Ahojte,má niekto skúsenosti s detoxom,poprípade vie poradiť?Rozmýšľam nad kúpou knihy 10-dňová očista so zelenými smoothie a potom to aj vyskúšať.
Detox chcem skúsiť aj preto aby sli kg dolu,a potom nabehnúť pomaly na stravu ale zdravšiu,pravidelnejšiu.Nejem pravidelne a hlavne sladkosti.Nad tou knihou rozmýšľam preto lebo neviem od čoho sa odraziť,nikdy som neskúsila detox.A smoothie (ovocie,zelenina,voda)si budem sama robit doma,takze by som investovala len do tej knihy.
@rbk ja som schudla 30 kíl a ani ma nenapadlo, že by som mala začať detoxom. Tiež som mala problém nepravidelnú stravu, veľa sladkého, veľa sladených nápojov, veľa nezdravého jedla ako mekáč, rezeň a pod. Išla som rovno do zdravej stravy bez detoxu. A na smoothie ozaj knihu nepotrebuješ. Ja mám smoothie každý deň a v nikdy som žiadny nerobila podľa receptu či knihy, miešam to, čo mi chutí alebo čo si myslím, že by mi mohlo chutiť.
@ivkazba to si krásne schudla.ja začínam od dnes tiež,potrebujem dať dole tak 10kg.aj si cvičila?
@barboritta cvičiť som zažala až keď som mala dole asi 25 kíl, dovtedy vôbec. Držím palce. 😉
@ivkazba ďakujem,ja tiež začnem behávať,keď sa oteplí.zatial aspoň strava,ale veď to je základ.🙂
ja som tiez vyskusala macingovu a mne naopak velmi pomohla, citila som sa vyborne, lahsie, zdalo sa mi, ze mam viac sily a energie popri tanecnych a crossfit treningoch... a kedze som sa na to dala kvoli pretrvavajucim problemom so zaludkom, spravilo mi to hotovy zazrak s travenim potom.
ale je to individualne a hlavne je to o tom, ze tento detox ta ma naviest na novy sposob stravovania - delena strava, lahsie stravitelne jedla, kombinacie, viac zeleniny, ovocia, vlakniny atd...
@ivkazba a ako ste mala upravenú stravu prosim? Viete napisat pre priklad celodenné jedlo? 🤗
A 30kg dole, parada.. Obdivujem 🤩
@mackamosna úplne som prestala jesť vysmážané veci, sladkosti, sladené nápoje, pečivo a chlieb, zemiaky, cestoviny, mäso som jedla len kuracie prsia, lososa a tuniaka (iné ryby nejem), občas sviečkovicu. Snažila som sa zdravo soliť, žiadne extrémy keďže veľa soli nie je zdravé. Olej som používala olivový, ale s mierou. Dostatočný pitný režim (voda, nesladené čaje zelené a bylinkové), priebežne, nie nepiť celé hodiny a potom naraz vypiť liter vody. Raňajky som mala buď grécky jogurt s ovocím a trochou ovsených vločiek alebo 2 vajíčka (volské oko alebo natvrdo) so zeleninou, syr a šunka (žiadna mastná, ale naozaj mäsová, t.j. nad 90% mäsa). Desiata buď nejaké smoothie alebo 2-3 ks ovocia. Obed polievka (ale žiadna zásmaška a podobne) a mäso s nejakým šalátom alebo menší šalát a menšia porcia ryže. Olovrant jogurt alebo cottage alebo smoothie alebo zelenina/ovocie. No a večera podobné ako obed. Pričom večeru som kľudne jedla aj o pol 8, ak som vedela, že spať idem až po 23. Asi po roku, keď už bolo cez 20 kíl dole a už som cvičila, tak som pridala do stravy naspäť zemiaky a cestoviny, ale to tak možno 2x do týždňa a menšiu porciu a hlavne nie opekané zemiaky či hranolky plné oleja. A raz za mesiac pizzu. Ale veľa vecí mi už nechýbalo. Podstatné je nehladovať, jesť pravidelne, dostatok piť. A začať vtedy, keď to človek cíti. Čiže ak to cítim teraz, tak začnem teraz, t.j. dnes poobede, žiadne od pondelka, od budúceho mesiaca, po oslave a pod.
@noemi155
@ivkazba ďakujem krasne.. A z akej vahy si isla ak mozem vedieť?
@elizabet173 ja som na chlebe, pečive, bagetách bola totálne závislá, iná strava ako chleba a zemiaky ani nemuseli na svete existovať. Takže to som si aj ja myslela, že to nedám a že dôvodom bude chleba. Takže som bola dosť prekvapená, keď som si po čase uvedomila, že mi to vôbec nechýba.
@mackamosna tuším 97 kg ak si pamätám, pri výške 170 cm.
Koľko by ste chceli schudnúť ? Mám niečo čo Vám pomoze stačí mi napísať 🙂
@dodka11 10