Všade píšu, že počas dojčenia žena chudne. No ja naopak ešte priberám 😏. Upravila som stravu tak ako pred tehotenstvom, a vtedy šla váha krásne dole. A teraz som ešte aj pridala pohyb a nic, ani deko dole po 2 mesiacoch. Vazim 66 kg pri výške 164 cm. Pred tehotenstvom bola váha 56 kg. Po tehotenstve 61.. Po roku od sekcie 66..
pribrala som.
Pribrala som. A mala som často chuť na sladké.
Ja som počas dojčenia pribrala....
Ano aj ja som priberala pocas dojcenia..strasne som bola nahnevana, ze nepatrim medzi zeny, ktore chudnu dojcenim..ake to maju lahke..
Tiež som pribrala. Dojčila som dlho(2 roky) a chudnúť som začala až po ukončení dojčenia.
Ja som zase naopak, pred tehotenstvom 51, 9.mesiac 68!!! Mesiac po porode 52 a uz mi isla vaha len dole... Zostala potom na 47-48 az ked som zmenila pracu - sedenie na riti 10hod denne a obmedzila dojcenie iba na noc (cca 20 mesiacov po porode), začala som naspat priberat. Po uplnom odstavení co bolo na konci roka mam uz zase 51...
Po prvom tehu som sa po roku dostala na rovnaku vahu aj miery, ale po 2.tehu uz mi ostalo 6kg naviac a po tretom brucho hrozne. Ja mam 167cm a 65kg by bolo v poho ako po 2.tehu. ale uz to ide od leta zase na 70kg a uz to na sebe citim. O 58kg spred 10r ani nesnivam...to uz by som si prisla strasne vychudnuta 🤣🤣🤣
Pri prvých dvoch deťoch som pri dojčení schudla na nižšiu hmotnosť, ako pred otehotnenim (mala som 20 a 24) Teraz, pri treťom, dojčím 6 mesiacov, pribrala som už 4 kg od pôrodu 🙈 (mám 41) Začala som už aj cvičiť, sladké absolútne minimum a nič 🤷♀️ Mám 163 cm a 71 kg 🙈🙈🙈 v 20tich som mala 50 - 51 kg...
Nie a aj som pribrala..
Ja som tiež schudla, mám menej než pred deťmi, ale či to je priamo dojčením, to neviem. Asi celkový štýl s deťmi, malo jedla, veľa roboty. :D
Chudla som 1,5 kg za tyzden. Uz 3. mesiac nedojcim a 4kg su uz spat 🙈 uz musim zacat nieco robit.
Sú rôzne typy,ja som po obidvoch tehu, kojila 1.5r , v strave som sa nejako neobmedzovala ale neprezierala, samozrejme ze som schudla od pôrodu ale vobclec nie tak ako som čakala, mne pomohlo schudnúť upraviť stravu a napr menej pečiva,príloh a nejesť po určitom čase, pri 170cm , som išla na 59kg , no prestala som kojit a za 3/4r mám plus 7kg čo je na mňa veľa, takže idem to znovu stravou riešiť že kus obmedziť pečivo,nejesť po určitom čase a aj menšie porcie , cvičiť pri 2detoch a mužovi mimo SR noooo ... Nemám nato energiu proste
Ja som schudla, ale kojenim to nebolo. To uz len neskor dokleplo tie kila. Akurat ze to dokleplo prilis a padala som z vahou pod 50kg. Potom som to nejako vytiahla na 51,5kg a tam sa drzim. Trenerka s tym spokojna nie je, lebo by bolo treba 2kg dat hore a nejde to. Mozno po kojeni to pojde lahsie. Aj ked uz velmi nekojim, ale stale tie hormony asi robia svoje. Druha vec je, ze v rodine su u nas zeny po tehu chude.
pribrala som...myslim ze ani nie tak kvoli dojceniu samotnemu, ako kvoli narocnym nociam a potreby energie cez den skrz jedlo a sladkosti
Sestra pribrala a dost vela, ja som pri malej schudla 17 kg kym som ju dojcila a este nepapala prikrmy.
Áno,schudla som, hoci si myslím, že vďaka tomu,že som sa nestíhala predchádzať jedlom tak ako pred dieťaťom:D plus dlhé prechádzky urobilo svoje. Pri druhom a treťom dieťati to šlo ťažšie asi prave kvôli tomu,že už som kvôli krpcom nemohla chodiť na dlhé prechádzky.
Žiaľ som ten typ, ktorý pri dojčení priberá. Chute nemám, jem ako inokedy, ale telo asi cíti ohrozenie. Z evolučného hľadiska paráda, ale na dnešné pomery nič moc 🙂 pri prvej som schudla na pôvodnú váhu bez akejkoľvek snahy pár týždňov po obnovení cyklu. No obnovil sa až po 16 m., dovtedy som už bola zúfalá. Teraz sa scenár opakuje, pekne si ukladám zásoby, ale už to beriem kľudnejšie, viem, že to pôjde dolu.
Ja som schudla na povodnu vahu dokonca o tri kilo menej nikdy som tak nemala, ale myslim, ze hlavne spravilo vela kocikovanie bezny den tak 2-3 hodiny nonstop chodenia a nocne budenie kazde dve hodiny aj menej palilo telo same
Schudla som.
Neschudla
Dojčila som 1,5 roka a neschudla som dojčením 🤔 všetko si musím iba odmakat, keď chcem schudnúť 🤷🤗
Schudla som, hrozne, a to som jedla, čo mi pod ruku prišlo...
Ja som pred pôrodom mala 72 kg po mesiaci 60 a teraz zase 71 a ide hore , čiže bohužiaľ patrím do skupiny čo priberá :D
Nie 😁
nie a tiez priberam a to nachodime s malym kilometre 🤷♀️ zial nepravidelna strava a ked ma zlu noc co byva casto tak prezivam na pecive a cokolade
ja som tiez pribrala po oboch tehotenstvach neviem ci to bolo konenim alebo nesprvanou a nepravidelnou stavou pri prvom so. odchadzala z porodnice 72kg do pol roka som sa vusplhala na cca 82kg pri druhom som odchadzala z porodnice 85kg pocas kojenia so. pribrala na 91 a teraz si vahu uzcca rok a pol drzim v mojom ololi su skor babi s priberanim a chudnutim pocas dojcenia cca 50\50