Ahojte!
Určite už viaceré z Vás počuli u Dukanovej diéte a možno ju už aj skúšali. Ja som s ňou začala teraz (dnes je 4. deň prvej fázy), pretože som chcela skúsiť, či to bude fungovať a či sa mi naozaj podarí niečo zhodiť bez neželaného jojo-efektu.
Žiaľ, počula a čítala som aj o rôznych negatívnych faktoroch, ktoré táto diéta so sebou prináša, ak napr. ochorenia obličiek, kardiovaskulárne ochorenia, vypadávanie vlasov, zápach z úst, zápach alebo kože a pod.
Preto by som sa rada obrátila na Vás s prosbou o nejaké skúsenosti, popr. nežiadúce účinky tejto diéty. Rada by som vedela, či to naozaj funguje a či sa Vám podarilo zhodiť nejaké to kilečko, pretože som čítala o nej už všeličo.
Dúfam, že som nespravila chybu, že som sa na to dala, pretože nechcem uškodiť svojmu zdravotnému stavu, ale na druhej strane som sa dočítala, že keď začnem a nedoknčím ju, priberiem ovela viac.
Ďakujem Vám za odpovede 🙂
moja sestra má skúsenosť, že po xtý krát začala dukanku a už to na ňu nezaberá. jej telo je už zmagorené z chudnutia, že už na to nereaguje. a áno, obličky tam trpia, črevá z nedostatku vlákniny trpia plus celý organizmus z deficitu vitamínov.
A čo sa stane, keď teraz prestanem a prejdem iba na zdravú vyváženú stravu a cvičenie?
@veverka_123 -45kg a teraz idem na zvysok, ano, ono sa to da aj bez jojo efektu ale treba sa kontrolovat....priberies aj so zdravej aj vyvazenej stravy, zalezi kolko toho zjes.....mne dukanka pomohla (nemyslim teraz kila, ale upravila stravovacie problemy po opke zlcnika a naucila rezimu, stravovaciemu aj pitnemu)...treba si najst trvalo udrzatelny system stravovania, ten co budes drzat cely zivot ( a nemyslim ze uplne vylucenie lepku, zemiakov a ryze a podobne je spravne) kazdopadne ta to vyjde lacnejsie ako naturhouse, ketodiet, herbalife a podobne, nie je nic lahsie ako schudnut, ale udrzat je tazsie (samozrejme pre zdraveho cloveka)
a ozaj, citala som na nete ze je uz aj Dukanova schodkova dieta, kedy mozes jest uplne vsetko (to by nemalo byt take drasticke)
Ďakujem Vám za príspevky. 🙂
Vidím, že táto diéta má veľa negatív, a ja som v nej síce iba. deň, ale necítim sa vôbec dobre, všetko ma bolí, som unavená, bolí ma žalúdok, lebo si pripadá prázdnyčo sa jedla týka ale plný vody, a je mi dosť na vracanie. Myslela som, že to vydržím, le vidím, že aj lekári to dosť odsudzujú, takže dnes prechádzam na cvičenie a stravu - väčší výdaj ako príjem a snáď sa tá váha pohne nadol 🙂
@veverka_123 odporúčam 90dnovu diétu..pri tej som pekne schudla aj sa najesť,každý deň iné,papá sa tam aj sladké..😁 fakt dobrá..len si to potom udržať..ja som ju teraz znova začala ,dnes mám uhľohydráty a na obed som mala pizzu a večera sladké 😁
@alilka, ďakujem za typ. Koľko sa ti podarilo schudnúť počas tých 3 mesiacov?
@veverka_123 ja som to nikdy nedržala striktne a asi za mesiac a pol až 2mesiace cez 15kil..😊 mňa tá dieťa začala baviť .teraz ešte nič na váhe ale na sebe už trocha cítim hlavne sa cítim omnoho lepšie,prinútilo ma to dodržiavať pitný režim,a perfektne mi trávi 😁
To je výborné, možno si k tomu niečo naštudujem 🙂
@veverka_123 nemôžem hovoriť za seba ale kolegyňa schudla cez 30 kg , ale pekne pomaly ich naberá nazad. Už je to rok a priberá veľmi okato