Priberanie po pôrode

donutka99
11. júl 2022

Čauko, som už rok po pôrode, po pôrode som mala 89kg pribrala som kilo ťažké 90 potom som schudla ako som kojela malého na 79,no mam zas 90kg a vôbec nič takého nejem niesom veľký jedak
A nechápem s čoho môže to súvisieť aj so štítnou žľazou? Alebo neviem 🤷‍♀️pohybujem sa chodím von s malým atď aj dom hode dolu po byte poraďte ako dam dole tie kg chcela by som svoju váhu predtým co som mala 65kg

anjelicek26
11. júl 2022

Tak niekde bude chyba v tomto prispevku alebo neviem... mas +25 kil nad svojou idealnou vahou a podla teba nic nejes... stitna zlaza je casto spustac, ale nikdy nie celkova pricina...ked sa clovek stravuje zdravo, pije vodu, hybe, tak ani zo zblbnutou stitkou nepriberie na tolkoto kil... prepac som uprimna, tiez som "pribrata" zo zblbnutej stitky a kopu liekov, ktore po potrate beriem, aby sa nam konecne zadarilo... ale su to 3-4 kila navyse, dozeram si na stravu o to prisnejsie, lebo viem, ze toto moc teraz neovplyvnim... a uz teraz sa citim dost nekomfortne, lebo mi proste moje oblecenie uz nesedi.

No a k otazke - das to dole len pevnou volou... a upravenim jedalnicka... a pravidelnou stravou bez hladovania, vtedy ma telo este viac tendenciu si drzat vahu, lebo je v krizovom rezime, ze hladuje...

adeladulova
11. júl 2022

Suhlasim s nazorom vyssie. Pre mna je nepochopitelne ako zena dokaze takto spustnut po 1 porode.. teda neviem asi mam ja stastie? Ale mam 30r 3r dieta a od porodu mi ostali 2kg navyse- lebo nedrzim stravu a nesportujem, tak si neviem predstavit, akym sposobom by som musela nabrat 10kg. Prepac, ale chybu musis najst vo svojej strave, ideal su dobre polievky bez glutamanov- bez bujonov, a delena strava, a bielkoviny- tvaroh ako mlska, cottage chees so zeleninou, salaty, ovocie, nepit alkohol atd...
Drz sa, vsetko ide ked sa chce

vilma7
12. júl 2022

A.co sa stalo že si počas tehotenstva tak veľmi pribrala?
Ja som bola tehotná po 40, dva x za sebou, pribrala maxim.13 kg v každom tehotenstve, teraz mám ešte zvyšných 5 kg, ale aj viem prečo -večerné alebo skôr nočné vyberanie sladkosti.
Takže niekde asi bude chýba. Žeby naozaj v ten štítnej žlaze? Daj si ju vyšetriť, aby si vedela kde je problém a potom by som určite išla za odborníkom (ak by bola príčina tá žľaza).
Ak nie, tak tu sú.mnihe skupiny, ako na to.
Lebo zo 65 na 90 je ozaj extrém.

amelie2017
12. júl 2022

Ako pisu baby, zaklad je v strave. Ja som vzdy mala 67-70kg. Na moju vysku som mala peknu postavu. V prvom tehotenstve som pribrala na stovku. Aj napriek tehotenskej cukrovke a prisnej diete som velmi priberala. Po porode to slo celkom dobre dole, uz som bola len nejakych 5kg od svojej vahy, ale unava, male babo a praca, zacala som zle jest. Prakticky som bola len na pecive, cestovinach, pizza. Lebo mala extremny nespavec a ked zadriemala na 20min, chcela som si lahnut a nie varit. Vyzrala som sa na 86kg. 2roky po porode som sa zatala a schudla na 76. Potom som znovu otehotnela. Opat som zacala velmi priberat, opat cukrovka, ale nastastie som pribrala len na 90. Od diagnostikovania cukrovky som teraz naopak chudla kilo mesacne, lenze zaklad som uz mala z prvej polky tehotenstva. Po porode som mala hyperlaktaciu, kilo a pol tyzdenne islo dole. Zrala som ako drevorubac a o 3 mesiace po porode som mala 73kg. Lenze s laktaciou som musela skoncit a kila sa zacinali zase lepit. Ked som mala 78 som si povedala dost, uz nechcem vazit tolko, ako po 1. porode. Tak si strazim jedlo, snazim sa hybat, ale cielene- 5-7 km rychlou chodzou. Do toho praca, deti, domacnost a konecne mam 70kg. Chcem este 5kg dole, lebo vahu mam sice rovnaku ako pred tym, ale telo je ine. Plus ked skonci sezona, chcem zacat aj spevnovat, uz nie len chudnut. Takze ozaj len treba disciplinu. A teda nehladujem, aj sladkost si dam, aj pizzu ci hranolky sem tam.

banalu
12. júl 2022

Bohuzial, tvoj prijem je vacsi ako vydaj. Jednoducha matematika. Ja som mala tiez vysoky vydaj - prechadzky s kocikom a nosicom, pobehovanie po dome - mam sportove hodinky, takze realne som vedela kolko palim za den. Potom som nahadzala kazde jedno susto do kalorickych tabuliek a vyslo mi, ze denne prijmam 2500-2800 kcal. Ja som, ale s vahou stala. Spravila som si "jedalnicek", jem pravidelne a drzim sa na 1800-2000 kcal a konecne po skoro 9 mesiacoch od porodu mam prvych 5 kg dole za cca 2 mesiace.
Mala zacala lepsie spat v noci tak si dovolim aj beh rano s kocikom (predtym som to skusala, ale v noci ma vypinalo pri nocnom krmeni a mala tahala flasu niekolko krat naprazdno, tak som s tym sekla).
Mne pomohlo aj to, ze sa mi vratil cyklus a prestala som kojit. Moje telo si neskutocne ziadalo sladke a vseobecne jedlo, ked som kojila, ja som z toho bola na prasky, revala som do vankusa, ako mozem tolko zrat, ci si vedome neviem povedat NIE... Tazko sa to vysvetluje ludom co to nezazili... lebo vacsina pri kojeni chudne, kedze pali viac kcal...
Nepomohlo ani, ze som nespala, vtedy si telo hlada rychlu energiu. Ja som si aj dala cottage cheese, ale o chvilu som mala take krce z hladu v bruchu, ze za tym sli krajce chleba so sunkou a syrom..
Nie je to jednoduche, je to boj 🤷🏻‍♀️ ale ine ako upravit stravu ti neostava. Len prosim ta nenalet na rychlokvasene diety. Stiahni si kaloricke tabulky a zisti kolko toho zjes. Potom pomaly prejdi na normalnu vyvazenu stravu, len si pocitaj kolko toho zjes a hotovo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ropucha6
12. júl 2022

No bohuzial sa treba pozriet na to “vobec nic takeho nejem”. Inak ako upravou stravy neschudnes. Asi by som oslovila niekoho, kto sa tomu naozaj venuje, lebo ta nadvaha je uz znacna, nech zbytocne neskusas nejake pofiderne diety s jojo efektom.

anickaaa6aaa
12. júl 2022

ach zas tá štítna žľaza, však?🙄

maryetta
12. júl 2022

Daj si skontrolovat stitnu. To moze byt problem.
Su zeny ktore po porode schudnu. Ine popri dojceniu priberu. Ja som schudla po vsetkych troch. I ked kazdym porodom to islo tazsie dole.
Mam ale kamosku ktora rok po porode pribrala 10-12kg.

lenja123
12. júl 2022

@donutka99 nečítala som všetky odpovede, ale z tvojho príspevku ma napadajú dve veci, ktoré sú základ každého chudnutia
1. Pohyb - vravíš, že sa hýbeš dosť....no ale to, že chodíš s malým von a hore dole po byte - nehnevaj sa, to určite nie je pohyb, z ktorého by si schudla. Daj malého do kočíka, alebo manželovi a zaraď denne aspoň 2-3hodinovú rýchlu chôdzu, neskôr ak sa budeš cítiť, tak prelož aj s behom, proste denne nejaký šport, cvič doma, choď na korčule, zaplávať si, čokoľvek
2. Strava - skús si niekoľko dní písať čo zješ - ale poctivo všetko do poslednej omrvinky, aj dojedanie za malým atď. Možno zistíš, že toho nie je až tak málo, prípadne vieš niečo nahradiť menej kalorickou alternatívou.
Držím prsty.

tatianaga
13. júl 2022

Určite strava a pohyb. Ono niekedy bežný pohyb nestačí, treba aj nejaké kardio 🙂 skúsiť si ísť naozaj zabehať, keď niekto postráži dieťatko. Ja som mala problém aj so zavodnením organizmu. Strašne mi zadržiavalo vodu v tele a mala som aj opuchnuté nohy aj pól roka po pôrode. Používam na to výživový doplnok. Teraz najnovšie som si objednala tento: https://www.zeenworld.com/sk/produkt/odvodnenie... , vraj by nemal tak dehydratovať telo.