Rotopéd verzus steper

iwqa
25. sep 2013

ahoj, počas tehotenstva som pribrala 24kg hlavne na stehnách a zadku, chcela by sa ich zbaviť, chcela by som investovať do nejakej pomôcky ale neviem či radšej kúpiť rotopéd alebo steper, poradíte mi ak máte skúsenosť?! ďakujem 🙂

freyjanr
26. sep 2013

@iwqa ja mám radšej steper 🙂 podľa mňa je účinnejší a kedze ma viac baví dlhšie na nom vydržím

m_ij_ka
26. sep 2013

@iwqa ja mám tiež steper, a môžem ho len odporučiť, ja na ňom cvičím aj pol hodinu / keď sa mi chce, / 🙂

mafin152
26. sep 2013

ja mam tiez stepper, stehna idu krasne dole, ale treba cvicit aspon 40 minut (ja cvicim hodinu 5x do tyzdna) a cvicit skor pomaly ako rychlo.

liz_lemon
26. sep 2013

@mafin152 tak to mas moj obdiv, ze na tom vydrzis tolko cvicit

dankamg
26. sep 2013

podľa mňa je najlepší orbitrek, na tom precvičíš celé telo nielen nohy.

sashabb
26. sep 2013

@iwqa
presne tak, súhlasím s @dankamg jednoznačne orbitrek resp. eliptical 😉
Steper su vlastne schody, čiže podla mňa zbytočná investícia, stačí chodiť po chodoch 100x a maš to iste 😀
Na orbitreku môžeš šlapať aj dozadu čo je dobré na zadok 😉

prasiatko30
26. sep 2013

hocico ale treba cvicit kazdy den - nie ze po prvom osiali hodis stepper pod postel alebo na orbitrek zacnes vesat pradlo 😀 teoreticky ti stacia aj dobre tenisky a kvalitna podprda a pevna vola vyjst si zabehat alebo rychlo kracat po okoli/po prirode 4-5x za tyzden na 30-40min a ma to ten isty efect a je to lacnejsie 😀

prasiatko30
26. sep 2013

este pridam jednu skusenost - ja som po porodoch schudla velmi dobre tak ze som naladovala dieta do kocika a isla na prechadzku - aj 8-9km ale dost rychlo - tak som zabijala dve muchy jednou ranou - vencila som dieta a ja som sa pohybovala. ale ako hovorim nechodila som prechadzkovym tempom z nohy na nohu - bola to fakt rychlochodza 😀 zaciatocna investicia - jedno dieta vo veku kocikovania, kocik a dobre topanky 😀

mafin152
26. sep 2013

tak sa opravujem, ja mam orbitrek 🙂 omg myslela som, ze je to to iste ako stepper 😀

ottka
26. sep 2013

@mafin152 Môžem sa spýtať ako cvičíš na orbitreku? Teda akou rýchlosťou a pri akej záťaži. Ja idem 25 - 26 km / hod a záťaž č.4 tých 35 minút a som spotená. Cvičím len tri týždne, 3x do týždňa a ešte nevidím výsledky. Zatiaľ som si len zdokonalila kondičku. Po akom čase si začala chudnúť ?

bebaa
26. sep 2013

orbitrek!!! uzasna vec, ale treba cvicit pravidelne, aj 45 min denne...

bebaa
26. sep 2013

aaaa este cvicic cele telo, neboli ma chrbat od kedy na nom cvicim, mam aj steper, ale na nom precvicujes iba nohy.

kikavicek
26. sep 2013

@mafin152 a ako dlho uz cvicis na steperry ? myslis ze sa da rychlo schudnut na nohach a vyformovat ich ?

mafin152
26. sep 2013

@ottka
@kikavicek
zacala som cvicit na zaciatku septembra, ale hlavne som upravila stravu, to je 80% uspechu 🙂 mam obycajny orbitrek z tesca a neviem ako som na tom so zatazou, tam sa asi ani neda nastavit alebo co.. a idem rychlostou okolo 17km/hod, pri takej mi chudnu nohy, ked som isla rychlejsie, tak mi nechudli, len sa kondicka zlepsovala, vraj sa ma ist tak rychlo, aby si vladala spievat, takze si pri tom obcas zanôtim 🙂

mafin152
26. sep 2013

ale zase ked ste stihlejsie, tak vam to pojde pomalsie.. ja som dost velka 🙂

fliperko
19. mar 2014

@freyjanr aj si schudla na stepperi?

maribell
19. mar 2014

@mafin152 ahoj tvoj prispevok je zo septembra 2013 .. uz je to pol roka 🙂 ako si spokojna s tym orbitrackom z tesca? ..nerozheglal sa? a kolko si schudla? 🙂

adulikka
19. mar 2014

no ja rozmýšľam nad kúpou : http://www.insportline.sk/1764/eliptical-inspor... ...keď začnete cvičiť ,najprv sa pomerajte centimetrom ...ja po pol roku len 2 kilá schudla ,ale v páse 10 cm a v bokoch 14 cm .len to chodila do posilky ,tak viac strojov vyskúšala...ale na tomto stroji precvičíte všetko

freyjanr
19. mar 2014

@fliperko ked som ho mala k dispozícii bola som dosť chudá ale pekne som spevnila zadok a stehná,ked budem mať nato plac a peniaze určite si ho kúpim

fliperko
19. mar 2014

@m_ij_ka a aj si chudla vdaka stepperu?