Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu/skusenosti. Chcela by som zacat chodit do posilnovne, no hanbim sa a mam stres z toho, ze neviem, ako sa pouzivaju jednotlive stroje, na co su urcene, ako spravne cvicit...Tí, ktorí ste zacinali, ako ste to prosim riesili? Zaplatili ste si na nejaky cas trenera, ktory Vam to nejak poukazoval alebo ste na to sami postupne prisli? Nemam tu nikoho, kto by mi to poukazoval alebo siel so mnou...Dakujem 🙂
@janinka007 Dakujem za radu aj povzbudenie 🙂
Trénerku že na mesiac.. Ale tak sa nám s ňou dobre cvičí, že s ňou ideme už druhý mesiac a pokračujeme určite s ňou 🤗
Ja len, že trénera si podstivo nájdi, na webovej alebo fb stránke posilovne si o ňom niečo prečítaj, napíš mu a už z komunikácie budeš vedieť, či je profesionál. Lebo je veľa "trénerov", ktorí si myslia, že sú profesionáli, ale skutočnosť je niekde inde. Veľa šťastia.
vacsina fitiek ma svojho vlastneho trenera, mozes oslovit aj toho, pripadne uplne ineho, ten ale nemusi chciet trenovat v tom fitku, kde si to predstavujes, lebo vstup/clenske je pre neho dalsi naklad alebo to premietne do ceny tebe a predrazi sa ti to
my v BA mame siet Efectfit, kde trenujes len s trenerom, nevies tam ist bez, maju vlastne fitka, ich treneri su vacsinou perfektni a fakt sa to oplati aj z pohladu ceny, kedze neplatis este aj vstup do fitka ;) aj ked dnes ma vela ludi napr. MultiSport karty, skus pozriet pripadne ci nieco take nemate aj u vas
@baja_24 ahoj, ja som bola asi 3x vo fit v Sasovej- tak viac menej neplanovane a tiez som tam bludila medzi strojmi, nebolo nikoho , kto by mi to am poukazoval, niektore som poznala ale 90percent nie. Teraz som si kupila permanentku tam, pojdem tam a opytam sa uz priamo na recepcii ci je tam niekto, kto by mi v tomto smere pomohol. Hadam to vyjde, lebo zas skoncim - pas, schody, bicykel🙂))
@baja_24 Ahoj, ja som nemala trénera. Kúpila som si zopár čísiel časopisu Muscle and Fitness (hovoríme teraz o dobe spred cca 20 rokov), práve bol v jednom z nich špeciál o tom, ako správne cvičiť a zostaviť si tréningový plán. Dnes by som podobné informácie čerpala z internetu, bude tam toho určite viac, než vtedy v tom časopise. Okrem toho som chodila do fitka, kde bola veľmi milá a ochotná obsluha, myslím, že aj tebe by tam radi poradili so všetkým, čo by si potrebovala. Tým ťa, samozrejme, nechcem odhovárať od trénera. Len píšem vlastnú skúsenosť.
ahoj, ja som isla prve razy s priatelovym kamaratom, ktory mi vsetko ukazal, boli sme spolu asi 5krat, super sa mi cvicilo, raz som chcela zmenu a isli som do inej posilky, kde boli ine stroje, vobec som nevedela a citila som sa naozaj nesvoja... zaplat si trenera, nech ti ukaze alebo pozvi nejakeho kamarata
No ja som mala trénera , sme necvičili vo fitku , mal svoj vlastný priestor .
No a keď som odišla ( peniaze hlavne ) tak som zistila , že bez neho neviem čo a ako .
Tak som teda poprosila chlapcov vo fitku , dokonca jedna baba má certifikát a vie to , tak mi ukázala , sama sa mi navrhla . Len ja mám tú výhodu , že mām vyoperovanú hanbu 😂
@baja_24 išla som cez odporúčania známych. A potom som išla do fitka, kde pôsobí. Vyberala som si podľa trénera, nie miesta 😁 ale úprimne, bez nej by nás to tak nebavilo. Síce sa už dotoho dostávame s kamoškou, že už poznáme aj cviky a cca plán, opakovania, série. Ale bez trénerky by sme nemali taký správny postoj, držanie, techniku. Ona nás aj 3x za cvik upozorní (lakeť viac k telu, nohu viac vystri, zápästie viac spevni, choď hlbšie...). Nehovoriac o nastavovaní tých strojov 🙈 opierky, lavičky, sedenie (už len na predkopavani upravuje 3 časti stroja presne na nás).
Mesačne 120€ trénerka, 12 tréningov 😊
Zaplatit si trenera vo fitku, ten ti ukaze spravnu techniku, aby si si neublizila. A hanbu a stres daj bokom, vsetci nejak zacinali.