prosím poradte mi... neviem sa rozhodnúť či kupiť spinningový bicykel, alebo rotoped......viete ich porovnať, aký je medzi nimi rozdiel?
@fialoocka rozdiel je velikaaansky, spinner ma vacsiu zataz a nema volnobeh, rotoped ma,, cize ked prestanes slapat tak nic sa nedeje,, spinner ta nuti v kuse slapat do pedalov,,,, laicky povedane,,, inak je rotoped klasicky kardio stroj, vhodny na doma,, spinner samozrejme tiez mozes mat doma, ale je vhodnejsi na skupinove cvicenia s instruktorom pri hudbe,, robia sa na nom pocas cvicenia rozne cviky, nie je to len suche slapanie v sede,,, no, na doma skor asi rotoped, na spinneri treba zacat pod dohladom, je tam vacsie riziko zranenia 😉
zacni behat a usetris
alebo zacni toto
http://zuzkalight.com/category/workout/
toto je zatial najefektovnejsie, co som objavila - kardio a posilovanie v jednom
My sme mali rotoped, ale nevyhovoval, síce som krútila aj trištvrte hodiny, ale nemala som dobrý pocit, naštastie v novembri pokazil a rozmýšľali sme co ďalej, kúpili sme pod stromček spinningovy a je to paráda, vieš si oveľa lepšie dávkovanie záťaž, vieš byciklovat v stojí co sa na rotopede nedá, oveľa lepšie sa nastavuje posun sedadla atd, hlavne ze je to ako na riadnom bicykli, tocime obaja s manželom on je bežec. V zime si veľmi pochvaľuje keď sa nedá behať vonku. Veľmi rýchlo vidieť výsledky aspoň na mne, po dvoch mesiacoch som stiahla 5 cm z pasu a 4 z bokov, ale mala by som upraviť viacej stravu. U nás jednoznačne spinning, výhoda doma je to ze si vieš pustiť lekciu z YouTube a točis s nimi aj s hudbou. Keď potrebuješ na chudnutie tak organizovane hodiny spinningu su vačšinou vo vyšších pulzovych frekvenciách a nechudne sa, doma si zmerias pulz a ideš podľa seba. len musíš mat dosť pevnú vôľu prinútiť sa na naňho vysadnut, potom to už ide
jednoznacne spinningovy, ak mas na to peniaze..tam je kvalita bicyklovania uplne super...