Schudla som s kalorickými tabuľkami, ale potrebujem pomôcť s receptami

23. sep 2024

Ahojte, som tretí mesiac na kalorických tabuľkách, je to super vec. Schudla som 13kg, som na seba fakt hrdá. Ale problém je v tom, že varím na dva krát a to ma totálne niekedy demotivuje. Prosím ako sa robí to, že napríklad idem robiť cuketové placky, urobím ich z kila cukety a ako to zadám do tabuliek cez to vytvoriť moje jedlo. Vôbec tomu nechápem, že ako a kde a čo nahodiť. Chápem, že potom si to nejak zvlášť asi odvážim a zjem. Ale viete mi to prosím napísať ako návod pre somára? Fakt niekedy mi je až do plaču. Urobím rodine tie placky a potom idem zase zvlášť sebe všetko nanovo vážiť aby som si to mohla presne nahodiť. A takto si to proste komplikujem. Ale inak je to super vec, fakt sa s tým dá pekne schudnúť. Len trošku tomu ešte nechápem ako to funguje s tými "mojimi jedlami" ??? Prosím, prosím prosím o radu a postup ako to robiť. Budem veľmi vďačná.

blondinka95
23. sep 2024

Pridáš tam gramaz surovin ktoré ideš použiť do receptu, napríklad na tie placky. Ulozis si to a keď si ideš nahadzovat, tak si zvolis to svoje jedlo a dajte tomu 300g. Ono to vyráta kalorie na 300g z toho jedla.

autor
23. sep 2024

Aha, takže to teda skúsim. Veľmi pekne ďakujem, strašne mi to uľahčí život.

blondinka95
23. sep 2024

A už rozumies? Proste v tom moje jedla to bude mať dokopy aj kilo, a adekvatne to vyrata potom kalorie za porciu

autor
23. sep 2024

Ano, nahodila som si tam akože kilo cukety, ovsené vločky, vajcia a uložila a potom som vo voľnom dni dala ten môj recept a akože som si dala 250g a už tomu chápem, veľmi pekne ti ďakujem.

blondinka95
23. sep 2024

Nie je zac 🙂 tak držím palce aj ďalej

h2
23. sep 2024

Nikdy som sa takto netýrala. Vieš, ako to robím ja? Takto:

h2
23. sep 2024

Proste si jedny vyberiem z toho zoznamu, také, čo sú najbližšie k tomu, aké som robila ja. Nebude to úúúplne mega super brutál presné. No a? Čo sa stane? Nič. 😉

autor
23. sep 2024

@h2 hm, no hej ale ja som proste poctivka, mne to nedá 😀

h2
23. sep 2024

Ako chceš, ale je to naozaj zbytočné.

barka1
24. sep 2024

Odvážis a zapíšeš si vsetky suroviny, ktoré použiješ. 1g=1 porcia. A potom si Odvážis svoju porciu, trebars bude mat 350g a zapíšeš ako 350 porcii.

osky
24. sep 2024

@h2 ked chcem chudnut,nebudem si davat priblizne veci zo zoznamu.mozu sa diametralne lisit..
Ja som vcera takto varila a v zozname boli rozne udene tofu.
A ani jedno sa kaloriami nepriblizovalo tomu co ,som mala ja...
Nakoniec som nasla presne to.ale v zozname nebolo.musela som hladat cez lupu ..

Autorka-normalne si nahadzes vsetky zlozky do niektorej casti dna/napr. Obed/
Tam mas potom pri tom plusku take 3 bodky-na ne kliknes,potom kliknes na ulozit jedlo.
Ulozis si to pod svojim nazvom.
A uz si to budes pod tym nazvom hladat v kolonke moje jedla-vzdy si tam nahodis svoju konkretnu gramaz.
Ja som si tie recepty pozapisovala-zriadila som si na to extra blok a varim podla toho,mam prehlad....lebo vela razy varim vo dum dal a hned tam mam inspiracie...

h2
24. sep 2024

@osky Jasné, nech si každý robí, ako mu vyhovuje, ja som jej len dala tip, lebo často ľudí odradí, keď si majú všetko takto podrobne zapisovať a vykašlú sa na to úplne. Ja som takto fungovala 5 mesiacov (s približnými údajmi zo zoznamu) a schudla som 10 kg. A to som nemala žiadnu extra nadváhu. Proste lepšie, ako nič. Ak by v tom zozname tie hotové jedlá neboli, asi by som sa na to vykašľala.

osky
24. sep 2024

@h2 chapem.
Ale klobuk dolu.
Mne sa to takto veru nedarilo.
Musim pisat co najpresnejsie

h2
24. sep 2024

@osky Ja som sa snažila vybrať z toho zoznamu vždy radšej také jedlá, ktoré mali uvedenú vyššiu kalorickú hodnotu. Proste, ak to nemám mať presne, tak nech si radšej zapíšem viac, než menej, oproti skutočnosti. Tak asi preto mi to vychádzalo.