Rotoped verzus spinning

fialoocka
3. apr 2013

prosím poradte mi... neviem sa rozhodnúť či kupiť spinningový bicykel, alebo rotoped......viete ich porovnať, aký je medzi nimi rozdiel?

mima595
3. apr 2013

jednoznacne spinningovy, ak mas na to peniaze..tam je kvalita bicyklovania uplne super...

bamb27
3. apr 2013

@fialoocka rozdiel je velikaaansky, spinner ma vacsiu zataz a nema volnobeh, rotoped ma,, cize ked prestanes slapat tak nic sa nedeje,, spinner ta nuti v kuse slapat do pedalov,,,, laicky povedane,,, inak je rotoped klasicky kardio stroj, vhodny na doma,, spinner samozrejme tiez mozes mat doma, ale je vhodnejsi na skupinove cvicenia s instruktorom pri hudbe,, robia sa na nom pocas cvicenia rozne cviky, nie je to len suche slapanie v sede,,, no, na doma skor asi rotoped, na spinneri treba zacat pod dohladom, je tam vacsie riziko zranenia 😉

cicamica1980
3. apr 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

zacni behat a usetris
alebo zacni toto
http://zuzkalight.com/category/workout/
toto je zatial najefektovnejsie, co som objavila - kardio a posilovanie v jednom

fialoocka
autor
3. apr 2013

@bamb27 ďakujeeem za radu....potrebovala som to presne tak "po lopate" vysvetliť....idem mrknuť a vybrať ten rotoped 😉

petruskasa
24. feb 2014

My sme mali rotoped, ale nevyhovoval, síce som krútila aj trištvrte hodiny, ale nemala som dobrý pocit, naštastie v novembri pokazil a rozmýšľali sme co ďalej, kúpili sme pod stromček spinningovy a je to paráda, vieš si oveľa lepšie dávkovanie záťaž, vieš byciklovat v stojí co sa na rotopede nedá, oveľa lepšie sa nastavuje posun sedadla atd, hlavne ze je to ako na riadnom bicykli, tocime obaja s manželom on je bežec. V zime si veľmi pochvaľuje keď sa nedá behať vonku. Veľmi rýchlo vidieť výsledky aspoň na mne, po dvoch mesiacoch som stiahla 5 cm z pasu a 4 z bokov, ale mala by som upraviť viacej stravu. U nás jednoznačne spinning, výhoda doma je to ze si vieš pustiť lekciu z YouTube a točis s nimi aj s hudbou. Keď potrebuješ na chudnutie tak organizovane hodiny spinningu su vačšinou vo vyšších pulzovych frekvenciách a nechudne sa, doma si zmerias pulz a ideš podľa seba. len musíš mat dosť pevnú vôľu prinútiť sa na naňho vysadnut, potom to už ide