Raňajky bez chleba. Ako na to?

zdena7327
19. jún 2015

Ahojte kočky ja poprosiím o radu, ako to mám zvládnuť ako sa nakopnúť ? Každý večer zaspávam s tým od zajtra nejem pečivo ale príde ráno a? je to tam samozrejme že si ho dám neviem čím ho mám nahradiť aby bol moj začiatok chudnutia skutočnosťou v minulosti som schudla 20 kg ale chleba aj pečivko som jedla 🙂 ale prišlo to že sa to zastavilo a ani gram dolu preto chcem skúsiť bez chlebíka možno mi to pomôže poradte ak máte skúsenosti ďakujeeem pekný den Vám želám 😉 😉

eeffka
19. jún 2015

@zdena7327 ide ti o sacharidy alebo o "pecivo"
jogurty
sunka, syry
zelenina
tuniak

cerealie
kase

lulu0123
19. jún 2015

ja bezne ranajkujem jogurt s ovsenými vlockami napríklad, alebo kasu z ovsených vlociek-nastruham jablko,hrozienka a zalejem vriacou vodou,pripadne teplym mliekom, ale to ja velmi nemusim
ale samotne ovocie

m.i.r.i
19. jún 2015

vyradit pecivo alebo muku celkovo?
my nejeme pecivo skoro vobec...kupujem pre syna iba, niekedy, velmi zriedka si dame v nedelu take ranajky, ze aj s pecivom
my mame na ranajky ovocie, jogurty s vlockami, kasa z ovsenych vlociek - to si mozes dochutit ako len chces, medom, ovocim, skorica..kadeco.....ja si robim aj omeletu alebo vajicka napriklad, oblozim zeleninkou...syr...nemusis s tym jest chleba..ved naco...chlieb je nevyhnutny ak chces na neho davat natierky🙂 ale tych sa mozes vzdat a jest normalne bez chleba...aj zeleninovy salat si mozes spravit...a naco k tomu chlieb? paradajky/mozarella tiez....chleba ti netreba..atd...

victoriab
19. jún 2015

ja som začala jesť ovsenú kašu - zo začiatku nič moc... ale už dnes fajn. dám tam med, banán, po prípade iné ovocie, ak nie je, tak bez. a dnes raňajkuje kašu už aj môj syn. i keď pečivo je pečivo a občas si ho doprajem. milujem kockové maslo s pečivom 🙂

natalym
19. jún 2015

Skús celozrnné a len na raňajky. Ja tiež milujem chlieb a neviem sa ho vzdať. Tak len na raňajky, počas dňa už vôbec, menej a celozrnné a rôzne zrniečkové.

twinflame
19. jún 2015

@zdena7327 ak nechcem jesť chlieb na raňajky, volím kašu. Kupujem v K-lande bezlepkovú kukurično-ryžovú. Zalejem teplým mliekom alebo ryžovým nápojom, pridám lyžicu medu. Stojí okolo 0,80 EUR.

bielavila
19. jún 2015

cottage je na ranajky super, ja prave ze nie som moc pecivova, ale trener mi poradil dat si aspon polku grahamoveho rozka k tomu, ze to nastartuje telo..ale je to fajne aj bez peciva...inak osobne si myslim, ze pecivo treba v jedlanicku mat, lebo obsahuje vlakninu a zdrave obilniny, ale samozrejme pisem o kvalitnom pecive nie o "fit zemlach z tesca " 😀 ja napr papam aj prazenicu bez peciva, sila zvyku, ale raz za cas si dam...hlavne neze ta napadne ako moju zdravu kamosku napchavat sa bezlekovymi chlebami...pre zdraveho coveka je to blbost a su ovela viac kaloricke ak by si clovek myslel 🙂

rajna
19. jún 2015

Ja nejem pečivo už asi 14 rokov možno aj viac 🙂 . A tu som. Nevravím sem tam raz za pár mesiacov si dám pizzu. Moje raňajky ovocie jogurt a musli, acidko, banán a bebe dobré ráno....
Nie preto aby som schudla proste i to nejako nechutí

dzejn80
19. jún 2015

@zdena7327
Ahoj, ide ti celkovo o chlieb-pecivo alebo o bielu muku? Ja som zacala pred mesiacom, vylucila som bielu muku, teda klasicke chleby, pecivo, ale najma vianocky, makovniky, kolace .... no a potom samozrejme sladke a mastne. Na ranajky si davam jogurty, ovocie, syry, sunky so zeleninou, vajicka, cottage, ovsene vlocky, ovsene otruby ... nie je toho malo co sa da, aj napriklad nastuhana mrkva s medom je fajn.
No a po case som zacala piect spaldovy chlebik podla veeelmi jednoducheho receptu od kamosky. Davam do neho este ovsene vlocky, ovsene otruby, rozne semienka a je uzasny, chutny a vydrzi aj tyzden cerstvy, kedze do neho nie su napchate ziadne aditiva 🙂 ten si dam tak 2x do tyzdna s nejakym syrom, salatom alebo robim avokadovu pomazanku, tu milujem. A vysledok je 4,5 kg za mesiac .... ste par mesiacov hehe a som ako lan 🙂)))

zdena7327
autor
19. jún 2015

@dzejn80 jeej tvoje jedenie je zaujímavé 😀 ale aj chutne a mohla by som poprosit receptík na ten chleba ? dakujem 😀

kaja73
19. jún 2015

@dzejn80 hodis recept na ten spaldovy chlebik..chcem taky piect detom....ja nejem ziadny...

eridia
19. jún 2015

@kaja73 presne to som chcela aj ja, predbehla si ma 😀

silviettaa
19. jún 2015

ja aj 2r syn ranajkujeme kasu, kt. kazdy den obmienam....striedam rozne kase ako psenova, spaldova, ovsena atd...., to zalejem horucou vodou, pridam roztlaceny pol bananu na osladenie, potom mak kvoli vapniku, tiez trochu pomixovanych lan. semienok...ak ju chceme mat mliecnu, tak synovi pridam napr. trochu dojc. mlieka ...chuti vyborne aj syn ju miluje 🙂 skusim pridat foto ak najdem

ivkadracova
19. jún 2015

Ja som paradne schudla po porode ked to uz dlho stalo na jednom bode, prave ked som vysadila chleba, a lepok vseobecne.. nasich skoro porazilo ked som ku nim mala prist : )) nie nedam si rozok so sunkou, nie nedam si vyprazany bravcovy rezen, lebo je v struhanke...
Urob si posuch s bezlepkovou mukou: vajco, ked treba lyzica vody a ta muka, co ja viem aka, mandlova, amarantova .. pohankova, mix.. nasladko naslano to mozes jest, so sunkou a horcicou, alebo s dzemom, ako budes mat chut, nebudes sa citit taka obmedzena. Dakedy do toho maleho "cesta" dam lyzicu kyslej smotany.
Ale mala som rano ked som uz jedla aj tresku s nakrajanym kalerabom : ) a v pohode. .teraz po tristvrtroku sa opat vraciam k tymto praktikam, lebo ma pochytili nejake tehotenske mykozy a mam podozrenie ze to moze mat vplyv, cukor, pecivo, to vsetko je vlastne cukor. mam inu motivaciu, ale "dieta" bude velmi podobna.

ivkadracova
19. jún 2015

@zdena7327 A potom nam este hrozne chuti s dcerkou nastruhane jablko (na hrubsom struhadle), mlety mak trochu spareny vriacou vodou (len aby sa zamiesal), hnedy cukor aby sa nepovealo, nech to ma chut, a zmiesat. Nejaka domaca slahacka na to. Hmm lepsie ako strudla. Dakedy do toho dam aj hrozienka, alebo ked dsa nadrobno nakrajane susene slivky, tak cukor ani netreba, ale je to dost kaloricke. Do toho mozno keby Ti chybalo, nejake bezlepkove suchare alebo ine "kolaciky".
Mne vsak na chudnutie cukor doobedu ani velmi nevadil, Uz samotne vysadenie chleba urobilo prvy posun. A to som sa snazila sportovat dobezvedomia pred tym.
Ked Ti mozem poradit, ked znizis ten cukor tak nahle v krvi, ze vysadis pecivo atd.. tak budes mozno unavenejsia, takze pred sportom odporucam dat si na nakopnutie jedno espresso iba tak, a hned to pojde lepsie. Alebo pred nejakym vykonom proste. Potom ti bude stacit aj zjest kesu oriesky a budes mat pocit ze jes sladkost.

ivkadracova
19. jún 2015

A bezlepkove vlocky su asi iba pohankove a kukuricne.. v obchode som ja ine nevidela, specilane som nehladala, netrebalo. Mozno v bioobchodoch bude viac. Zvykneme mat na ranajky take ze rozmiesany jogurt s medom, tie vlocky navrch a do toho take ovocie ake prave mame nakrajam. Ak neni cerstve tak aj kompot (najlepsie bez cukru), ale prave rano sa z toho nestriela keby tam aj kusok bol.

adelajda2012
19. jún 2015

@ivkadracova a ten posuch ako robis? Muka, vajce, voda a len na sucho na panvici taku "palacinku", ci ako?

ivkadracova
19. jún 2015

@adelajda2012 hej presne tak, iba na sucho na panvicu vylejem, pripadne ved ked pomazes maslom/mastou nic sa nestane, este lepsie to moze byt.. a na hrubsie, nie uplne ako palacinka, nech je do coho "kusnut" : ) .. dcerka sa za tym isla dotrhat. Rano, ja ze dam manzelovi a dcerke chleba, jak su zvyknuti, ale nakoniec moj posuch zmizol ako prvy : )) .. musela som urobit vzdy dva.
Niekedy som do toho vysypala kus lanovych semiacok, alebo sezamovych. No nie je to nevynutne.
.
V jednom bioobchode mali taku kvazi muku ze paleo, a to boli vlastne pomlete lanove a sezamove semiacka, a este volaco. Perfektne sa z toho pielko a a jposuch bol super, len drahsie to je.. takze kupila som to az raz.

silviettaa
19. jún 2015

samozrejme ak chces vysadit lepok, tak potom su bezlepkove kase - psenova, pohankova atd.....

ivkadracova
19. jún 2015

A k tym kasam co spomina vyssie silviettaa, mne hrozne chuti ryzova krupica, a ryzova kasa vseobecne, omnoho viac ako znama psenicna krupica. Na to maslo, a skoricu, (v pripade sviatku kakao s cukrom : D) paradzina.

ivkadracova
19. jún 2015

Rozne pokrmy potom sa daju robit zo psena a prosa.. no nam toto velmi nechutilo. Na nete je habadej receptov, jedno sme skusili, a ok, vsetci sme zjedli, uz som to nerobila potom, no inym to mozno zachuti.

slivkovajanuska
19. jún 2015

@dzejn80 aj ja poprosim recept na ten chlebik. Dakujem

draik
19. jún 2015

Možno je potrebbné celkovo upraviť stravovací režim. Obmedzenie lepku (pečivo, cereálie, vločky...) môže pomôcť, dtto vylúčenie sacharidov (napr. cestoviny) z večerí.
Čo sa týka raňajok, je možné si namiešať napr. cottage resp. jogurt so semienkami a orechmi. Dodá to dosť energie.

zuzana172
19. jún 2015

@dzejn80 mohla by si ten recept na chlepik uverejnit tu, mnohe z nas by si ho vyskusali, dakujeme 😉

iwuskaaa
19. jún 2015

Ahojte...tiež som jedna z tých,ktorá vylúčila pečivo.Dám si ho naozaj len výnimočne a keď,tak iba 100% slatinský chlieb,alebo cereálna kocka z Lidla,je výborná a stojí 0,39€.
Zvyknem si z nej urobiť hrianku a ku tomu zeleninu.Mňam!
Na raňajky jedávam ovsené kaše na rôzne spôsoby,s akýmkoľvek ovocím alebo orechami.
Nikdy som neverila,že mi kaše budú tak chutiť🙂
No správnym dochutením sú fantastické.Alebo vločky zapekám s ovocím,to mám ako koláč potom🙂
Ak nemám kašu na raňajky,dám si jogurt so zapekanými ovsenými vločkami,ale robím si doma,lebo v kúpených je plno cukru.Zvyknem si urobiť aj omeletu,alebo praženicu...šunka 97%,syry,vajíčka a kopec zeleniny...alebo si dám iba ovocie.
Ešte ku chlebu,ja zvyknem doma piecť Írsky chlieb.

dzejn80
19. jún 2015

Jasne daaam 🙂
500g spaldova muka ( ja davam spaldovu celozrnnu) bezne dostat v tescu, kauflande a urcite aj inde
300-350 ml vlaznej alebo teplejsej vody
drozdie ( davam susene 1 balik 7-10g)
rozne semienka, rasca
1 lyzicka soli
Suche prisady do misky, potom pridat vodu a vymiesit cesto, cca 2 h nechat kysnut, piect na plechu alebo v chlebovej forme 10 min. na 200-220 a potom este 30 min. na 180.
Ja davam 400g muky a doplnam 50 g ovsenych vlociek a 50 g ovsenych otrub. Davam slnecnicove semienka a lan a chystam sa skusit este aj tekvicu.
A este mimo chlieb, skuste ak domaci jogurt, je perfektny, viete co do neho date a este je aj lacny ... 1 l cerstveho plnotucneho alebo polotucneho mlieka, na to jeden biely bio jogurt, alebo nieco co ma mliecnu kulturu. Spolu priviest k varu ( nesmie uplne vriet, len taktak 🙂), naplnit do poharikov, zavriet a dat do rury na plech, vyhriatej na 50 stupnov a ruru po vlozeni hned vypnut. Najlepsie ked urobite vecer a v rure nechate cez noc. Rano mate jogurt, ze v nom stoji lyzica 🙂. Ked si jeden takyto poharik nechate, mozete z neho urobit dalsiu davku najblizsie 🙂

eridia
19. jún 2015

@dzejn80 ten domaci jogurt je paradny, ja ho robim tiez /ale v jogurtovaci/ , minimalne raz tyzdenne 🙂 .. mavam ho na ranajky s lyzickou medu ..

lolonka
19. jún 2015

@dzejn80 ...ahoj...ak sa môžem spýtať...naplniť do sklených pohárov a napevno uzavrieť?

zdena7327
autor
20. jún 2015

@iwuskaaa mnam tak ten irsky chleba hmmm určite skúsim 😉 krásne vyzerá 🙂