Schudla som, ale na váhe to nevidieť

8. nov 2024

ahojte, schudla som, veci sú mi veľké. Všetci mi hovoria, ako som schudla, že to vidno aj v tvári. Cítim sa lepšie, vidím to na sebe. Okolie hovorí, že to vyzerá na 15-20kg dole. No a dnes po skoro 6 mesiacoch som sa postavila na váhu A JE ROVNAKÁ????? POMOC

pribinak
8. nov 2024

Však dôležité je te si naozaj schudla a vyformovala sa ti postava

vanilkovazmrzka
8. nov 2024

Ak cvicis, tak si schudla tuk a nabrala svaly. Svaly su tazsie ako tuk preto aj mensi objem svalov nemusi byt na tebe vidno. Ked sa citis dobre a vidis ze si schudla, tak sa nemusis cislom na vahe vobec zaoberat.

1ryba
8. nov 2024

A načo ti je číslo na váhe?

alex49
8. nov 2024

môžeš mať aj pokazenú váhu, ak si schudla viditeľne, na oblečení aj ľudia ti to hovoria, tak je všetko v poriadku. Svaly sú ťažšie ako tuk, mohla si nabrať svaly a schudnúť tuk.

really8
8. nov 2024

Lepsie keby to bolo naopak? To cislo na vahe mas vytetovane na cele? Boze neskutocne primitivnosti tunzeny vedia riesit

autor
8. nov 2024

Práveže ja som vôbec necvičila, bola som veľmi tučná ako prišiel covid a preseďela som doma, nabrala som aj 40kg, vyšplhala som sa na vyše 100kg, Pred polrokom sa mi dosť zmenil život a začala som fungovať normálne, neprejedám sa a tým som schudla, cvičím len posledný týždeň. Presťahovala som sa niekam kde mám v sklepe posilku, tak tam trávim čas.

A teda dôvod prečo to riešim, príde mi hrozné by som stále mala 100 kilo aj keď som viditeľne schudla.

autor
8. nov 2024

@alex49 áno to ma hneď napadlo, som sa na ňu postavila s vysávačom, že či sa váha zvýši alebo je zaseknutá a išlo to.. 😭 No možno je už úplne pokazená ale to by bola riadna náhoda, že akurát také isté číslo.

kittykat22
8. nov 2024

ak cvicis v posilke tak to je tym ze sval vazi viac ako tuk. Ja som tiez takto mala 1 konfekcnu velkost menej a vaha -1kg. Tiez ma to vytacalo 😅 Uplne ta chapem

alex49
8. nov 2024

Tak potom je pokazená, skús na ňu dať pár kíl múky, alebo niečoho, čo vieš váhu. Musela si schudnúť, ak ti to ľudia hovoria

tanyan
8. nov 2024

Možno váha nie je vynulovaná. 😉 Ale naozaj sú pre život dôležitejšie cm, ako kg.

simca06022011
8. nov 2024

tiez mam tento problem :D ale ak je to naozaj tak viditelne, ze 20kg, skus inu vahu (ak mas digitalnu, skus reset), naozaj, kludne ak nemas u koho, vo fitku nie je, tak napr u lekarky ? Inak ja som teraz isla z "tesnotka" 46 na 42 oblecenie a vaha sa mi pohla o dve kila dole :DD uplne otras. Ja som to uz riesila aj s dr, lebo do mna stale pyskuju kovli vahe,ale ja som takuto vahu mala pred 14rokmi, a to som 5x tyzdenne bola vo fitku, strava skromna a rovnako je to teraz a nehybe sa. Dokonca som dostala saxendu a nema to na mna ziadny efekt, ale ziadny, tak sa tesim zaase na prednasky...

ALE kludne moze byt ze mala si problem so zadrzovanim vody, to sa ti zlepsilo, stravou a inym zivotnych stylom.. a "splasla si" a to robi efekt, ze si schudla. To zase ja mavam naopak problem, ze nafucim, vyzeram ako slon, pritom vaha as mi ani nepohla hore ..
Skus tu vahu vyskusat inde, pripadne nemohla si proste mat predtym vyssiu vahu ako si myslis?
A inak ja ked chudnem vazim sa denne. Ziande tyzdenne, mesacne.. kazde rano dupnem na vahu.. potom hned vidim kedy mam "kazdomesacne vykyvy", kedy vidno na vahe neskorsiu veceru a ak ide nieco mimo standard tak hned viem zakrocit. Najhorsie bolo pre mna ked som sa nevazila a potom napr. po roku zistila ze mam o 10kg navyse, to sa potom tazko riesi :D a neviem ci som pribrala za rok postupne, alebo naraz alebo co..
hlavne nestracaj motivaciu, skus inu vahu a neboj.. ono to pride 🙂) ved aj to je radost kupovat mensie veci :DD

thirstymonk
8. nov 2024

Vaha je to najnepodstatnejsie cisko na svete. Zaoberaj sa mnozstvom tuku v tele. U zien najlepsie vyzera medzi 20-25% u muzov medzi 10-15% podla mna.

autor
8. nov 2024

@thirstymonk darmo mi tu všetci hovoria, že váha nie je podstatná, keď vyše 100 kilo popri výše 158cm fakt nie je v poriadku a je jedno aké % tuku mám a či som štíhla, taká váha je alarmujúca v hocijakej situácií. Ale ďakujem pekne za odpovede.

Pravdepodobne to bude tá zadržaná voda, inak si to neviem vysvetliť. váha funguje a predtým som sa Vážila iba u doktorky, tak odtiaľ mám tú predchádzajúcu váhu :(

ivik4
8. nov 2024

Ok, tak Ti tu nebudeme ziadna hovorit ze je uzasne ze si schudla ale ze si ani nemusela a si hora tuku.
Lepsie ?????!!!!
Vaha fakt nieje tak podstatna

kittykat22
8. nov 2024

v DM je caj na odvodnenie. Pozri sa. Baby si ho velmi chvalili 🙂 Možno ti pomoze.

mariska1989
8. nov 2024

Tak to vážne Bad 100kg pri tej výške je dosť . Mne kontrolka bliká keď mám cez 60 . Len tiež mám pocit že sa na mne drží voda teda aj tuk 😬🙈 takže som si povedala už stop že do vianoc musím ísť dole s váhu a dostať sa pod 60
Ešte podotknem skús sa skôr zmerať. Vždy je lepšie CM ako váha

kittykat22
8. nov 2024

@ivik4 nesuhlasim. Vaha je podstatna. Pokial sa pohybujeme pri 158cm na vahe 55-62kg tak je to v poriadku. Ale 80+kg to rozhodne v poriadku nie je. Mne na vahe velmi zalezi a autorku chapem. A ty prestan byt arogatna. Mas na profilovke vystrcene chude brucho, tak mi nepis, ze vaha je len cislo. ZJavne ti na postave zalezi. Tak nekecaj.

ivik4
8. nov 2024

@kittykat22 ok nesuhlas

ivik4
8. nov 2024

@kittykat22 ho ho ho zlatko ty mi nepis aka mam ja byt 😄. Na poucanie mas svoje deti predpokladam, nie mna.
Chcela som autorku najskor pochvalit ale ked vidim ze pochvaly od zien neprijima...
A ano si mudra na postave mi zalezi
Nie na vahe

ivik4
8. nov 2024

Autorka k tomu caju na odvodnenie co bol spomenuty, pit treba 2x denne . Na rozprudenie lymfy Ti vie velmi dobre pomoct maderoterapia.
Ja som s klientkami mala krasne vysledky

basullinka
8. nov 2024

Tak ja si myslím, že táto situácia nie je v norme. Buď je pokazená tvoja váha a šla by som si to overiť, napr. niekde do fitness centra na inbody. Ak je skutočne taká istá, tak by som to skôr riešila s doktorkou, dala spraviť hormonálny profil, či je všetko v poriadku. Držím palce, aby bola len pokazená váha.

januska12323
8. nov 2024

Musela si mať inú váhu ako si myslíš alebo je váha pokazená, iná možnosť nie je.

lasona
8. nov 2024

Daj daku fotku. Možno nejakú staršiu a novšiu a porovnáme. Tvar si zmaz

simca06022011
8. nov 2024

ale zo zadrzanou vodou by ti tiez nehovorili ze mas o 15-20kg menej, lebo ono to vidno, ze je clovek nabublany.. chod sa niekam odvazit.

earlgrey
8. nov 2024

Ja keď som chudla, tiež som mala pocit, že moja váha zlé váži...tak som sa vážila vo fitku...alebo som išla napr.ku gynekológovi, obvodnému atď. a tak som ich poprosila, či môžem použiť ich váhu...nikto na mňa nezazeral...odvážila som sa a pohoda..
U mňa doma, váha váži v každej miestnosti ináč, dokonca aj v obývačke mám len jedno miesto, na ktoré váhu dám a je váha najpresnejšia...si zober, vážila som sa v strede obývačky ...bum 80kg (reálne mám 75kg)...dala som váhu do spálne...bum 42kg 🤣🤣🤣 to mi až oči z jamok vyskočili

thirstymonk
8. nov 2024

No 100kg pri 158cm je fakt kríza, tvoja dobra hmotnosť by mala byť niekde pri 50-53kg, a ak by si bola vypracovaná, tak max 60kg. Ale tiež si nemyslím, že 40kg tvojho objemu tvorí zadržaná voda. Nechceš potstúpiť nejaké váženie na nejakej mašine? Robia to dnes už aj kadejakí tréneri a nutriční poradcovia.

taktotedanie
9. nov 2024

No urcite nezadrzujes 20l vody
Na tvari vidno aj malicke chudnutie, darmo ti to hovoria ze to vyzera na 20kg