Pribrala som a veľmi ma tlačí tuk na bruchu

7. sep 2023

Baby, strašne som pribrala a veľmi ma tlačí ten tuk na bruchu. Chcem sa opýtať, či aj iní ľudia to tak majú keď majú už viac kíl? Ja mám BMI 30, teda začiatok obezity a cítim sa strašne. Neviem si predstaviť ako sa žije ľuďom s väčšou nadváhou. Pohyb je pre mňa utrpenie, začal ma bolieť chrbát, kilá navyše mi vadia, predsa len 30 kg zbytočných je 30 kg...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1tina597
7. sep 2023

No tak 30 kg navyše je už slušná obezita, teda nedivím sa že sa necítiš dobre.

autor
7. sep 2023

@sheila121 85 😢

babababka
7. sep 2023

Ja vážim 82,5kg.Po klimaktériu to ide rapídne hore aj keď pohybu mám ,myslím si,dosť.

babababka
7. sep 2023

@babababka Mám to tiež na bruchu a na stehnách.Najviac chudnem,keď mám chrípku apod.Ale poto je to späť.😢

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2023

Urcite zavisi aj od toho, kde tie kg navyse su, ak su vsetky okolo pasa, tak to musi byt narocne, ak su rozlozene po celom tele, tak sa to da asi lepsie znasat. V kazdom pripade, 30kg navyse, nemoze byt zaciatok obezity😉

autor
7. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl prečo by nemohol? Nadváha je BMI do 30 a od 30 je obezita 1.stupna

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2023

To je uplne jedno, ak Ti uz kila zneprijemnuju zivot, tak vcera bolo pozde zacat s tym nieco robit😉

pkgirl30
7. sep 2023

tiež som trocha pribrala, čakám kedy sa zotavím z operácie a idem na sebe makať. bohužiaľ na obezitu nič iné nezaberá len pohyb a upraviť stravu.

andymajdy
7. sep 2023

Áno aj mne to vadilo, hlavne na bruchu a na nohách. Aký je problém schudnúť ? Máš zdravotné komplikácie ? Ak nie, tak jedine čo ti pomôže cítiť sa fit je zdravé telo, o pár kíl ľahšie.

martinka13
7. sep 2023

Ved schudni. To je jediné riešenie. Lepšie, ako celý život žiť s obmedzeniami

autor
7. sep 2023

@andymajdy no keby som dokázala nejsť stále dačo 😭

mirka414
7. sep 2023

85 mám aj ja už som mala aj 81 len som to zasa začala flakat vo fitku 🙄naozaj odporucam začať chodiť do fitka je tam super a je to droga 👍🏻

biibiana
7. sep 2023

A aku mas vysku? Vies ako spravne schudnut? Chudla si uz, pripadne kolko krat za zivot a kolko kg si schudla?

sissy27
7. sep 2023

A to si si prisla len pofnukat alebo s tym chces aj nieco robit?

k47
7. sep 2023

Bohužiaľ, o chudnutí je vo svete veľa zlých rád a mýtov, takže chápem, keď nevieš, ako na to 😔. Moja miniskúsenosť: keď som sa rozhodla schudnúť pred pár rokmi, tak som si skrátka dávala menšie porcie normálneho jedla, doplnené zeleninou, nech tanier nevyzerá prázdne. Cieľ bol byť len v jemnom deficite, nech nespustím nejaký obranný mechanizmus alebo nedostatok energie. Celkom to šlo, aj keď nejakú mieru odopierania som musela pretrpieť. Jedla som dostatok proteínov (t.j.nie len zeleninu), aby som aj mala z čoho nabrať svaly popri športe, tie tiež niečo pasívne spaľujú.
Neskôr po pôrode som chcela znovu trochu schudnúť. Ale mala som neustálu chuť do jedla a vkuse som s ňou bojovala a často prehrala. Schudla som presne nula.
Takže možno si odo mňa radu neber 😅.
Inak ak zvykneš jesť aj sladké, tak odpoveď môže byť prostá - závislosť na cukre. Funguje ako každá iná závislosť a aj sa rovnako rieši - znižovať dávky/prestať a prežiť absťáky (mlsnosť).
Veľmi pomáha preusporiadať jedlo tak, aby to zdravé bolo na očiach a to nezdravé niekde vysoko/nízko/mimo dohľad. Prípadne nekúpiť, ale tie mrchy obchody nepomáhajú usporiadaním tovaru 😁.
Ak si pribrala náhle, môže to byť štítna žľaza/nedostatok jódu. Napríklad používaním nejódovanej/himalájskej soli. Asi je aj kopa iných potenciálnych hormonálnych zmien, čo zvyšujú chuť do jedla alebo znižujú metabolizmus. Každopádne povedať si "to sú hormóny" problém nevyrieši 🤷‍♀️. Ale nspr. to vyšetrenie štítnej žľazy niekedy pomôže.

autor
8. sep 2023

Ale áno presne viem ako na to, prečítala som veľmi veľa kníh a aj som veľakrát v živote schudla, ale aj pribrala 😅 proste schudnem 20 kg, držím si to 2-3 roky a potom priberiem zase na 2-3 roky, lenže teraz som to nejako prehnala a už to trvá aj dlhšie a neviem sa naštartovať, síce začnem, vydržím 2-3 týždne a zase skončím. 😢

biibiana
8. sep 2023

Tak potom chyba pevna vola a dostatocna motivacia.

autor
8. sep 2023

Hej no momentálne ani

autor
8. sep 2023

*ano