Ahojte, s kamoškami v partii sme viaceré po rozchodoch a dohodli sme sa na spoločnej dovolenke. Čo ma ale desí je moja postava medzi nimi. Všetky z nich sú štíhle so super postavami, bez zveličovania doslova modelkovské typy. Podobnu som kedysi mala aj ja, no počas posledných 2 rokoch som dosť pribrala a nejako sa hanbím už len pri pomyslení na to, že mám byť medzi nimi v plavkách. Nekomfortne sa cítim najmä z tej zmeny, že kedysi najštíhlejšia z partie zrazu bude jediná tučná. Ako sa s tým vnútorne vysporiadať? Alebo sa na tu dovolenku kvoli takej tej mentálnej pohode radšej vykašľať?
Pridávam aj fotky na porovnanie. Prvá je z minulého októbra, už na nej mám + 6kg, druhá je aktuálna.
No co ti poradit, ked nie si sama so sebou spokojna musis schudnut🤷🏼♀️
@julix1 koľko kíl si pribrala za ten rok? Alebo rozdiel medzitým čo si mala a máš teraz? O rok môžeš byť tam kde predtým 😊 Čo sa týka dovolenky, chod, netráp sa pre to ako momentálne vyzeráš, telo sa mení. Vieš prečo si pribrala? Stalo sa Ti niečo?
aspon mas dovod na sebe zamakat a dat sa do formy ..na dovolenku by som isla -ved kamaratky ta snad vidia a vedia ze si pribrala ..
@julix1 ja som na tom podobne, takže viem ako sa cítiš 😔
Ved uber z jedla a vecer po 19h nejedz, troska sa hyb a do decembra budes kocka
Začni sa hýbať a menej jesť. Schudneš ako nič a keby aj nie kamošky sú kamošky aj s kilami navyše.
uprav trochu stravu - kvoli sebe (nie kvoli iným) - viac sa hýb.. a ked pojdes na dovolenku a budes mat nieco navyse.. a co? svet sa nezruti. Tak ako si priberala dlhsi cas, tak skus sa zamerat na seba na dlhsi cas - nie to tlacit za par tyzdnov, to nie je dobre... dovolenku si uzujes tak, ci tak....
@julix1 a kam idete na dovolenku?
Na dovolenke ak je to ako sa hovori zožer vsetko aj čašníka po našom all inclusive tak priberieš za tyzden ďalšie tri kg. Ja som tiež posledné roky stlstla a ide to dole ale že fest ťažko. Čo ti poradiť nic iné len jesť menej či už menšie porcie alebo menej casto už je na tebe ak občas vynechaš jedlo tiež sa nic nestane.
Neries, kamosky vidia ako vyzeras, nebudu ocakavat modelku
@julix1 a máš aspoň plné prsia 😁👍
Keby si vedela ja a moje kg..a teraz že musím sladké..a príde zima..ani na váhu nechcem ísť
ešte čosi dole dáš... 5 kg ako nič.
len začni...
Si mladá, začni makať hneď zajtra. Rozpapala si sa...uvedomujes si to...myslím ze do decembra dáš niečo dole...a potom znovu niečo...pomaly, postupne...
@julix1 ahoj ,ja by som ťa chcela trocha povzbudiť ♥️ podľa mňa na dovolenku chod a uži si to. To ako nás vnímajú iní je často o Tom čo vyžarujeme,keď to nebudeš riešiť a trápiť sa kvôli tomu,všetko bude ľahšie. Tým nemyslím,že sa nemáš snažiť,to nie , určite pre zdravie a dobrý pocit sa začni lepšie stravovať,aby si bola zdravá, navyše kilá sú záťaž pre celý organizmus,kolená,.. takže isto začni ,maj zo seba dobrý pocit,že si začala,že robíš čo môžeš pre seba a svoje telo 💛 ale dovolenka by nemala byť o Tom že sa trápiš nad kilami navyše. Neviem koľko máš rokov ale časom to nebudeš takto vnímať, keby si nešla ,ľutovala by si , život prejde tak rýchlo ,urcite ho nepremarni Tým že budeš negatívne rozmýšľať o svojom tele a trápiť sa, raz keď budeš mať 70 a dávno úplne iné telo , budeš si hovoriť ako si aj v tomto aktuálnom tele super vyzerala a ako to bolo super byť taká mladá,ohybná,plna života 😍tak choď,uži si to ,neporovnavaj sa🙏každá sme v inej životnej situácii ,tebe sa teraz trocha zmenila,tak si pribrala ,ale tým sa život nekončí,je dobre že si to uvedomujes,budes na Tom pracovať podľa možnosti a to úplne stači😊dúfam že som pomohla 🤭😍
Kup si celé plavky, viac modelov, pareo a vybavene. Do decembra to aj tak nestihnes.
@julix1 aj ja som na tom podobne a nedarí sa schudnúť,len máličko.
Kamoske nedavno a celkom rychlo to slo az som neverila, pomohlo jest len 8hod z dna a 16h vydrzat. Ale tych 8hod primerane porcie, ona si davala polovicne z toho co jedla kedysi . No a sladkosti kolaciky atd uplne vynechala. Zo zaciatku sa moc trapila, hladna stale, ale my sme ju dost povzbudzovali, podporovali sme ju aj tym, ze sme pred nou nejedli a na navstevach ziadne mnamky vyložené, neskor uz sa jej vobec nepytali sladkosti , zacala si viac davat pozor na zlozenie stravy. Chce to proste len pevnu volu, režim a nehadzat jedno cez druhe do seba. No a samozrejme cista voda.
Pohyb mala minimalny, na to je lenivec, s touto upravou pekne zhodila, cisla ti ale nepoviem uz.
Musis zacat uz v obchode, teda naj doma spisat novy zoznam potravín ,ktoré budes jest a kupit len to. Co nebudeš mat doma to nezjes 🙂
Kamoskam je pravdepodobne uplne jedno kolko kg aktualne vazis, idu s tebou na dovolenku asi kvoli inym hodnotam. Takze je to cele len o tvojom pocite. Vyber si na dovolenku vhodne plavky aj saty, ktore budu lichotive k tvojej aktualnej postave, aby si sa citila momentalne vo svojom tele co najlepsie. Samozrejme mozes sa motivovat na sebe pracovat, aby si sa citila lepsie. Ale vaha urcite nie je dovod, preco neist s kamoskami na dovolenku a neuzit si to 🙂
Pozri sa na vec uplne inak a realisticky. Do decembra situaciu vyrazne nezmenis. Este mozes pocas zivota x schudnut aj pribrat a rovnako aj tvoje kamaratky. Pocas zivota je kazdy clovek raz hore, raz dole a to nielen tykajuc sa vahy, ktora je naoko viditelna. Takychto pocitov este zazijes velakrat a opat nielen ty, ale aj tvoje kamaratky. A mozno nebudes na dovolenke jedina s tymto pocitom. Ina to moze citit rovnako kvoli inej veci. Vahu hod za hlavu. Je to docasna vec a vies to zmenit. Nenechaj, aby ti to pokazilo dovolenku.Nenechaj si znicit tak krasny cas s kamaratkami neistotou kvoli vahe. Kila su vec pominutelna, nerobia ta menejcennou. Chod na dovolenku sebaista, a uzi si ju naplno. Neporovnavaj sa. Na dalsej dovolenke, to moze byt uplne inak. Peknu dovolenku prajem.
@jaass ja len že na fotke kde mala 61kg podľa mňa vyzerala výborne a akceptovateľne..
Autorka začni cvičiť, uprav stravu za tie mesiace aspoň malú zmenu budeš vidieť. Keďže ideš z vyššej váhy tak o to skôr.. a aj keď sa asi nedostaneš do decembra znova na 61kg, ani na 50, budeš mať vyššie sebavedomie.. nemáš do stratiť 🙂 držím palce
@julix1 Kamošky ťa predsa vidia aj teraz, nemusíš mať plavky, aby vedeli, akú máš postavu. Je polovica októbra, do decembra tak či tak toľko neschudneš, aby si bola na tom rovnako, ako oni, keď píšeš, že majú modelkovské postavy. Tak to pusť z hlavy a uži si dovolenku. Ale zároveň nech je to pre teba inšpiráciou, lebo teda, za taký krátky čas pribrať zo 61 (či dokonca z 50) na 79, to už je na pováženie.
@julix1 berieš nejaké lieky či prečo si za rok pribrala 18 kg?štítnu žľazu vyšetrovali?kamarátky Ta vidia ako vyzeráš nemá význam sa teraz ničiť úprav stravu a daj si záväzok, že postupne pomaly budeš na sebe pracovať.Kupis si dobre plavky a hotovo.Druha fotka je fotena zblízka, ak z diaľky vyzeralo by to inak
@sheila121 home office je peklo ja som zmenila prácu zrazu žiadne stresy pracujem z domu plus som brala horm.lieky kvôli menzesu a bac 8 kg hore.A to naozaj nemám pocit, že jem inak len som v kľude nenahanam sa no a asi aj vekom😏aspoň mám výhovorku všetky známe okolo 45 a viac sa trocha zagulatili.Ale robím čo môžem 2 kg dole, ale veľmi veľmi ťažko
tak za 2 mesiace môžeš veľa dosiahnuť - strava - šport, nejaké kardio + posilňovanie. Ale musíš chcieť. Je lepšie mať pár kg navyše a byť spokojná a vyrovnaná ako mať ,,dokonalú,, postavu a stále sa pre niečo trápiť. Ty sa musíš ,,rozhodnúť,, či sa takto cítiš dobre alebo nie. Ak áno, tak si kúp plavky ktoré ti sedia a kašli na to, že si plnšia, a ak nie, tak sa nakopni a začni na sebe makať.
Kedy idete? Ak v lete stale maš šancu a motivaciu na sebe zamakať 🙂