Priberanie pri chudnutí

17alexis
28. aug 2015

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Vážim 57 kg pri výške 171 cm, čo by bolo ok, ale som nejaká "rozkysnutá". Brucho mám akoby som bola tehotná - pevné okrúhle a neviem sa ho zbaviť. :( Dosť výrazne som obmedzila sladké, nejem biele pečivo, jem celozrnné cestoviny, pečiem bez oleja, raňajkujem ovsene vločky s ovocím alebo si to upečiem ako koláč a raňajkujem to, trikrát týždenne si zabehám, ale max 3 km, viac neviem dať zatiaľ a po vyše mesiaci som neschudla, ale naopak, pribrala! Nejaké rady? Ďakujem.

147789laska
28. aug 2015

@17alexis haha Alexis dobra rada 🙂 toto buude pre niekoho z tvojej strany provokacia 🙂) pri idealnych mierach 171/57 🙂) tu su zienky co chcu schudnut a pri vyske 160cm maju aj 100kg 🙂
ak si zacala takto jest len v tom pokracuj
niekedy aj cista voda nafukuje, nic neprehanaj... zi zdravo jedz zeleninu a del stravu
paa

17alexis
autor
28. aug 2015

@147789laska áno, je to ideálne,to sa nehádam...ale neviem, čo robiť s bruchom. To je problém od mojich asi 14 rokov :( navyše teraz mám sedavé zamestnanie, tak je to dosť zlé. Už aj matka sa ma včera pýtala, či som tehotná. To mi teda veľmi nepomohla.

147789laska
28. aug 2015

@17alexis vidis mozno si tehotna 🙂) tak ziaden alkohol 🙂)
ale nie, tak cvic, rob brusaky a brucho vyformujes...
podla mnaa to nemoze byt take zlee... a viac pohybu, ide vikend, sup do prirody
rozkysnutaa, mozno sa tak citis pretoze si spohodlnela, pri zachovani jedla ktore teraz papas sa viac venuj pohybu a cvikom, na nete je tolkoooo rad

147789laska
28. aug 2015

@17alexis jemine to hlavne som ti nenapisal 🙂 a HLAVNE MAJ RADA SAMU SEBA
to je podstatne ak je to od tvojich 14 rokov tak, potom si musis svoje telo len ZAMILOVAT

17alexis
autor
28. aug 2015

@147789laska chichi, mám sa rada, aj na túry chodím, teraz sa tiež chystám :D Len už ma to...vytáča. 😝

sense
28. aug 2015

cvicit, cvicit a cvicit...

bajana
28. aug 2015

Tuk je ľahší ako svaly, ak sa stráca tuk a tvoria svaly, váha neklesá, naopak môže stúpať. Radim skôr sledovať cm a konfekčnú veľkosť. A po mesiaci nečakať veľké výsledky.

dominika6
28. aug 2015

@17alexis
podľa mňa si to iba namýšľaš a vidíš to čo druhí vôbec nevidia,lebo pri tvojom BMI neexistuje šanca že máš ,,veľké brucho,,
zdravo sa stravuješ,beháš,tak sa ti vytvorilo viacej svalstvo,ktoré je ťažšie ako tuk,preto máš pocit že priberáš..

17alexis
autor
28. aug 2015

@dominika6 hodím sem foto po víkende, teraz nemám možnosť to sem dať...
@bajana ja som vždy nosila 36, ale teraz smerujem k 38, meriam sa, to je vždy rovnako - 88 cm ráno a 92 cm večer- myslím obvod brucha v tej najväčšej časti. Po mesiaci nečakám výsledky, ale aspoň keby to stálo, nie že sa to hýbe nahor.

dominika6
28. aug 2015

@17alexis
ok potom ti pošlem ja svoje a môže porovnať 😀

17alexis
autor
28. aug 2015

@dominika6 platí 🙂 Keby som ten "báchor" nemala, tak som max spokojná.

claudisse
28. aug 2015

Váhu máš fajn, ja by som už nechudla. Ak sa cítiš byť rozkysnutá, riešením nie je schudnúť (budeš stále rozkysnutá, iba chudšia), ale spevniť svaly.
A svaly sa spevňujú silovými cvičeniami, beh či kardio v tomto veľmi nepomôžu - iba do istej miery.
Silovými cvikmi môžeš nabrať na váhe, no centimetre pôjd dole.
P.S. Svaly sú ako spaľovňa tukov. Ak aj chceš chudnúť (a rýchlejšie), je dobré nejakú svalovú hmotu mať.

peneloppe
28. aug 2015

@17alexis

Ked pises ze si pribrala myslis to tak ze sa mas vyssiu vahu alebo to citis na veciach?
Lebo svalova hmota je tazsia ako tuky cize to moze byt len dobrym znamenim ked sa ti zvysila vaha, cize tuky sa menia na svaly.

dominika6
28. aug 2015

@17alexis
pozri ja som typ postavy ,,presýpacie hodiny,, čiže štíhly pás a široké boky...aj keby som mesiac nejedla a cvičila do bezvedomia,z bokov a zadku v živote neschudnem...
tiež mi to vadí a snažím sa prispôsobiť oblečenie tak aby som to vykompenzovala a nesnažím sa narvať do 36 ked ma všetko tlačí a necítim sa dobre...
mala som obdobia,ked som sa v kuse merala a vážila,ešte som si aj zapisovala mieri... a mala som z toho depku že sa snažím schudnúť zbytočne...
snaž sa iba v pohode stravovať,nejesť potraviny z ktorých nadúva a cvič s mierou aby ťa to bavilo...
ked bude psychika ok bude aj telo...

17alexis
autor
28. aug 2015

@peneloppe aj aj. Vždy som mala tak 53kg, niekedy aj 51, ale teraz mám 57kg a všetko ide do brucha. Aj stehná mám väčšie, ale to by som prežila, nie je to strašné, len to brucho.
@claudisse blbo som sa vyjadrila, nemyslím chudnutie ako stratu hmotnosti, ale skôr to spevnenie by sa mi zišlo a zbaviť sa brucha. S tým by už aj nejaké kilečko zišlo isto dolu... zatiaľ len behám, robím brušáky, vrtím sa s hula hop a chodím každý víkend na túru...

paskolinka
28. aug 2015

a nemas to brucho skor nafuknute ako rozkysnute? ked pises ze pevne, okruhle... ak by to tak bolo tam cvicenie nepomoze, skor treba hladat pricinu (napr. intolerancia nejakej potraviny)

moni73
28. aug 2015

@paskolinka fakt? aj ja mam pevne a okruhle brucho... a v poslednom case aj hnacky. takze by som asi mala zacat riesit... 😒

katarinamarkova
28. aug 2015

@17alexis ja neviem kedy a kde vznikla ta fama, ze z ovsenych vlociek sa chudne 🙂 asi ked zacali frcat reklamy na cerealie....
zase sa mi raz potvrdilo ze to je presn opacne 🙂
- nic v zlom - nic proti tebe ani tvojej diete - ale ak chces chudnut nehlc vlocky.
3x tyzdenne 3km 🙂 ved ja viac nabeham s detmi na prechadzke
- chce to viac a kvalitnejsieho pohybu - cielene cvicit vahu mas vcelku ok, snad len spevnit co treba.....a k tomu bruchu - nie si len sfuknuta z tej blbej stravy?
- chce to normalnu upravu stravy, nie vlocky 🙂

michaela1711
29. aug 2015

@katarinamarkova ano ináč ovsené vločky majú dosť kalórií ale na raňajky sa môžu raňajky majú byť práveže trošku sítejšie ale ja keď chudnem tak si ich občas dám ale tiež to nieje pravidlo že sa s nich chudne treba všetko z mierou ako sa hovorí. A nejem ich každý deň.

17alexis
autor
29. aug 2015

@katarinamarkova moze to byt aj nafuknutie, lebo minuly rok som bola na operacii a brucho bolo ploche. Ked mi uz dali jest, tak bolo zas "tehotenske". Teraz som vsak aj pribrala lebo velke je vzdy, nie iba ked sa najem. Co sa tyka behu, mam velmi zlu kondicku, meriam si na mobile trasu a beh dam iba 3 km, zvysok je chodza pomedzi to. Zato vsak zvladam perfektne tury, tak aspon nieco. 😝

katarinamarkova
29. aug 2015

@michaela1711 🙂 ale ved vlocky su fajn....aj ja ich jem....obcas 🙂 ale ako prostriedok na chudnutie nikdy fungovat nebudu 🙂

michaela1711
29. aug 2015

@katarinamarkova áno oni nie sú moc na chudnutie to je pravda tiež som si predtým myslala že aké sú na chudnutie fajn ale v jednej kalkulačke na nete mi ukázalo koľko majú vločky KJ a majú veru dosť ja si podľa tej kalkulačky zostrojujem jedálniček a vločky my vždy zaberú kopec KJ tak si ich tam ani radšej teraz nepriradujem možno samotné ano ale komu by chutili samotné vločky a keď sa dajú s mliekom nebodaj ešte s džemom sú potom dosť kalorické.

fantaghiro21
29. aug 2015

Jezia sa mi vlasy ked vidim niektore sposoby"slecien"akym sposobom sa chcu dostat do formy...To ako veria urcitym žvastom a internetovym "radam".Nie som studovany,certifilovany vyzivovovy poradca ale co to som sa naucila a hlavne vela studovala-mam kamarata ktory je trener,vyzivovy poradca,a nie jedna sportova hviezda cez jeho ruky presla....Pada mi sanka ako si niektore slecny myslia ze vypracovanie a spevnenie tela sa vypracuje jednym lusknutim zo dna na den.....Telo nie je pocitacovy system.Na nom neexistuje ziadny "enter"a "esc".Mala by si sa zamysliet nad stravou.Telo potrebuje urcitym sposobom aj tuky,sacharidu,bielkoviny.Ziandy poradca ti.nepovie aby sj obmedzila uplne tuky.Su to len sracky ktore ludom trieskaju do hlavy....Ti su nuteni potom kupovat produkty ktore maju ziadny ucinok....Vlocky?Cestoviny?Cele zle!!!! Vlocky obmedzit na minimum.Ak by si sportovala vybusne sporty,na svaly ano ale nie stale!!!Skus sa porozpravat s.niekym kompetmetnym a never zvastom na nete a niecomu cp jedna tetuska povedala.A po dalsie.Nesleduj vahu!!!!Tuk nic nevazi,svaly ano.Skoda ze povacsine ludia ktori nic nezeru a myslia si ze."chudnu"odburavaju v podstate zo seba vodu....tuk zacne odburavat az po vysokej aktivite.Pri behu viac ako po pol hodine.Aj beh je narocna zalezitost.Je rozdiel medzi tempom,rychlostou,dlzkou.Dalo by sa o tom napisat slohy....

michaela1711
29. aug 2015

@fantaghiro21 áno presne tak internetom sa ani ja nedržím a hlavne veľa rád čo je vedšinou trebars vyhovuje im a nemusí tomu komu poradili. Je to hrozne individuálne a každý človek je jedinečný úplne s tebou súhlasím. Ja to tiež tak beriem.

danielahamar
29. aug 2015

možno ťa nafukuje práve tá zdravá strava zeleninka a tak, skús proto nafúknutiu niečo dlhšie ako deň a uvidíš