Pribrala som

21. apr 2023

Ahojte. Mozno vacsina z mamičiek to pochopí..minulý rok som mala dost hekticke obdobie , rozvod, sama na deti, bola som dlhodobo doma, pracovala som z domu cize viac casu som mala na deti a aj na seba samozrjeme ze vela robila aj psychika, takze som si aj zacvičila... a teraz ? Pribrala som 5kg a je mi hrozne, citim sa zle, som nafuknuta, a samozrjeme ze vsetko mi to ide do brucha .. ochhh na cvicenie malo casu, chodim do prace, z prace unavena pre deti do skolky domov, von a spať, nohy mam vecer opuchnute ako gajdy, zle sa citim vo vlastnom tele, mam priateľa najúžasnejšieho tiez ma svoj vek ako sa to povie pivne brusko ale moje sebavedomie ako som sa postavila na vahu zacina znovu klesať, bojim sa ze zas skoncim s bulimiou najest a vyvratit .. 😪😪😪😪😪 .bojim sa pomozte mi prosim poradte mi, urcite ste v tom boli niektore, ako z toho sa zas dostat ? Aj moja strava je dost hekticka prosim, motivuje ma niekto ? Ak hej kludne napisem aj sukromne, ak ma niekto podobnu skusenost .. dakujem

evica17
21. apr 2023

ono pozri sa , 5 kg, co to je nic. zbytocne sa nestresuj, ale zacni s ahybat, prechadzky s detmi/priatelom, rpipadne ine cvicenie ake chces, zvladnes/zvladnete. a stravu vies pekne upravit, ved ak ssi si drzala liniu dovtedy, tak vies ako na to. ak nie, skus kaloricke tabulky. hlavne fakt si daj pozor aby si neskoncila s bulimiou ak si ju uz raz prekonala, kludne navstiv psychologa uz aj teraz ak ma spocit ze zas do toho padnes

domi259
21. apr 2023

Ja som tiež pribrala za posledné 2 roky 8 kíl. Prešla som si aj tým že som nejedla, a potom keď som začala jesť tak som pribrala dvojnásobok. Tiež sa nechcem už do toho dostať. Snažím sa zdravšie stravovať,ale zatiaľ bez úspechu no stále sa nevzdávam a chce to cas. Skús aj ty upraviť stravu a podľa kalorických tabuliek si zapisovať alebo len odhadom, pridať viac ovocia,zeleniny,bielkovín a prechádzky. A verím že to pôjde aj mne aj tebe 😁😁

julovka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kubkovamama
21. apr 2023

Začnite s priateľom spolu.Podpora od blízkeho robí ohromne veľa.Kazdwj žene zaberá niečo iné,na mňa napríklad strava nejak nie,aj keď cítim,že trávenie je rozhasene napr.po sladkostiach atď.Mne zaberá pohyb,cvičenie.Bez toho neviem existovať.Tebe by pomohlo sa najprv trošku upokojiť,rozvrhnúť si čas na venovanie sa aj sebe=zdravo si navariť do zásoby a nosiť si do práce/pravidelne jesť,pohyb s deťmi,niečo nenútene,už sa dá byť dlho vonku,do práce peso,na bicykli,potom až sa trochu otukas začneš cielene cvičiť A veľa piť.5 kg je úplne nič,to máš za chvíľu dolu

evica17
21. apr 2023

@domi259 nech ta nemotivuju len kila na vahe, ale hlavne to ze zdravsie sa stravujes, zdravsie zijes, to je omnoho viac. uz teraz si urobila pre seba vela.

pribinak
21. apr 2023

5 kg? Taka drama ….som čakala že napíšeš že si pribrala 25 kíl.
Však viac sa hyb a pôjde to dole

alex49
21. apr 2023

5 kíl je nič, jedz zdravšie, viac sa hýb a kilá zmiznú ani sa nenazdáš

marci77
21. apr 2023

nenapisala si aku mas vahu .....ale to je vlastne jedno. Zo 70kg sa tazsie chudne ako napr. zo 100kg

pozri, onedlho zacina fitshaker plavkova vyzva (alebo aj hociaka ina fitlavia.sk alebo schudni s DaVe)
pridaj sa do FB skupiny, zaplat si clenske (10eur na mesiac, v lidlaplikacii je dokonca kupon na zlavu) a skus to dodrzat
bude tam pravdepodobne vzorovy jedalnicek a cvicenia hociake aj z archivu
drzim palce🍀

autor
21. apr 2023

Vahu som mala 75kg citila som sa lepsie teraz mam znovu 80kg ako po porode mam dve deti

autor
21. apr 2023

@julovka8 pisem

domkakvet
21. apr 2023

Zdravsie sa stravovat staci, ked ze 5 kg nie je vela.

mircalla
21. apr 2023

Ja som tiez pribrala cca 5 kil a necitim sa dobre. Zacala som zase behat. Nemam daku speci dietu, ale snazim sa vela zeleniny a proteinov. Nemam nervy na dake kaloricke tabulky. Ziadny chleba a pecivo ani sladke. Uz som schudla cca 2 kila, citim sa ovela lepsie, mam viac energie.

5 kilo je nic, najma zacat. Ja by som chcela zhodit tych 5-7 kil, viac mi netreba. Uz pri tych 2 citim, ze sa lepsie citim vo veciach. Som menej unavena. Smelo do tohooooo. Zaklad je u mna vzdy strava, pohyb potom taky doplnok. Mam 65 kil a 50 rokov, uz mi to ide dost pomaly dole. Ale vzdy je lahsie schudnut 5 ako 10

mircalla
21. apr 2023

Na moju vysku idealne mat tak 57 kil, budem rada, ak sa dostanem na 60. V zime sa vzdy trochu opustim, bundy, svetre...prec letom potom zacnem na sebe trochu makat. To das. Vaha mi kolise tych 5-6 kil pocas roka a je to velky rozdiel. Ja uz po tyzdni vidim zlepsenie, ozaj najhorsi bol den 1, potom to uz ide, ked vidis aspon male zlepsenie
Drzim palce

marca12
21. apr 2023

Tiez som pribrala za posledne roky celkovo 10kg. Necitim sa dobre vo svojom tele. Zaklad je mat zdravu psychiku. 5 kg das dole. Jest mozes cokolvek,len musis zvysit pohyb. Vyhladaj psychologa,ked mas obavy a teda skusenost s bulimiou. ja verim,ze tych 5 kg nie je na tebe tak vidno,ze by si si mala znicit zivot dalsou bulimiou. Na vahu sa nepozeraj,dolezite je mat radost z pohybu. Prve dni su tazke,ale ver tomu,ze pohyb ta nakopne,budes sa nielen mentalne,ale aj fyzicky lepsie citit. Pohybom sa vyplavuju endorfiny. Ja som mala cca dva roky bez pohybu. Ked som zacala sportovat fucala som ako lokomotiva,nevladala som a nechapala som ako som sa mohla tak opustit 🤣 mam sice len 65kg,co nie je strasne,no idealna vaha u mna je pod 60kg. Postupne cvicenim a rychlou vladzem coraz viac a uz ma to aj motivuje hybat sa,ked vidim vysledky. Vaha velmi nejde dolu,ale pekne sa mi formuje postava,citim sa fit a to je dolezite. Staci aj pol hodinka denne. Popros priatela,nech sa venuje detom a ty si zacvic. Verim,ze to dokazes.

anita6666
21. apr 2023

5 kíl je možno nič,keď človek váži 120 kíl,ale ak niekto má 60,tak je to sakra veľa.

johana7777
21. apr 2023

5 kil nie je veľa, ale ak chceš ja som schudla s pomocou bicykla, kupila som si síce len ten mestský z cyklospecialit taky s košíčkom ale pomohlo mi to

eliska13
21. apr 2023

5 kg, keď to myslíš vážne schudnes do 2m úplne hravo

barborachors
22. apr 2023

5 kil je vela, lebo ak to všetko ide do brucha, tak to vie pekne pokazit postavu. To je ten typ postavy, kedy sa vsetko sklada na bruchu a zena potom vyzerá ako prezraty pavúk... brusny tuk sa usadza hlavne kvoli rafinovanemu cukru a nepravidelnemu stravovaniu ale to autorka dávno vie.