Ahojte, je tu niekto taký, komu sa podarilo schudnúť alebo vyformovať postavu plávaním?
Ak áno, aký štýl ste plávali a koľkokrát? Samozrejme, aj so zmenou stravy. 🙂 Rozhodujem sa medzi behom a plávaním, ale plávanie mi príde rozumnejšie z hľadiska šetrenia kĺbov, mám trošku problém s kolenom. Ďakujem 🙂
Plávanie je fajn... Pravidelne chodím 2x týždenne na hodinu... Za 2 mesiace - 10kg... Samozrejme aj so stravou
@elizabet173 Ahoj, práve že nemám až takú nadváhu. Som na ženu pomerne nízka (151 cm), vážim 53 kg. V zime som dosť pribrala, mala som 57kg, ale tie som cvičením doma schudla. Chcela by som ešte kúsok spevniť, kúsok schudnúť, no cvičenie doma ma neláka, keď sa konečne dá aj inam. S kolenom je problém preto, lebo mám oslabenú chrupavku, lekárka povedala, že beh môžem, ale ak sa dá, radšej niečo iné. Preto som sa pýtala aj na plavanie. 🙂
@janai1 Ahoj a prosím ťa pekne, aký štýl plavaš a ako dlho (časovo na daný deň, prípadne km)? Je to nejaké rýchle tempo alebo volnejšie? 🙂
@janai1 Aha prepáč, už vidím uvedenie casu 🙂
Za tu hodinu dám cca 1100m (25m bazén) +/- ako kedy... A plávam prsia alebo kraul - podľa toho ako sa mi chce 😀
Urcite plavanie. Ja som 2 roky dozadu chodila pravidelne 3x do tyzdna po 1 hodine. Kombinacia plavania a cvicenia vo vode.
Schudla som 5.5 kg za mesiac, bez upravy stravy (ziadna dieta a pod., normalne som sa stravovala).
Krasne ti to vyformuje lytka, aj zo stehien schudnes👌 plys z pasu aj z prs...
Urcite nie beh, odrovnas si kolena 👎
Plávanie je ideálne na problémy s kolenami, všeobecne s klbami... Určite plávanie
Zvol plavanie, ale samozrejme nie take na ,,dochodkyna styl" s hlavou nad vodou😁
určite si postavu vyformuješ, ale treba plávať pravidelne, ja som jednu dobu plávala aj 5-6 krát týždenne tých 40-50 bazénov a je pravdou, že som nikdy nemala lepšiu postavu, ako vtedy, možno ešte vtedy, keď som tancovala spoločenské tance, ale to je iná makačka. Ešte by som k tomu asi pridala cvičenie s osobným trénerom v posilňovni, čo ja síce zbytočne neznášam, ale možno tebe by to vyhovovalo a on ti presne stanoví čo ako a koľko, aby kolená neboli preťažované.
tie čo ste plávali... plavali ste prsia, kraul alebo aký štýl?
Ahojte, ďakujem za rady. Určite pôjdem do toho plávania 🙂 A čo sa týka stravy po plávaní, čo vám najviac vyhovovalo? Nejaké ovocie alebo skôr bielkovinová strava?
Bielkoviny... Ja si dávam tvaroh
Postavu si vyformujes s činakmi. Plavci chodia tiez do fitka a tie ruky a chrbty nemaju len z plavania. Z plavania zhodis kila.
@annamarin aj prsia aj kraula, striedala som
ja som stravu po plávaní neriešila, jedla som normálne všetko, samozrejme nie čokoládu, chipsy a rezne, ale bežnú zdravú stravu, ovocia len jeden kus denne, inak mäso, zeleninu, ryžu, zemiaky, cestoviny, syry, jogurty, strukoviny, chlieb...
Ak mas velku nadvahu, zacni plavanim, aspon tri krat tyzdenne 40-50 bazenov, myslim 25 metrovych. Ked das dolu zopar kg, pridas beh, najskor striedany s chodzou. Stiahni si kaloricke tabulky, kg dolu pojdu. Drzim palce