Ahojte som dva roky po pôrode. Mám problém so štítnou žľazou a mám stále váhu ako pri pôrode. Nemôžem schudnúť mám dve deti. A potom spojené problémy s nadváhou. Viete mi poradiť čo Vám pomohlo? Ďakujem
@veronika19895 Prerušovaný post, nemusí byt drasticky, ale napr 16hodin neješ /8 jes. Mne vyhovuje najviac táto forma stravovania, začínam neskorým obedom, chodím spavat po polnoci. Každý si to nastaví podľa seba. Ale teda neviem či je dobre aj pri nejakých zdravotných problémoch. Je na fb aj skupina.
Nejesť pokým neskvrka v bruchu. A mať dopredu pripravené, čo budem jest, keď to príde. Odpustiť si, keď raz za čas si dáš niečo ine.. Plus, tesit sa z pohybu,každej fyzickej aktivity a vyhľadávať ju aj spolu s deťmi. Takto teraz žijem ja. Idem už na pocity,lebo počítať kcal, zvlášť si variť a vážiť sa každý deň už nie je pre mňa.. Snažím sa nájsť strednú cestu.
Ak si 2 roky po pôrode, tak už by SIM to nenazývala chudnutie po pôrode, prepáč 🙈 tipov ako schudnúť je tu každý deň veľa a nenarobíš nič, stále budú tie iste: kalorický deficit ktorý dosiahneš tým že budeš menej jesť alebo viacej cvicit, ideálne kombinácia týchto dvoch faktorov. Prerušovaný pôst je stále len forma toho, ako ten kalorický deficit dosiahnuť. Telu je jedno či zješ 2000kcal za hodinu alebo za 10 hodín.
A aké ochorenie šž máš? Ak Hypoterioza čiže spomalenie šž tak tam jedine dobre a citlivo nastavená liečba euthyroxom a vééééééľmi dlhý čas na chudnutie nakoľko toto ochorenie brzdí úbytok podkožného tuku a tuku v bunkách. Telo sa zbaví všetkého možného ale tuk drží. Ja som na podporu chudnutia tuku (nie svalov) začala brať spalovače tukov. Ale okrem toho - cvičím vo fitku každý druhá deň, strážim si príjem/ výdaj a premýšľam čo zjem. A aj tak za 3m. len 5kg- a to som prvých 6 týždňov neschudla ani gram. Chudnem z pôvodnej váhy 70kg/ 171 cm. Momentálne mám 65kg.
@veronika19895 Liecim sa na stitnu zlazu. Dcera bude mat rok a pol a ja mam takmer 40 kg dole. Kaloricke tabulky. Za mna top.
@wiwi28 mám štítnu žľazu zníženú a Uzol
@wiwi28 áno mám zníženú funkciu a môžeme užívať spaľovace tukov?
Na štítnu žľazu len lieky. Na výhovorky šport a strava