Rýchla chôdza na páse, keď chcem schudnúť

alofinka
1. feb 2023

koľko krát do týždňa a koľkom min mám mať rýchlu chôdzu na páse aby som chudla, viem že hlavne strava

lenuska9999
1. feb 2023

@alofinka behať nemôžeš?

zuzanka.zuzu
1. feb 2023

ked mas 120kg a doteraz si len sedela tak kazdy den... ked mas 65 a chces 55 tak chodza vobec nepomoze

blontimka
1. feb 2023

@alofinka 70/80% je strava
Rýchlu chôdzu minimálne hodinu.

alofinka
autor
1. feb 2023

@lenuska9999 mám 103 kg

crazy_cat_lady
1. feb 2023

@alofinka dolezite je byt v kalorickom deficite, aby ste schudli. priklad - mate mat denny prijem 1500 kalorii a prijmete 2500 a 500 spalite pri chodzi na pase, tak aj tak neschudnete, pretoze nebudete mat vacsi vydaj ako prijem. dolezite je upravit stravu, pridat ovocie/zeleninu, cistu vodu a pohyb a postupne to pojde 🙂 je super, ze chcete zacat, skuste tak pol hodinku denne na pase a uvidite, ci Vam to bude stacit/nebude to pre Vas vela. drzim palce! 🙂

barborachors
1. feb 2023

@alofinka ahoj nedaj sa odradiť, ja som s chôdzou schudla desat kil plus strava takze rýchla chôdza je jeden z najzdravsich pohybov, staci aj polhodka denne a postupne pridávať ✌️ Najlepsie tak ze ignorovať auto alebo mhd a chodit vsade peši, este aj ušetríš a mas nachodene. Mne sa vahu pekne podarilo udržať a uz som nazad nepribrala aj keď uz peši nechodim ale tak stravujem sa zdravo, ked chces napis poradím.

missviolet
1. feb 2023

cisto chodzou a stravou som schudla 24kg. ale chodim minimum 1,5h naraz rychlou chodzou plus este pomimo na nakup atd

ropucha6
1. feb 2023

@zuzanka.zuzu preco by nepomohlo? Bavime sa o rychlej chodzi na urovni kardia.

biibiana
1. feb 2023

Urcite aspon 30min. Ale idealne je odsledovat si denny pocet krokov. Ked mas denne 2tis tak aj 30min rychlou chodzou bude malo. No casom budes pridavat tempo alebo vydrz. Sama si musis prist na to, co ti vyhovuje. Dolezite je zotrvat a oblubit si to, povuvat dobru hudbu alebo zaujímavý podcast. Stane sa to pre teba ritualom. Lebo inak ti to dlho nevydrzi..

majkakvet
1. feb 2023

@alofinka chodza je super, behanie neries..musi byt pravidelna. Ja som chodila cca 10 km denne cez pandemiu. Kg dole, postava vyformovana.

palomka
1. feb 2023

@alofinka aspoň hodinku a striedať rýchlosť. Raz pomalšie a potom rýchlejšie, potom zasa trosku spomaliť a opäť zrýchliť.

andrea112255
1. feb 2023

@alofinka ja som schudla chôdzou a ani neviem ako...nemala som to nejak v pláne ale išlo to.. ja som začala tým že som mala psa..labradora..ten vyžaduje veľmi veľa pohybu..začala som s ním chodiť na prechádzky hodinové, dvojhodinové..kroky sa zbierali..mesiace a týždne utekali a zrazu mi začalo byť oblečenie voľnejšie...potom som sa odvážila a schudla som asi 8kg cca bez akejkoľvek zmeny stravy.. no lenže to bolo asi polroka alebo aj trochu viac čo som takto chodila na prechádzky.. tým že som neplánovala schudnúť som bola prekvapená potom že ako mi tie prechádzky pomohli..a samozrejme som rada že tie kilá išli dole aj keď neplánovane 🙂.. teraz už psa nemám ( nebudem riešiť prečo) a rozmýšľala som ako sa udržať..nechcela som skončiť s prechádzkami ale potrebovala som nejaký impulz.. a tak som to vymyslela tak že stále keď volám s kamarátmi alebo rodičmi tak sa oblečiem a idem von na prechádzku a takto telefonujem.. moje telefonáty bežné trvajú aj okolo jednej hodiny..tak namiesto toho aby som sedel doma na gauči tak sa prechádzam a takto telefonujem.. ten čas zbehne tak rýchlo že áno neviem ako..tak ak nemáš psa tak skús chodiť na prechádzky a s niekým popritom telefonuj . veľmi rýchlo ti to zbehne uvidíš..ja sa takto udrziavam a mám pocit ze ešte som aj tak schudla 🙂 a keď nemám s kým telefonovať tak si vezmem slúchadlá a počúvam hudbu popritom.. stále minimálne na hodinu chodím rýchla chôdza a hlavne večer... Vtedy sa mi aj tak dobre myseľ prečistí, dobrý vzduch a tak 🙂

kukulienka999
1. feb 2023

Najlepšiu postavu v mojom živote som mala, keď som robila v restike casnicku. Dokonca som mala aj fasting, (to som som nevedela, ze niečo take existuje 😁) nachodila som v priemere cca 14km. Takze chodit koľko vládzeš a čas dovoli

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
missviolet
2. feb 2023

@kittykat22 ona ma 103kg a behanie??? to sa rovno moze objednat u ortopeda. tomu ver, ze z takej vahy chodzou schudne. Schudla som len a len chodzou a stravou zo 118 na 93 a este furt to ide dole. ale ziadny lekar nebude na klby niekomu s takou vahou odporucat beh. odporucaju plavanie, chodzu, bicykel.... kvoli klbom

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
missviolet
2. feb 2023

@kittykat22 vidno ze si nemala bolesti klbov. mna daval ortoped rok dokopy a riadne ma sprdol za to, ze som s takou vahou skusala beh. ale ved ty si vacsi odborník

missviolet
2. feb 2023

@kittykat22 a este dodam ze keďže beh mi vyradil kolena tak som samozrejme este viac pribrala. tak ori konecne uspesnom chudnuti som sla len chodzu a aha, 25kg dole a odrazu aj bez bolesti. mimochodom, ked mas taku vahu, rychlou chodzou dosiahnes lahko 130tep. krasne spalovanie bez potencialnych problemov s klbami

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender273
2. feb 2023

So 103 kg by som zacala rychlou chodzou, nie na beziacom pase ale vonku. Aj rychlou chodzou sa daju zhodit kila. Potom uz ked schudnes tak si najdes to co bude vyhovovat tvojmu telu, pilates, kardio, silovy trening .. len s behom by som zacala velmi opatrne.

blontimka
2. feb 2023

@alofinka plavaj

missviolet
4. feb 2023

@kittykat22 pretože rovnako dobre to pojde aj bez bolesti a s chodzou. naco mi je 20 minut bolesti ktoru citim cele dni ked rovnako spalim - u mna viac - krasnou prechadzkou rychlou chodzou? akoze sorry ale ta bolest je naco dobra??? ved je to agonia. 20minut behu mi fakt nespali viac ako 8km prechadzky. naco byt martyr ked si chudnutie mozem uzivat? davat obeznemu cloveku rady ktore mu moxu ublizit... okej, na tvojom svedomi. ja proste nerozumiem, naco trpiet bolestou, ked sa to da inak. ci 25kg dole je nejake malinke cislo v tvojich ociach, ked je ta chodza oproti tomu 20min behu take nic? behavala som kedysi cez tu bolest a schudla ssom 5kg a potom som ledva chodila, co mi to spravilo s klbmi. 5kg vs 25kg a pokracujem a ide to dole samo.... toto nie je o tom ako aa yo neda - moj uhol je vely kompletne o tom ako sa to da - ale bez bolesto

blontimka
5. feb 2023

@missviolet absolútne súhlasím. Jedine co dokáže tým je ze si znechuti pohyb. Pohyb si m nájsť každý taky aký ho bavi

zelenooccka
11. apr 2024

@missviolet Prosim, co vam pomohlo na kolena

missviolet
12. apr 2024

@zelenooccka prave to, ze nebeham 😅dokopy som schudla 43kg chodzou - 10 000 az 15 000 krokov denne a spravna strava. plus turistika. kolena su ok, je fajn brat vyzivu na klby - glukozamin, to mi aj ortoped vzdy odporucal

iwesska
12. apr 2024

@zuzanka.zuzu A dovod preco chodza nepomoze,ked sa pri tom riadne spotis? Clovek ma robit hlavne aktivitu,ktora ho bavi, neexistuje idealny sport pre kazdeho.

zelenooccka
13. apr 2024

@missviolet Dakujem, veru tu vyzivu na klby musim zacat uzivat❤