Skadiaľ berú ženy cvičenie?

13. máj 2024

Ahojte,chcela by som zistiť ako sú na Tom ostatné ženy,keďže nechápem odkiaľ ženy berú čas na cvičenie,akože keď som niekde normálne krásne ženy ,vyvonane,top postava chodia po meste a tak ma stále zaujíma,že čo tie ženy robia za prácu,poprípade akú majú školu,ja som na vysokej ale kvôli uceniu a všetkému nemám čas absolútne sa o seba extra starať,cvičiť nevládzem ani nestíham kvôli viacerým úlohám,to isté podľa mňa aj pracujúce ženy ,vy ste sa nikdy nad tým nezamýšľali čo robíte zle ? Že sa vám bud nechce alebo nemáte čas ? Pritom snažím sa robiť všetko do školy,starám sa o domácnosť keďže bývam sama s priateľom ale aj tak večer som taká unavená že koniec ,ako to máte vy ? Chcem vedieť či som len lenivá alebo čo 🤣

salamistka
13. máj 2024

Podľa mňa sa tie ženy prekonajú 🙂 horšie je to s časom, tiež som nikdy nechápala, ako sa dá skĺbiť zamestnanie, rodina, domácnosť a cvičenie povedzme 6x do týždňa, to by som nezvládala...ja som začala pravidelne cvičiť, až keď som mala odrastené dieťa a vedela som, že bude vedieť byť bezo mňa, aj to len raz-dva krát do týždňa prvých pár rokov.

lisymbia
13. máj 2024

Tak pokiaľ ešte nemáš deti tak je to len o plánovaní 😊 rozdelení úloh s priateľom či už ide o nákupy, pratanie alebo varenie. My sme vždy všetko stíhali a často sme chodili cvičiť aj spolu. Ťažšie to pôjde s deťmi.

nika23t
13. máj 2024

Kým nemáš deti, tak áno, asi to bude zlým plánovaním a lenivostou 😊 Ja deti mám, a viem si nájsť aj čas, ale posledne dva roky som tiež len strašne lenivá. Stále si hovorím, ze keď si viem nájsť večer hodinu čas na mobil, mohla by som radšej cvicit. Ale keď večer sa mi už tak veľmi nechce.... A presne tie ženy, im aj keď sa nechce, tak sa proste prekonajú.

nikdenikto
13. máj 2024

Tak ja mám 2 malé deti 5+skoro 2 a momentálne som ešte do septembra doma. Cvičím hodinu na obed keď dieťa spí a starší je v školke. Je to na úkor upratovania lebo proste spí len 2 hodiny. Z toho keď hodinu cvičím, sprcha, obed a káva a už je hore. Ale je to môj rituál a nemienim sa ho vzdať. Upratať a navariť zvládnem aj popri malej, cvičiť väčšinou nie lebo proste stále niečo. Občas idem na jumping alebo iné skupinové cvičenie to sú deti s mužom.

Keď som mala len syna v jasliach/skolke a pracovala som, podvečer keď muž došiel z práce som cvičila 30min. Čím bol syn starší tým sa viac dalo aj zapnúť si popri ňom nieco. Bežiaci pás máme doma, tiež často využívaný.

No a keď som nemala deti tak som išla cvičiť hneď po práci. To bolo super lebo som mala sedavú prácu tak trebalo rozhýbať telo po celom dni.

Ja som vždy dávala aj budem dávať cvičenie (lebo to milujem a potrebujem) pred domácnosť. Doma pomáha aj muž úplne automaticky.

skatloka
13. máj 2024

mozno zalezi aj na tvojich prioritach, ja som sa popri VS starala o domacnost, mala dve brigady a stihala som este chodit cvicit (nie casto, ale tak 3 krat za tyzden si tu hodinku nejak vzdy najdem)… samozrejme zalezi aj od skoly, ja som mala 7-8 hodin kazdy den 🙂

ndrag
13. máj 2024

Ja tiez "nemam cas", teda skor sa mi nechce, ale zatnem sa a 1-2x do tyzdna ten silovy trening dam. Netreba chodit do posilovne, da sa aj doma, skoro rano, cez obednu pauzu, vecer pred telku roztiahnem karimatku a prinesiem si cinky a pomedzi serie pozeram so zbytkom vecerne spravy. Staci mi 20-30min max. HO je v tomto vyhoda. Ostatne sporty mimo siloveho treningu neratam, lebo to mame s muzom spolocne a je to pre nas jedna z normalnych potrieb ako najest sa. 🙂

cimage
13. máj 2024

Ja zvyknem cvicit doma, ale mam take obdobia ked cvicim kazdy den a potom zas mesiac nic. Cvicim intenzivne 15-30min podla nalady. Cim viac “trpim” pri cviceni, tym sa potom lepsie citim ked odcvicim. Praveze aj ked som unavena, tak po cviceni sa telo super nabudi hormonami. Skus si zacvicit par minut denne a zistis, ze mas viac energie. Upratovanie a domacnost pocka.

zuzinka888
13. máj 2024

Vsetko je o prioritach. Ak si povies, ze budes cvicit ked budes mat cas- nikdy si ho nenajdes. Vzdy ta nieco rozptyli, nieco bude dolezitejsie, potrebnejsie urobit. Tieto zeny maju cvicenie naplanovane - aj ja mam urceny cas kedy a toho sa drzim. Ked chce prist kamoska na kavu- uz nieco mam prid o hodinu. Treba vybrat mycku pracku- to hodinu pocka a urobis to aj ked si mierne unavena. A cuduj sa svete mam 4 deti a ziadnu ujmu nemaju- je to vsetki o planovani a aj o tom ze aj detom mozes pivedat nie. Teraz cvicim- nemozem ti ist hladat auticko- no hned ako docvicim tak pojdeme.. a potom treba zapojit do domacnosti aj priatela. A netreba to nechavat az na vecer.

zuzubb007
13. máj 2024

Zaťať sa idem cvičiť tak idem výhovorky neexistujú vtedy, ináč človeku by sa nechcelo nikdy cvicit, dá sa všetko len treba chcieť deti, učenie s nimi, pes, robota, varenie, nákupy aj cvičenie 3-4 x do týždňa

simca06022011
13. máj 2024

Kwd mqs harmonogram tak stíhaš. Tiež som sa vyhovárala, kedy ako.preco... nevládzem a bla bla. A potom som sa proste večer na hodinu zavrela.v izbe a cvičila každý deň a čuduj sa svete, nič sa nestalo :D áno chvíľu trvalo kým osadenstvo.pochopilo, že mamu neotravujeme, teraz cvičí... ale žiadne povinnosti mi to nezabralo. Práve človek má viac energie potom.
U mňa je najhoršie začať, keď prestanem na určitú dobu :D čiže určite je to o ukončení výhovoriek.. A čas sa hned nájde. Ja mam napr problém dochádzať niekam za.sportom.

lindous
13. máj 2024

Ja som začala chodiť pravidelne cvičiť práve počas VŠ, nemala som úplne ľahké štúdium a keďže sme mali veľa laboratórnych cvičení, tak aj času som v škole trávila viac než dosť, no 2x do týždňa som sa prekonala - často som išla práve priamo z fakulty, keďže mi vyhovovuje cvičiť večer 😊 a áno, bola som unavená, často sa mi nechcelo, vedela som, že ten čas by som mohla využiť na učenie či písanie protokolov, no keď som išla, nakoniec som bola rada, že som išla, dala som oddýchnuť hlave, cítila som sa super, nabitá energiou a v konečnom dôsledku som bola omnoho produktívnejšia… a vlastne to tak mám dodnes 😊

3petka
13. máj 2024

No ja si musím niečo odoprieť aby som si aspoň 3 krát do týždňa na pól hodiny našla čas. Robím z domu a mám ešte ročne dieťa plus prvaka. Takze buď ignorujem robotu alebo dieťa alebo domácnosť. Inak to nejde. Ak je manžel náhodou doma zabaví deti ale aj tak je to na úkor domácnosti.

januska12323
13. máj 2024

Cvičenie je jedine o tom či sa ti chce alebo nechce.

lindous
13. máj 2024

A autorka, ešte mi napadlo, že sama neviem či by som sa k tomu dokopala, keď som začínala, veľkou motiváciou mi bol priateľ, boli to také naše randíčka a aj vďaka tomu som si našla ku tomu vzťah, tak sa možno skúste hecnúť spolu alebo s nejakou parťáčkou 😊

h2
13. máj 2024

Na VŠ som chodila na stavebnú fakultu v Bratislave, to píšem kvôli tomu, že táto škola má bazén rovno v budove. A kým moji spolužiaci rozmýšľali, ako sa povinnej telesnej výchove vyhnúť, ja som bola minimálne 3x do týždňa v tom bazéne, prípadne v telocvični, alebo posilke, ktoré tam boli tiež, ale v tom bazéne asi najčastejšie. No a potom, po škole, som ešte chodila do práce. Tiež som bývala s priateľom. Neviem, kde som na to brala čas, ale energie som vtedy mala na rozdávanie.
Teraz, ako žena pred 50 a matka, sa snažím aspoň 1x do týždňa ísť plávať, chodíme spolu so synom, takže je to v rámci spoločne stráveného času. Ináč sa musím priznať, že príliš necvičím, hlavne kvôli problémom s nohami, behať, či skákať napríklad nemôžem (chronický zápal achiloviek, trvalé poškodenie 😟). Ale chodíme veľa na prechádzky, bicykel, korčule. A sem tam sa dokopem cvičiť na orbitreku.

danica2711
13. máj 2024

nič v zlom, ale áno, si lenivá a nevieš si zorganizovať čas

ivik4
13. máj 2024

Napriklad vcera (nedela)
Vstala som o 7mej. O 9tej rano som mala uz navarene a potom som sla s chalanmi do parku . Nachystala sa do prace a o 11tej vyrazila . Od 11:30-20tej som bola v robote a od 20:15 do 21vej som pedalovala na bicykli pri telke spotena jak mys . Takze komplet celi den som cosi robila.
V priebehu tyzdna sa este k tomu niekedy ucim s malym, takze rano ho pred pracou este aj zanasam. Robim v banke a mam pocit ze tam uz byvam ale ked uz nie posilka tak aspon doma tych 45min si 4x do tyzdna vtrepem aj keby co bolo lebo mi na sebe zalezi

basullinka
13. máj 2024

Ja pracujem, chodim na 2 vysoké školy externe, starám sa o domácnosť a aj zahradu (no deti nemáme) ale jednoducho sa hecnem aj ked sa mi nechce a idem cvičiť. Veľa je to o plánovaní času,, disciplíne a schopnosti sa premôcť

kim2028
13. máj 2024

Všetko je to o chcení a time managemente. Osobne neverím, že sa nedá nájsť vôbec čas napr. na cvičenie. To je len polhodina v horšom prípade hodina a pol. To sa dá. Ja som bol tiež niekedy taký, že som nemal na „nič“ čas. Potom som si uvedomil, že až taká pravda to nie je. Tá hodina sa dá nájsť na pohyb vždy… Hoci teraz som na invalidnom dôchodku a mám veľmi veľa času… Oveľa viac, ako keď som študoval… Aj pri štúdiu som si našiel postupne ten čas. Napr. chodil som si zabehať asi 7-10 kolečiek večer po areáli okolo internátu… To ten areál bol dosť veľký…. Niekto žil študentský život, ja som si aj len tak behal :D Po polroku sa dostavili výsledky. Rodičom som sa nepáčil teda. :D Boli zvyknutý vždy na 85-90 kg a nie na 73 kg chlapíka... :D Súhlasím nepristalo mi to veľmi… Teraz by som dal za to dosť, aby som mal 75-80 kg. To je dnes už mimo mňa. Beriem lieky a pribral som dosť… Tak tiež by som chcel niečo robiť so sebou. Strava je vždy základ všetkého a cvičenie potom pomôže tomu...

tetapetra
13. máj 2024

Snažím sa dokopat každý pondelok a štvrtok na jogu. Nič nie je ťažšie ako tam ísť. Keď som však už tam, už je dobre 🤣.

lucia13022023
13. máj 2024

Ja som si počas školy dávala budík na piatu ráno. Išla som si zabehať alebo do fitka, vrátila sa o pol siedmej, sprcha, raňajky, namaľovať sa a o pol 8 som už išla do školu, mala som ju cca 15minut od domu. Teraz to isté, vstanem skôr ako malý, nejdem preč ale doma máme mini fitko, za cvičím si, sprcha, nachystám raňajky a fungujem ďalej celý deň. Alebo potom poobede chodím do fitka keď je muž s malým, alebo mam stráženie.. Dá sa vždy nájsť cesta... Keď bol malinky v kočíku tak som sa chodila korčuľovať s nim a on spal.. Len si treba určiť priority a rozložiť čas a pôjde to 🙂

mabenn
13. máj 2024

90%strava, 10%cvicenie, cca...vsetko je vec priorit, ja som sa venovala studiu, aj to je palenie energie, ide o to, kolko potom dopapas...tazke studium=zataz, malo spanku, atd. na skole som mala par kg viac, ale nevadilo mi to, lebo som riesila skolu, telo sa prisposobuje zatazi...denne vyvetrat hlavu je uzitocne, staci si dat prechadzku v tempe, par drepov, klipov, plank, to mas 5min a hotovo...vraciam sa na zaciatok: dolezita je najma strava

luccija
13. máj 2024

Pre každého má deň 24 hod, keď iná stíha prácu, deti, cvičiť, variť treba porozmýšľať kde Ti ubiehava cas.A určite ho nájdeš🙂normálne ako si naplánujtes sprchu a spraviť obed musíš si naplánovať cvičenie.Len smradľavá a hladná nemôžeš byť, ale cvičenie môžeš vynechať🙂)a tak idú dni.

ivik4
13. máj 2024

A zabudla som,robota okolo dietata ani nevravim...

tilly
13. máj 2024

O čase to nie je podľa mňa. Lebo vieš si pustiť aj seriál a pritom cvičiť. Dokonca už vymysleli aj pre lenivé baby cvičenia a pritom vieš normálne čítať, alebo byť na mobile 🤣, daj do Google lazy girl trainings. Všetko je len o vôli a chceni

majkadu92
13. máj 2024

Podľa mňa len sa ti musí chcieť a mať motiváciu..ja mám dve deti mladšia nemá ani dva roky chodím do práce, deti sú dosť náročné s mužom sa pri nich striedame a teda stíham cvičít.. a chcem lebo si chcem postavu udržať ..koľko krát sa mi nechce ale dám sluchátka a už je to pre mňa relax a teším sa na ten čas keď môžem byť sama 🤣

prasiatko30
13. máj 2024

Ono najhorsie je prekonat sa - cas by sa nasiel, ale chut je poriadne tazke hladat😂😂😂teraz uz mas gym na kazdej ulici, pomaly kazdy barak ma jedno fitko - a poniektore otvaraju od 6.00-23.00 bez prestavky, je plno promenad, lesnych chodnikov, cesticiek na chodenie, behanie, korculovanie, da sa chodit na biku - bike uz nie je luxusny artikel ale ho ma kazdy clen rodiny. Na kadejakych sietach mas cvicne plany, mozes byt sucastou nejakej komunity - co beha, chudne, cvici, etc. Takze v dnesnej dobe je to fakt len o chuti sa do niecoho zapojit a pri niecom zotrvat.

kiki68
13. máj 2024

Tu hodinu vies najst, den ma 24 hodin c mozes o hodinu skor vstat a zamakat

ss1908
13. máj 2024

cas je vzdy, chut skoro nikdy. externe studujem, robim na plny uvazok 12 tky a o 23:00 ked skoncim v robote sa mi fakt najmenej chce ist cvicit, ale idem. 4-5x do tyzdna

barborachors
13. máj 2024

Moja známa, doktorka, tri deti na krku a stiha cvicit, kozmetika, oblecko tip top. Proste stiha a ma to ako proritu.