Schudla som 13 kg za 3 mesiace, a to bez jojo efektu

krika15
15. jan 2016

Ahojte baby, schudla som 13 kg bez vedľajšieho efektu iba za 3 mesiace. Dosiahla som to vďaka zdravej a vyváženej strave a tvrdej práce najprv doma a potom v posilňovni. Neverte krátkodobým zázračným diétam. Aj ja som ich skúšala, no bohužiaľ sa to pripísalo na mojom zdraví ! Nevyhadzujte zbytočné peniaze na sáčkové pod. diéty. Radšej investujte do zdravej stravy ! Vďaka cvičeniu sa mi vyformovala postava a cítim sa sviežo. Dokonca je cvičenie mojim koníčkom 🙂

acer11
15. jan 2016

A?? čo....

babulka82
15. jan 2016

@krika15 nejak nechapem tvoj prispevok prepač,mame zavidiet či tešit sa s tebou ??? 😀 😀 😀

krika15
autor
15. jan 2016

@babulka82
@acer11 chcela som vám pomôcť a možno vás motivovať 🙂 Hlavne aby ste ušetrili peniažky na nezmyselných diétach

gabinka279
15. jan 2016

@krika15 super Gratulujem . Z akej váhy si išla ? aj ja som sa rozhodla zdravo stravovať lebo žiadnu diétu som nevydržala..Povieš aký si mala jedálniček ?

evittam
15. jan 2016

Ja tiež, a už udržiavam 6.mesiac a ešte išlo čo-to dole - hlavne objemovo a spevňujem. 😉

janinka444
16. jan 2016

@krika15 to je super....ako si sa stravovala?

salaberi
16. jan 2016

Porad ako si sa stravovala ma 80kg a chcela by som schudnúť aspon 10,

evittam
16. jan 2016

@salaberi Ahoj, treba upraviť stravu celkovo - ale žiadna diéta. Vylúčiť alebo riadne obmedziť bielu múku, cukry, vyprážané, mastné jedlá,....určite nehladovať, cvičiť a pomaly ale isto to pôjde dole. 😉
Ja som tak išla z 88-89kg na 75-76kg...ale nevyzerám - nosím veľkosť 36-38, váha nie je len o tom....

janinka444
16. jan 2016

@evittam kolko tekutín piješ a čo?

evittam
16. jan 2016

@janinka444 Ako kedy - 2-3l denne, voda, bylinkové čaje, jedna káva s mliekom-ráno, raz za čas si dám vodu so sirupom-len tak "postraším". A pred cvičením a počas pijem L-Carnitín.

anula
16. jan 2016

@krika15
ak by si napisala, ze bez zmeny stravy, nic nerobenia a vdaka "zazracnym" pripravkom alebo operacii, nikto by sa tvojmu prispevku necudoval 😉

krika15
autor
17. jan 2016

Takže baby, ja som chodievala s trénerom, najprv mi pripravil jedalníček, všetko mi vysvetlil.. Vďaka nemu som pochopila že to vlastne čo čítam na internete a v časopisom sú len marketingové ťahy. Zmenila som jedalníček, obmedzila 3 biele jedy, cukor,muku, soľ.. Tréner mi povedal že neexistuje nezdravé jedlo,, len nezdravá príprava jedal. Ak mám chuť na sladké tak si pripravím sladké jedlo. Schudla som z 75 na 62kg, výška 174cm. Cítim sa super... denne pijem zelený čaj, čistú vodu, multivitamíny...

sharmana
17. jan 2016

@krika15 presne ako píšeš. Velmi pomôže vyradiť múčne jedlá a cukor, respektíve sladkosti úplne.

Neexistuje, aby žena neschudla, pokial začne pravidelne športovať a vyradí sladkosti a múčne jedlá. Proste fyzika nepustí. Príjem, výdaj. V tom je celá matematika chudnutia. Samozrejme výnimkou sú ludia s určitými zdravotnými problémami, ale tu hovorme teda o zdravých ľudoch, ktorí nevedia schudnúť, lebo jednoducho nechcú zmeniť svoje stereotypy. Respektíve nevydržia vo svojich predstavzatiach.

helenanovakova
17. jan 2016

skvelé. zdravá strava a dostatočný pohyb je základom nášho života. nielen redukčných diét. ako sa stravujeme je výsledkom nášho myslenia a dôsledkom našich problémov. zdravá strava je základ.

luci66
17. jan 2016

@krika15 super, rozhodne je to na inspiraciu 🙂. Mozem sa spytat mas aj nejajky konkretny jedalnicek a cviky?

krika15
autor
17. jan 2016

Môj tréner, mi vravel že veľa žien má problém schudnúť aj keď sa dajú na zdravú stravu . Jednoducho už majú tak rozhodený metabolizmus, a inzulínovú intoleranciu práve z týchto blbých diet. Dosť na smiech mi je napríklad 13 dňová mliečna diéta. No ak človek nepochopí že piť mlieko celý deň asi nebude to najlepšie pre telo, tak takému asi už niet pomoci. Baby nebojte sa pohybu, nebojte sa zdravej stravy, ono to vyzerá tak ťažko a že si budete môcť veľa veci odoprieť, ale je to práve naopak. Uvidíte že sa budete cítiť oveľa lepšie , len stačí aby ste dvihli zadok, a neboli lenivé si pripraviť zdravo papať. Finančne je to možno trochu náročnejšie, ale ked si predstavím koľko zbytočnosti som kupovala a teraz už nie, tak možno som ešte aj v pluse. Ale aj tak zdravie a kondícia to je na nezaplatenie.. Baby makajte

krika15
autor
17. jan 2016

@luci66 mám jedalníček a cviky ... môžem ti dať aj kontakt na trénera... Ono ten jedalníček je robený na mňa tak neviem či by bolo vhodné ak ti ho dám. Ak mi tréner robil jedalníček tak som mu diktovala Vek,váhu,výšku, krvnú skupinu, typ postavy, typ života, zdravotný stav...

ivana919
17. jan 2016

gratulujem ti a uprimne zavidim, ale v dobrom. ja sice cvicim, ale vzdy si to "pokazim" tym, ze neviem odolat sladkemu. Cvicila som 3 mesiace s trenerom, sama cvicim 3x do tyzdna po 1,5 hod, no vzdy a zakazdym to pokazim jedenim sladkeho, ked si kupim aj "zdrave sladkosti", vzdy prepadnem chuti cokolady a pod. Som z toho uz na prasky, stale ten isty kolotoc. Mam tolko motivacii, ale aj tak to dopadne vzdy tak isto. Inak stravu si myslim ze mam ok, len to sladke je pre mna zabijak. Ako si sa vedela zapriet, aby si odolala vsetkym sladkym nezdravym chutiam? Ja potrebujem schudnut 10 kg, viac mi netreba a budem max. spokojna 🙂

krika15
autor
17. jan 2016

@ivana919 možno by som ti odporúčala horkú čokoládu. Vraj nieje taká škodlivá... A skús si spraviť nejaké fitness sladké. nájdi na nete.. experimentuj a ono to prestane, u mňa dosť platí že čo nekúpim to nezjem :D takže v obchode vôbec nenavštevujem sladké oddelenie ... no myslím si že raz za týžden si dopraj jednu čokoládu to by ťa nemalo zabiť :D hehe

sharmana
17. jan 2016

@ivana919 to je v psychike. Mne to tentoraz trvalo od minulého roku marca, že som úplne vyradila sladké. Tiež som "čokoládomaniačka". Strašne milujem sladké. Mne je motiváciou že "teraz alebo nikdy" a že roky bežia a mladosť nechcem premárniť tým, že budem vyzerať ako "hamburger". V starobe sa už do bikín predsa obliekať nebudem 😀 Mám dve deti a odrazilo sa to na mojej postave dosť. Napríklad brucho som mala po dcére ešte tip top, ani jedna stria. Ale teraz po synovi, jedna katastrofa. Všetko postupne. Chudnem pomalšie, cvičím a tiež bojujem s chuťami, kedže malá si tu pýta sladkosti o sto 6 😀 Je to boj, ale asi aj zmena myslenia a priorít. Musíš sa na to psychicky pripraviť. Stále si hovor, že je pre teba dôležitejšie a že tá sladkosť, ktorú si nevieš teraz odpustiť tu bude predsa aj zajtra, aj o rok v obchode. Tak ak schudneš, môžeš si niečo potom dať.

janinka444
17. jan 2016

Baby, ja sa tiež neviem vzdať sladkostí a čo Musli tyčinky? neviete či by mohli byť ako náhrada ?

krika15
autor
17. jan 2016

@janinka444 naučil ma tréner sledovať etikety. čo najmenej éčok, a čítajte sacharidy napr 30g. a z toho cukry 15g na 100g tak je to uplne zle. taktiež tuky a nenasýtené tuky.. Vyberajte si potraviny čo majú cukry a nenasýtené tuky čo najmenšie a od 5g nekupujte vôbec.. Skôr by som ti odporúčala fitness koláčik a toto si upiecť/pripraviť...

janinka444
17. jan 2016

@krika15 ..a napr. na osladenie kávy a čaju používaš hnedý cukor? alebo žiaden?

krika15
autor
17. jan 2016

bolo mi doporučené sladidlá: stévia, agáve sirup, med 🙂

@janinka444

barbora59
17. jan 2016

Ja som vzivote dietu nedrzala. 13 dnova mliecna dieta? Haha a co po 13 dnoch? Za 14 dni do plaviek , sackova , krabickova a neviem aka dieta. Hovadina. Zdrava pravidelna strava a POHYB.Musim povedat ze ja som tiez teraz upravila trocha stravu, napriek tomu ze som chuda resp normalna 177cm 62 kg , no bola som pernamentne nafuknuta, krce a hnacky raz minimalne raz do tyzdna. Teraz si napr rano nedam 2 biele rozky a maslom a salamou ale kupila som si napr celozrnny chlieb s mrkvou dam si natierku kus sunky, lubila som si tak "dopriat" troska som to zjemnila a je mi lahsie.

krika15
autor
17. jan 2016

@barbora59 presne ták 🙂 a si prečítaj tu diskusiu 🙂 dokonca aj nejaký tréner a výživový poradca tam odhovárali ľudí od toho, no vzdali to keď ich tam ženy dobre že neukameňovali :D

barbora59
17. jan 2016

@krika15 co si das ked mas chut na sladke?

barbora59
17. jan 2016

Rozmyslala som ze si pripravim niaky raw kolacik ked som pozerala recepty.. este som vtom novacik , datle, kokos, hrozienka, agave atd ved to moze byt celkom fajn aj sladke

krika15
autor
17. jan 2016

@barbora59 no napríklad, si pohľadám na internete nejaký fitness koláčik a skúšam 🙂 v posilovni som si kúpila protein desert,, rozmiešam v mlieku dám do chladničky a mám chutný zdravý dezertík 🙂
tréner mi rozprával o pizze ktorá je z hráškového cesta, všetko čo tam bolo bolo zdravé 🙂 a pizza chutila lepšie ako z pizzerky 🙂 treba experimentovať 🙂

ninuuus
18. jan 2016

@krika15 ahoj. Gratulujem. Ja by som tiez potrebola / chcela zhodit 13 kg. Si poviem, ze tri mesiace vydrzim, ale zial nie. Neviem odolat sladkemu. Ale vies co? Ja idem na to. Nie od dalsieho mesiaca, nie od pondelka, od zajtra. Daj mi prosim tipy a rady, ako si zacala ty. Cvicit ma zial nebavi, ale skusim. Sakra, tri mesiace, to musim dat....