Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@luci78p no cafteee...ja som si nevsimla,ze si dala link 😅 ..no hadam sa nas nazbiera co najviac a hlavne,bude to mat ten spravny efektos...ja som typ,ktory by potreboval niekoho,co by navaril zdrave jedla,nalozil na tanier(bo ja nemam mieru) a kamosku,co by sme spolu chodili do fitka,samej mi to akosi nevonia...ved ve dvou se to tahne lip 😉
@zabka60 tak mňa to zas baví variť,ale nemám kedy a ešte musím osobitne pre mm, a ked vyjde varenie naňho,na dietne jedlo môžem zabudnúť. ja som chodila asi 3 mesiace s kamkou do fitka,to bolo super,ju to potom neako prešlo a ja som si tam neako nemohla zvyknúť....zajtra ide so mnou,tak sa teším 😀 ale aj tak budem chodiť sama - nie je to bohvie čo
@luci78p ja tiez nemam problem s varenim,ale ja akosi neviem zdravo varit,musim sa naucit a tiez zvlast pre pana domaceho 😀 ...keby som len sama sebe ojojo,to by som bola herecka..presne tak isto,my sme chodili 3 kamoski do fitka pol roka,krasne som schudla,potm casom sme ostali 2 a nakoniec som chodila sama,ale to mi nevonalo,smutno sama,aj ked sme tam kopec ludi spoznali a boli sme tam ako "rodina",aj tak to nieje ono,potom som mala ladvinovu koli a cviceniu bol koniec a pol roka doma sposobil,ze je zo mna taky isty sud,ako bol 😝 ale je nacase sa zas dostat do formy a dat dole min 20cku ☹ ...bude to tazke
hlásim príchod ale len to tu omrknem v nedelu som vaša 😎
neporadíte link na neakú väčšiu športovú tašku tak do 30e?lonsdale,alebo tak.nie moc veľkú,ale väčšiu ako kabelka 😉
@luci78p kukni mam v bazare co som kupila a mala fakt len par krat,je ako nova 😉 ...ano mame tu Mozolaniho,ten ma velke fitko,ale tam som nechodila,my sme chodili ku Korinkovej,bolo tam fajn,trenera sme nemali,ale sem tm sa staral o nas majitel,on bol trener,ja osobne som najprv dala 10-15 kardio stroj,potom som dala nohy po 2 serie,potom brucho 2 serie a nakoniec ruky 2 serie a ked bol cas tak dookola..a kardio nakoniec...schudla som cca 10 kil a ano,vsetky nasli cestu spat 😔
@luci78p a uz zase teda chodis?ci sa chystas?ja som aj na konovi pisala,ci nejaka Zilincana nema zaujem spolocne chodit cvicit a nikto absolutne,baby lenive 😀 dufam,ze sa casom najde nejaka spolocnicka,aby som sa rozhybala,bo sama sa fakt nedonutim a kamosky mam bud lenive,abo chude 😝
kniha najedzme sa do stíhlosti , nemusíte ani cvicit
@zabka60 presne podla tejto stranky som postupovala a podarilo sa mi pekne zhodit - este by som mohla aj dalej ale teraz budem mat ine povinnosti. 🙂
V kazdom pripade najviac mi pomohlo to, ze som si musela do tabulky presne zapisovat co som zjedla a kolko. Najprv ma to strasne otravovalo ale prinieslo to efekt. Kupila som si digitalnu vahu a dnes uz viem aj z pamati ake priblizne porcie by som mala jest.
Super je ze tabulku neoklames, ale je potrebne tam zapisat naozaj vsetko, neverili by ste kolko zbytocnych kalorii zjete ked si date za hrst orieskov, ci chipsov a pod. Alebo ked si date vyprazany rezen ci syr s hranolkami...
Zmysel bol najst si v zdravych jedlach take, ktore mi budu chutit - budem ich jest rada a v dostatocnom mnozstve, nikdy som nebola hladna. Pocet KJ som si nastavila na chudnutie 2 kila mesacne, viac sa podla mna neoplati, zbytocne pride jojo efekt.
Ku kazdemu jedlu som sa snazila jest 100 gramov zeleniny a jedla som 5 krat do dna. Podstatne je, aby som mala jedlo vzdy zabalene so sebou, pretoze ked je clovek vecer hladny v robote a nema nic po ruke, najskor siahne po blbostiach ako cokolada, fast food pod.
Osvedcila sa mi 96% sunka z lidla, doteraz ju jem, losos z lidla, rozne syry (balkansky, cottage cheese) z ktorych som si robila salaty s paradajkami a olivami. A ked som mala sem tam chut na sladke kludne som si dala, ale nezabudla som si to poznacit - ale aj vtedy som sa snzaila dodrzat max. pocet KJ za den. Casom som prisla na zdravu alternativu ku keksiku - jemny tvaroh rozmiesat s lyzickou jahodoveho lekvaru a kakaa, v spravnom mnozstve to chuti uplne ako termix a obsahuje to vela bliekovin co je super. A chuti to ja mojmu drahemu.
Drzim palce, bolo super ako si to potom ludia vsimali, ze som schudla 😀
ahojte kocky...tak napisem aj ja moj boj s chudnutim 😀 chudnut som zacala v januari, mala som 88kg pri vyske 164cm....tak som zacala drzat 90dnovku ktora sa mi z diet zda byt pre mna tak naj...schudla som asi 5kg po mesiaci a potom som sa na to vykaslala a pribrala spat na 85kg...v auguste som sa rozhodla civicit podla Jillian Michaels a cvicim doteraz, mala som aj nejake prestavky ale musim povedat ze tie prestavky mi boli len na skodu....sice vidno ze som schudla ale vaha ide velmi pomalicky dole...teraz mam 82kg....viem ze chyba je v mojom stravovani ale nejako sa neviem donutit si bud jedlo vazit, jest pravidelne atd...akurat co dodrziavam je ze pijem vela cistej vody, to mi ide super 🙂
ahojte kočky 😉 práve keď som dočítala vaše príspevky, a chcela som aj ja prispieť, lebo som vaša krvná skupina 😀 zavolal muž, a nečakane ideme preč.... ale večer sa ukážem 😉
@sante81 cvičenie by malo tvoriť 30% diéty,zvyšok strava, bez cvičenia to nejde dlhodobo udržať a za tú pekne vyformovanú postavu to stojí, treba len nájsť čo tebe vyhovuje a čo ťa bude baviť . nechcem schudnúť 15kg a všetko sa na mne bude hompáľať...fúúúúúj....chcem pevné telo 😀 a inak robíš niečo aj pre svoje srdiečko a celkové zdravie
@jankastubka tak neako by som to aj ja chcela 😀 ten tvaroh vyskúšam 😵 a kolko si schudla?
@zabka60 budem večer kukať a čítať 😵
@sisanka to je aké cvičenie?ale to je super že aspoň cvičíš,potom sa ľahšie nakopneš na zdravé stravovanie
@mimikyky oki, večer tu budeme 😀
Dievčatá, toto je podľa mňa super téma. Ja už som stará korčula 😀 (budem mať 44) a prakticky od pôrodov (cca 20 rokov) bojujem za peknu postavu.. Na začiatku som bola, ako väčšina mladých žien aj tu na koníkovi strašne hrrr- veľmi rýchlo som chcela schudnúť, tak som držala nezmyslené diéty typu - 15 dňová mliečna a iné, kde sa telo poriadne vyhladovalo a aj keď som schudla, tak za pár týždňov, prinajlepšom mesiacov bolo všetko naspäť. Tak som si totálne rozhasila metabolizmus a samozrejme prišla na to, že schudnúť sa dá aj celkom ľahko, ale problém je si váhu udržať. Preto môžem povedať, že žiadna diéta nie je riešením. Jedine čo pomáha, je začať sa proste stravovať a žiť tak, aby sme nemali pocit, že sme na diéte, ale aby sme telo nezásobili tým, čím ho nemusíme.. A to je umenie, nájsť takúto rovnováhu. A aj keď to nájdeme, bolo by dobré, aby sa tak stravovala celá rodina, lebo keď musíme variť rôzne jedlo pre seba a ostatných, tak nás to chvíľu možno ešte baví, ale po čase to vzdáme.. Samozrejme, ešte je veľa faktorov, ktoré v tom zohrávajú úlohu. Preto existuje aj toľko kníh o chudnutí, toľko názorov, toľko príbehov, toľko kuchárskych kníh na zdravé stravovanie a predsa, nadváha ľudstvo stále kvári.. Inšiprácia je len začiatok. Potom začína dlhá cesta a to, ako sa nám na nej bude dariť aj v momente, keď dosiahneme ideálnu váhu/postavu bude záležať len od toho, akú máme výdrž, vytrvalosť a odhodlanie. Držím nám všetky palce.
Aj ja som začala v pondelok 😉 Ale kedže ešte stýle kojím upravila som len stravu Cvičenie zatiaľ nie