rezy..

evkamotka
3. nov 2023

Gumene cukriky vsetkeho druhu

eliska13
3. nov 2023

O to viac, keď máš malé dieťa, že sa máš stravovať vyvážene a zdravo.Sladkosti ti zaručia rýchlu energiu a potom veľký pád a hlad a znova zjes hlúposť.O rok by si mala plus kg navyše vieš čo robia sladkosti s inzulínom?

h2
3. nov 2023

@evkamotka Presne tak, okrem iného aj výborný zdroj kolagénu.

vakatko
3. nov 2023

Začni brať Probiotiká, posilníš si tým imunitu a zníži ti to chuť na sladké 🙂
Zdravý príjem kolagénu je kostný vývar, tiež výborný na imunitu a črevá.

lalenka33
3. nov 2023

Vesna, citrónové opavia, vaječné venčeky, maslové sušienky opavia, disko smotanové, ja mám rada aj tie talianske tyčinky z lístkového cesta čo majú v lidl,, musli tyčinky v jogurte, tuba pasty a od nich aj trubičky, milujem pistaciove a objavila som ich v bille a všetky možné gumene cukriky...

quaxi
6. nov 2023

Odporúčam skúsiť radšej sušené ovocie, prípadne oriešky. Keď to robíš kvôli bábätku ktoré má citlivé bruško, tak tie kadejaké farbivá, stabilizátory a iné chemikálie čo sú v bežných keksoch, cukrikoch a pod mu môžu začať tiež vadiť. Ak nájdeš sušené ovocie ktoré neobsahuje iné zložky alebo maximálne cukor, to máš veľmi chutné, rýchlu energiu a pritom menšie riziko že to bábätku nesadne.

blanblan
7. nov 2023

Daj preč tu čokoládovú vrstvu z Mily a máš🙂