Dobrý deň, nachádzam rôzne diskusie o tom, ako ženy chudnú pri kojení alebo naopak potom čo s kojením skončia. Ja som ale ten prípad, ktorý priberal ako počas kojenia tak i po skončení. Vždy som mala problém chudnúť, ale počas 2 rokov som pomocou cvičenia schudla 10 kg a bola som so sebou spokojná. Lenže potom som otehotnela a z dôvodu rizikového tehotenstva som nemohla výrazne cvičiť, max. nejaká yoga a podobne. Tehotenstvom som pribrala 13 kg, malý sa narodil 3,5 kg, po pôrode mi ostal zbytok. Rodila som cisárskym, tak cvičenie muselo ísť stranou. 5 mesiacov som kojila a priberala som. Stravujem sa dobre a pomerne zdravo. Od pôrodu mám 7 mesiacov a ja stále priberám. Nie výrazne, ale pomaly to pribúda a pribúda. Zase cvičím, ale akosi to na to nemá vplyv. Máte niektorá s týmto skúsenosť? Podarilo sa vám postupne nejakým spôsobom opäť schudnúť? Som denne na nohách, popri dieťati dokončujem vysokú školu, tak neviem či na to nemá vplyv aj ten stres. Každopádne za skusenosti a rady ďakujem.
môže to byt aj stále hormonálne, ale určite nepomáha ani to že pri malom babatku a škole určite veľa nepospíš. spanok je tiez veľmi dôležitý pri chudnutí. nespavosť predstavuje určitý stres pre telo a nemusí sa ti dariť. plus nevieme ako sa stravujes a či máš dostatok vydajú energie. ale keď píšeš že si už raz schudla tak predpokladám že vieš ako nato, ale problém môže byt to co som písala na začiatku :/
Tak ja som pribrala v tehu 2x cez 30kil 🙈 strasne som bola zaliata, v porodnici som nechala zakazdym 13kg, na konci 600nedelia minus 20-22kg. Potom sa to spomalilo az zastavilo. Musela som nabehnut na KT a pravidelne cvicenie a tych zvysnych 10kg proste odmakat.
Do pol roka som bola na predporodnej vahe.
Co by som ti radila je, nestresuj sa velmi vahou (ja som na seba velmi tlacila, spatne by som zvolnila..), 7 mesiacov po porode je stale kratko, venuj sa babatku, muzovi, daj si cas, ale zacni sportovat (uz si) pol hodinka 3-5x do tyzdna staci ale hlavne treba sledovat stravu, jedz len ked si naozaj hladna, pocuvaj svoje telo a urcite to pojde.
A inak moze to byt kludne aj kojenim, proste niektore zeny kojenim chudnu ale su aj take, ktore priberaju 🤷♂️
Ja som po každom pôrode pribrala najmenej 10kilov, chudnúť som začala, až keď boli deti už veľké, teraz som myslela, že to bude iné a prd znova sa mi opakuje to isté. Váha po pribratie nie a nie dole, ale zas musím povedať, že necvicim, nemám síl, ani chuti
cvičením este nikto nikdy neschudol, treba upraviť stravu ideálne po kojeni. Ja sice chodim cvičiť ale váha je rovnaká lebo mam prijem úmerny vydaju. Cize treba jest menšie porcie atd..
Ja som schudla s Petrom palencarom 17kg. A tiež trpím na ochorenie štítnej žľazy
Mna tak napadlo, stitnu zlazu mas v poriadku? 🤔