Rastlinný proteín na chudnutie

9. aug 2023

Ahojte, snažím sa schudnúť, som na bezmliečnej diéte, snažím sa dopĺňať proteíny v strave mäsom, strukovinami a pod., no rada by som zaradila do stravy aj doplnkové rastlinné proteíny (mám ryžový a tekvicový v prášku). Chutia mi, no netuším ako a v čom ich dávkovať, zatiaľ si dávam 1 lyžičku do vegan jogurtu, ale ten tiež nemám denne. Poradí niekto, kto sa v tom orientuje, prosím? A nie, nahadzovať do tabuliek nechcem.

vanilkovazmrzka
9. aug 2023

Na baleni nemas napisane davkovanie?

Takto je na mojom:
Rozmiešajte 1 odmerku (30 g) proteínu v 200 – 300 ml vody a konzumujte. Užívajte 1 – 3x denne na doplnenie bielkovín kedykoľvek počas dňa.

Ak chces presne hodnoty, ze kolko by si mala prijat denne, a kolko si aj realne prijala, tak sa obavam, ze bez nejakej evidencie, vazenia a zapisovania sa k nejakej tebe presnej davke nedopracujes.

buberova
9. aug 2023

Veď keď si dáš lyžičku proteínu tak príjmeš nejaké množstvo bielkovín. Keď si dáš odmerku (30g) príjmeš väčšie množstvo bielkovín. Nie je to tak že keď si nedáš množstvo aké oni odporúčajú tak sa vlastne nič neráta a zjedla si toho málo...

autor
9. aug 2023

@vanilkovazmrzka no je tam vôbec odporúčaná dávka, ani nič podobné.
@buberova mne ide skôr o to neprijať ho priveľa.

buberova
9. aug 2023

Niektorí tréneri odporúčajú prijať 1,5-2g bielkovín na 1kg váhy. Takže ak vážiš napríklad 70kg, tak "môžeš" prijať aj 140g bielkovín čo je možno aj 5-6x 30g odmeriek.. ak by si inak neprijala bielkoviny.
Ľahšie sa ti bude orientovať keď budeš mať aspoň trošku prehľad v kalorických a nutričných hodnotách potravín.

autor
9. aug 2023

@buberova ďakujem veľmi pekne.