Schudnem behom?

18. jan 2023

Dobry den, potrebovala by som radu. Rada by som nieco schudla aj pohybom nie len stravou, myslite ze behom nieco schudnem? Ako s nim zacat? Nerobim ziadnu fyzicku aktivitu co sa tyka cvicenia a podobne takze kondicka 0. Mate skusenosti, rady? Dakujem

kacernakokse
18. jan 2023

Ja keď som začínala behať, bola som na tom podobne. Žiadne kondička. V prvom rade kvalitné bežecké topanky to je základ. A potom už len vybehnúť. Vždy miernym tempom, aby si vydržala čo najdlhsie v Tom tempe. Keď už nebudeš vládať tak pôjdeš rychlou chôdzou a potom zasa beh. Postupne sa budú behove intervaly prwdlzpvat a chodzove skracovať. Je inak fajn stiahnuť si aplikáciu ktorá sa spáruje s hodinkami. Strava, Nike... Ja som tam mala pridaných mojich známych a lajkovali sme si naše behy a podporovali sa. A ešte posledná vec, dvíhanie činiek je na schudnutie efektívnejšie.

maminkadeticiek
18. jan 2023

@kacernakokse Ake kvalitne topanky napr.odporucas?

teereezia
18. jan 2023

Najlepšie sa chudne, ak budete v kalorickom deficite - váš výdaj energie bude väčší ako príjem

koniarova
18. jan 2023

Chudnutie behom je totálna kravina. Sledujem fitness trénera Michala Haffa. Mrkni.

koniarova
18. jan 2023
avanka
18. jan 2023

Ja som behom nešla dolu ani deko, dávala som tých 6,7 km každý 2,3 deň ..za mňa je rychlochodza účinnejšia.
@maminkadeticiek ja som vyskúšala od under armour, Adidas, Nike, ale mne sadli najviac joma tenisky, aj manžel si ich chváli..

babulkomale
18. jan 2023

Prerusovany post a denne cca 13 000 krokov - 10 kil dolu za pol roka. Kamoska beha a je stale rovnaka co sa tyka postavy.

kacernakokse
18. jan 2023

@maminkadeticiek záleží od terénu na ktorom plánuješ behať, od toho či pokladas nohu do von alebo do dnu. Ja mám Adidasy, ale vyberala som ich v obchode kde ma postavili na pás a odporučili vhodnú obuv. Takže neporadím úplne konkrétny typ, ale poradím, že ber to tak, že topánky sú jediná záležitosť, do ktorej je potreba zainvestovať tak na nich nesetri.

nikha2809
18. jan 2023

@teereezia Nielen najlepšie, ale jedine kalorickym deficitom sa chudne.Inak to nejde, len keď ma.vyssi výdaj ako príjem.Ako to dosiahne, to už si každý musí nájsť svoj spôsob akým mu vyhovuje.Niekto je na KT, niekto IF, niekomu stačí ozaj ten beh aby sa dostal do deficitu...

kvetinka75
18. jan 2023

@kacernakokse ja tiež nosím Adidas, tie mi sadli najlepšie zo všetkých.

sono2
18. jan 2023

Určite Asics ja mam kayano najnovší model 160 stali, ale tak ja som chcela fakt kvalitu a stabilitu na maximum

ibrunova
18. jan 2023

Určite nemusíš kupovať neviemaké drahé tenisky na začiatok, začni rýchlou chôdzou, ja som začala podľa jedného plánu, kde sa začínalo 1min beh 1min chôdza a takto 10x. Napríklad. Na začiatok určite nebudeš vládať, ale časom sa to poddá a príde dobrý pocit.A samozrejme, veľmi dôležitá je strava.

zuzahajdulka
18. jan 2023

Behom sa chudne vyborne. Tenisky su velmi dobre od New Balance z rady Fresh Foam, lebo su super odpruzene. Urcite nechod do nejakej barefoot kategorie, lebo si sposobis zapal holennej okostice. Ak mas v blizkosti moznost, behaj po makkom povrchu (trava, alebo odpruzena draha na stadionoch). V zaciatkoch je mozno lepsie nez beh po rovine radsej drobne bezkanie do mierneho kopca. Je to energeticky namahavejsie a zaroven mensie otrasy na nezvyknute klby a slahy.

monro
18. jan 2023

Rýchla chôdza je najlepšia 🙂

stanulienkat
18. jan 2023

Ano, schudnes. Ved nejdes na 1.x zabehnut maraton. Pomaly si pridavaj viac a viac a pomaly zrychluj tempo. Nabehne po case aj kondicka.
Teraz je pomylena doba, vsetci kupuju hodinky s krokomermi a kracaju a tvaria sa, ze vlastne cvicia.🤦‍♀️

dadis
18. jan 2023

@koniarova beh je najma zdravy. A beh pali kalorie, viac ako sedenie pri TV, viac ako chodza. Ak ma niekto obezitu/nadvahu tak to nie je pre nedostatok pohybu, ako sa poniektori domnievaju, ale pre nadbytok prijmu kalorii v strave (co si naopak mnohi nepripustia 😀). Takze ak niekto chudne, musi mat mensi kaloricky prijem a chudnutiu napomaha, ak ma k tomu aj vyssi vydaj nez mal predtym. Pri chudnuti je ale paradoxne lepsie cvicit s cinkami (i ked pri tom cviceni tolko nespalis), nakolko kazde chudnutie ta obera o svalovu hmotu, co nie je ziaduce (takze je blbost, ak tu niektore zeny pisu, staci byt v deficite a schudnes, nepotrebujes cvicit). Takze, trvale chudnutie je o schudnuti tuku a zaroven zachovani ci nabrati svalovej hmoty. A potom uz len zalezi na tom, z akej nadvahy idem chudnut, aky mam svalovy zaklad, kondicku. Ak ma niekto velku nadvahu, ziadnu kondicku, tak vtedy prechadzky, rychla chodza, schody, beh, bicykel, plavanie (palenie káorii) a silovy trening. Ak ma niekto dobru kondicku a par kileciek po Vianociach chce dat dole, tak behom schudne. A 25km zvladne tyzdenne akykolvek rekreacny bezec. Ja za 10km beh spalim 650kj. To nie je malo 🙂.

alenamihal
18. jan 2023

Ja nenavidim behat,ale denne urobim 10000 krokov a staci mi to..to je hodka chodze na beziacom pase a mne to pomaha...

stanulienkat
18. jan 2023

@dadis vacsina obeznych ma problemy s tlakom krvi, vtedy je nevhodny silovy trening s cinkami.

modrykonik33
18. jan 2023

Beh vôbec nie je zdravý, naopak chôdza je pre ľudské telo vhodnejšia, pekne sa ti vyformuje telo aj zadoček

jajanka31
18. jan 2023

Ja som schudla behom už veľa, je to najlepší spôsob ako chudnut lebo si na čerstvom vzduchu a pohybuje sa cele telo. Teda precvicujes cele telo.

teleskop
18. jan 2023

ano aj

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
orta
19. jan 2023

na kazde telo proste beh zabera inak. moj muz schudol behom vela, ja som nie ze pribrala, no zmenil sa mi tuk na svaly, takze sice mam viac na vahe, no postavu mam inu. mozno by osm odporucila skor nordic walking, pri ktorom sa zapaja telo tak nejak komplexnejsie ako pri behu a tak isto je to lahsie zvladnutelne

dadis
19. jan 2023

@maminazosatnika A preco si nic nejedela potom? 😳

luccija
19. jan 2023

@maminazosatnika ani sa nečudujem, keď si potom hladovala🙂

karajazviny
19. jan 2023

@maminkadeticiek mne sa najviac osvedčila značka Hoka a Dynafit...behala som aj v Adidas aj v Nike teniskách, ale to sa nedá porovnať...potom už len vybrať druh podľa povrchu, po ktorom radšej behate...ja som si Hoky brala univerzalne aj beton aj trail

ruzovakrava
19. jan 2023

Ak nemáš žiadnu kondičku tak sa pri behu hneď na začiatku po chvíli narobíš a pravdepodobne demotivuješ. Lepšie spravíš ak začneš chôdzou, ak zvládneš tak do kopca, prípadne rýchlejšou chôdzou. Alebo ak máš možnosť tak plávanie, bicykel. A nezabudni pridať aj silový tréning, budovaním svalstva sa metabolizmus zrýchli, spevnieš, vydržíš viac. Ja napríklad beh neznášam, keď už tak aj na páse si dám maximálne zaťaženie a idem rýchlou chôdzou. Ale zas je iné behať vonku a iné na páse.

kristinkakvetinka
19. jan 2023

Ja som beh vzdala ani som nevládala a boleli ma nohy a kĺby a to nemám nadváhu. Rýchla chôdza mi príde oveľa účinnejšia,viac ma baví a keď si dám hodku naozaj rýchlej chôdze tak mam spotené aj ponožky. Samozrejme upraviť stravu .

zafir01
19. jan 2023

Ak budeš behať a stále jest nás limit, neschudnes.
Závisi akú máš váhu. Pri vyššej hmotnosti by som s behol šla opatrne, najmä keď si nebudeš vedieť ako lajk osvjovit správnu techniku behu. Nadmerné si tatazis achilovka, kolená, bedrové kĺby, a okrem behu nebudem môcť ani cvičiť.

Behavala som traily 6x do týždňa plus cvicenia. Šla som u nuly na neskor 30 km behy. Áno schudla som niečo, spevnila som, natrénovala som vytrvalosť. Ale zaciatky boli pomalé. Pri behu platí pomaly ďalej zájdeš, a trpezlivosť je veľmi dôležitá.

Co sa týka obuvy mala som hoky, koli plus 10 kilam naviac, a chcela som lepšie tlmenie pri dopade. Neskôr som prešla na minimalistickejsiu obuv

krtecek39
19. jan 2023

Ja som si kúpila permanentku do fitka a chodila som iba na bežecký pas, ráno, aj večer po 50 minút iba rýchla chodza, nachodené cca 5km2x cez deň 4 - 5 dní v týždni..... Za mesiac cca10 kg dole, ale teraz v lete po tom ako ma nechal muž som za 2 mesiace zhodila 18 iba tým, že žalúdok nepustil jedlo😂😂🙈