Ahojte ... Mám 25 rokov tri detičky som dosť sedavy typ ženy ľúbim veľmi papat sladké ..a piť sladené nápoje nemám absolútne žiadnu motiváciu mám 159cm a 92 kg bojím sa že sa dostanem na trojciferne číslo a preto som sa rozhodla niečo zo sebou robiť bojím sa že sa manželovi zapáči krajšia chudsia a to nedovolím .. chcem schudnúť . Lenže vôbec neviem ako začať nejaké rady typi motivácia ktorej sa podarilo schudnúť viac ako 30kg a nemá ovisnutu kožu 🥴 dakujeeeem 😍
@elenajezova áno to mi je jasné ale ja vôbec neviem čo môžem jesť čo by som nemala ako zostaviť jedálniček a pod.
@ivetka1445 na zaciatok staci ak obmedzis (najlepsie vylucis) prazdne kalorie, sladkosti, sladene napoje, znizis prilohy na polovicu a pridas viac bielkovin a vela zeleniny. Zelenina namusi byt len salat, kludne aj dusena, varena miesto ryze a zemiakov. Jest mozes skoro vsetko, ale menej, podstatne menej.
@ivetka1445 keď absolútne nevieš čo a ako tak sa s niekým poraď lebo si narobíš viac škody ako osohu. Daj si vypracovať jedálniček, zožeň trénera. Nie je to veda ale môžeš si privodiť zdravotné problémy ak na to pôjdeš zle, či už je to strava alebo pohyb. Pri takejto nadváhe by bol najlepší pohyb ktorý nepoškodí pohybový aparát otrasmi, takže žiadny beh, skákanie. Skús skôr plávanie, rýchlejšia chôdza, chôdza do kopca. A zároveň posilňovať s váhami.
Na začiatok skús denne hodinu pohybu napr rychla prechádzka a nepi nič sladké a uvidíš 5 -10 kg len z toho pôjde dole
@viestta Ďakujem za radu 😊určite s tým začnem lenže u mňa bola aj to chýba že ja nejem ani keď nad tým uvažujem keď som hladná len zazeniem hlad nejakým keksikom čokoládou 🥴 a takto som dopadla
@heidy222 ďakujem 😊 určite skúsim
@ivetka1445 nauc sa jest 5x denne. Nebudes hlad zahanat blbostami
@ruzovakrava áno to určite lenže su dosť nákladné na financie tieto veci a nie som prave najbohatšia určite by mi do domácnosti tie peniažky chýbali čo by som dala na jedálniček a trénera . Práve preto som skúsila nejaké rady tu
@viestta určite začnem na začiatok takto 🙂 malé porcie a 5x za deň pohyb a veľa vody bez sladkého a sladkých nápojov
A ešte pozor: zdravé chudnutie je Max 3-4 kg za mesiac, ak budeš hladovať a chudnúť rýchlejšie môžeš si pokaziť metabolizmus a riskovať Jojo efekt
@ivetka1445 drzim palce. U mna to zabralo. Pomalicky ale nenavratme ma kila opustaju. Uz ma ich opustilo celkom dost a bez zvlastnych diet, kalorickych tabuliek, tabletiek, cajikov... Chce to len zacat a drzat sa
@viestta Veľmi pekne ďakujem dúfam že do leta budem aspoň ako tak vyzerať 😐 a že nebudem ovysnuta
@heidy222 no áno o Tom som čítala začnem určite opatrne a som zvedavá ako to pôjde
@ivetka1445 Skús pozrieť skupinu Cesta k mojej premene. 😉👍
@ivetka1445 ahoj, veľmi dobre hovorí o chudnúť í napríklad aj Miro Veselý. Má videá aj na you tube a vydal aj knihy. Mne v začiatkoch veľmi pomohol informáciami o strave a chudnutí. Tiež Antónia Mačingová, ale tam nejde v prvom rade o chudnutie, ale detox tela. A ver či nie, ale aj Bukovský. Držím ti palce. Ja som schudla 35kg a teraz po tehotenstve idem na to zasa 🙂
Hlavná je zmena stravy a potom pohyb. Ale bez zmeny stravy to nepôjde.
Drž sa 🙂
Urcite prec sladku vodu. To by som ako prve.
Ak so hladna sa najedz. Ak nie tak skor ako sladke nejaky suchar alebo tycinky-aspon ja to tak riesim 😂
Noooo a nejest neskoro vecer. Po 19:00 uz nejem.
Hybat sa kolko sa da. Aj doma sa daju nejake zakladne cviky. Alebo aspon prechadzky.
@mimibabybell ahoj určite si to pozriem 🙂 môžem sa ťa opýtať keď si schudla tak veľa neovysala ti koža ? Pekne sa stiahla ? Obávam sa že budem jak sharpei🤣 či ako sa to píše no veď vieš ten psík
@ivetka1445 ako baby pisu, vylucit sladke a pozor aj na tucne jedla. tuk ma viac kalorii ako cukor a treba ti este mensie mnozstvo,a ko sacharidov.
fajn su kaloricke tabulky, kde si zapisujes. je treba sa s tym naucit trochu robit, na nete je vela rad, ci uz su skupiny, alebo aj videa na youtube, ako ich nadstavit. vyhodou je, ze KT ti presne ukazu, ktora potravina ma kolko kalorii a ake zlozenie makronutrientov ( to su tie bielkoviny, tuky a sacharidy )
@maryetta určite vyskúšam 😊 dakujeeeem
@ivetka1445 no veru, daj si do google chudnutie a najde ti vselico, len pozor. to co sa tvari ako vlemi lahke, velmi dobre a vacsinou aj drahe ( rozne tie napoje a pod, pripadne jednostranne diety ), to nie je idelane, schudnut sa da len pracou na sebe, zmenou stravy a vhdony je aj pohyb.
ja som takto schudla tiez 22kg, za 2r s tym, ez som mala obdobia ( cez sviatky ) ze som nechudla a dokonca priberala.
teraz opat mam navrch, ukazuje mi to - 18,5kg, tak musim opat zarezavat. no mam pred ms, tak neviem ako to dopadne. zatial - 1,2kg tento roj ( vacsina z toho je voda a uvolnili sa mi cfreva, ked sa tolko nenapchavam ), z tukovych zasob toho tolko dole neslo.
@ivetka1445 vzdaj sa sladkosti a nápojov. Mne pomohlo polovičné porcie. Jedla som všetko, len menej. S deťmi sa výber každý deň na prechadzky
schudla som 22kil, este chcem dalsich cca 17-20. musis si povedat, ze do toho ides seriozne. vela cistej - len cistej - vody prip nesladeny caj. aspon 2,5l na taku vahu. zober kazdy den deti na prechádzky. stiahni si appku kaloricke tabulky - ta ti aj povie kolko kalorii a makier mas prijat. zameraj sa hlavne na proteín - budes sytejsia a nestratis tolko svalov. prijem kalorii - konkretny pocet najlepsie vypocita online kalkulačka jozefa totha, len si zadaj do googla.
@missviolet večer si o Tom pozriem viac určite si niečo nastustudujem o Tom vďaka 🙂
@panizima určite sa začnem viac hýbať a zapojím aj deti dakujeeeem 🙂
@majamat určite začnem s tými tabuľkami len mi bude niečo trvať kým sa s tým naučím robiť ale to dám 🙂 to je to najmenej len musím mať pevnú vôľu .. týmto štýlom bez sladkého viac pohybu bez sladkého a menšie porcie .. jedla cca do leta by som mohla koľko dať dole ?
@ivetka1445 no ono v diete je jednoznacne jedine to, ze treba zjest menej kalorii,a ko spotrebujes. napr, mensie porcie ani moc nemusis, pokial jes jedlo, ktore nie je kaloricke.
napr ako rpiloha su zemiaky najmenejkaloricke. prilohy sa moze ubrat, teda ak jej jedavas viac., no v pohode 100g mozes niekedy si dam aj 150g, dokonca minule soms i dala aj 200g. dolezite je, kolko toho zjes okrem tej prilohy, jednoducho je dolezita kombinacia vsetkych jedal za den. a maso, dusene s malym mnozstvom tuku, skor kuracie ma pomerne malo kalorii. cize takych 130g ryze + 150 kuracie mas a 1ml oleja + nejaka zelenina = to mas 350kcal, co je pomerne malo na to, ze je to obed, pripadne sa to da zjest aj an veceru. a dokonca ti to da pomerne dost bielkovin, nieco sacharidov a minimum tukov.
utuky su tam sice malo,a le tuky ja osobne nemam problem naplnit, vobec to nemusim strazit. len vynimocne sa stane, ze mam tukov menej,a le mam ich nadstavene na pomerne vysokej hodnote. bielkoviny - tych ej dost, co je dobre pri chudnuti a sacharidy tam tiez nejake su. hoci niektori odporucaju vyhybat sa priloham, vobec to netreba a v kazdej porcii jedla by mali byt aj sacharidy. vyhodou su zdravsie sacharidy, napr, v celozrnnej ryzi, moze sa pouzit aj napr, bulgur a pod, ale vyhybat sa im uplne netreba. to vobec nei ej zdrave. a navyse, najvhodnejsia dieta je taka, z ktorej nei je po chudnuti problem prejst na udrziavaciu stravu. ak sa sacharidy vynechavaju a po schdnuti sa zaradia, moze to amt tak akurat Jojo efekt.
samozrejme to so sacharidmi netrba prehanat, ale nie ej dobry ani jeden extem.
sacharidy nam dodavaju energiu a do tukov sa ukladaju iba v pripade, ze ich je privela.
KT ti nadstavia sacharidy. ja to amm upravene, elbo uz sa mi chudne tazko po tych 3r co sa snazim ( teda minuly rok som to poriadne flakala,a le zas apson som hmotnost udrzala ). uz som to niekde pisala a je to anrocna tema, lebo nazory na to, kolko sa ma prijat denne makronutrientov sa roznia. ja sama na sebe citim, ze take davky bielkovin,a ke doporucuju KT su mi vela. samozrejme to nahradzam tulmi, ci sacharidmi. hoci kalorii mam tak akurat v KT,a le podiel jednotlivych makronutrientov je iny.
@majamat veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie 😊 budem sa snažiť to dodržiavať a správne kombinovat
@ivetka1445 Ak možem zo svojich skúsenosti, obmedziť pečivo, prílohy a to sladké. Parky bez chleba, vajíčko bez chleba atď. Sladkosť zahnať lyžičkou medu.Piť mlieko, keď si hladná.Kúpiť si ryžové chlebiky , natrieť syrom, alebo vždy mať doma tvrdý syr.Chlebiky natrieť aj medom.Piť vodu.Ovocie.Rozmixovať banán s mliekom, aby Ťa zasýtilo.
Telo si zvykne a hlavne malé porcie. ✊🍀
@ivetka1445 pozri si skupinu Cesta k mojej premene.....kočky ti tam poradia aj čo sa týka stravy aj čo sa týka cvičenia....strava je gro....treba sa začať srarvovať tak aby si sa dokázala tak stravovať celý život, čiže žiadne diéty že nebudem jesť pečivo alebo niečo vynechávať, či radikálne zmenšovať porcie...v prvom rade musíš si dávaj malé ciele - teda žiadne sladené nápoje, najlepšie čistá voda, ak čaj či káva - nesladené....3-5jedál porcie "normálne", snaž sa vynechať sladké, vysmážané, blbosti ako čipsy, sladkosti....raňajky 1krajec chleba napr.syr rajčina, paprika, desiata - ovocie napr.1jablko/mandarinka/pomaranč/banán, obed polievka a napr.ryža , mäso, zelenina, olovrant jogurt, večera kludne polievka alebo druhé z obeda....normálne porcie, žiadne že nebudem večerať alebo dupla k obedu lebo mi chutí....aj neodoláš zákusku - daj si 1 a daj si ho miesto nasledujúceho jedla...nerobí sa z toho tragédia, žiadne výčitky...ono to funguje tak že ak zješ viac kalorické jedlo, niekde treba ubrať.... nemusíš vždy jesť desiatu alebo olovrant , tam sa nič nestane ak vynecháš, ale nevynechávaj hlavné jedlá....samozrejme cvičenie.....máš rôzne výzvy kde sa prihlásiť a poradia ti tam aj čo sa týka cvičenia aj stravovania....
No jedine úprava stravy, pohyb, cvičenie....ťažko niečo iné vymyslieť. Ja som dala dole od februára do júla minulý rok 13 kilov. Zo 70 na 57 pri výške 167 cm. Ešte chcem dať tak zo päť.