Ahojte, začínam mať pocit že som jediná. Priberám počas dojčenia aj kilo týždenne, ani neviem ako. Som 8 týždňov od pôrodu, počas tehu som pribrala skoro 20 kíl, schudla len váhu malého a tu už priberám krásne naspäť. Je pravda , že nemám šancu jesť poriadne jedla, varené a premýšľať čo kedy zjem lebo som mala s malým a nemám vôbec čas. Objednávanie je pre mňa zasa finančne náročné. Už som aj poprosila rodičov ale mama sa vyjadrila , že nie je slúžka a že keď vyzerám ako prasa nemám jesť nič, raz denne nejakú zeleninu... Už to začína hraničiť so zdravým, mám skoro 90 kíl...
@lorrainet ahoj, dá sa aj navariť. Ja mám 3 malé deti, ktoré musia jest normálnu teplú stravu, takže všetko sa dá. Daj si bábo do nosiča, ked nespí a popri tom nakrájaj mrkvu, zemiaky, daj variť šošovicu. Aketo typy polievok sa ti urobia za hodinu same. Nemusíš robiť zrovna recepty typu francúzska cibulacka s komplikovaným postupom, ale nejaké jednoduché jedla. Kúp si už nakrájané mäso z obchodu ako kuracie rezniky a pod., ktoré len hodíš do pacu alebo rovno na panvicu, k tomu ryža alebo zemiaková kaša a podobne. Šalát v sáčku, olivový olej, ocot, soľ a máš aj zeleninu. To je len ukážka, co sa da. A občas si objednaj nejaké menu, keď nebudeš vládať. Pi len čistú vodu alebo nesladene čaje. A spi, ked sa dá.
@lorrainet ahoj, urcite v tom nie si sama, tri mesiace kojenie a tiez som ako velryba a citim sa strasne. Ta vaha nastastie nesla hore, ale v zrkadle vidim obludu. Bola som na kontrole na endokrinologii (cez tehu mi zvysovali davku na stitnu zlazu) a mala som zle vysledky. Od kedy mi upravili liecbu, dali nizsiu, uz nemam take prehnane chute na orechy a sladkosti ako dovtedy. A co sa tyka varenia, varim s malou v koliske alebo ked zaspi v postielke (co dakedy byva len polhodina, ale aj to sa da stihnut). Ak chces poradit jedla, napis mi sukromnu spravu 🙂
@lorrainet to, že nemáš sancu jest poriadne jedla a zdravo a primerane, je samozrejme hlupost. Aj náročné dieta vieš dat do šatky, nosítka alebo k sebe do kosa na prádlo a uvarit si jednoduché jedlo do 30 minut.
Bohuzial, nie vsetky ženy dojcenim chudnu, tiež som k nim patrila. Velmi mi chutilo sladké, tak som si varila po dlhej dobe sladké obedy. K tomu polievku na 3 dni a bolo. Ale chodila som za každého počasia von na prechádzku - minimálne 2x hodinu denne. A to stačilo, aby som nepriberala a do roka bola na povodnej vahe.
@lorrainet nebude to skor tak, ze dojcis - takze mas chut na sladke a pojedas vela sladkeho? plus samozrejme prirodzene na doplnenie unavy teraz sa ti ziada rychla energia a riesis to takto?
Ak dojčíš, tak treba navýšiť kalorický príjem, ktorý je potrebný na tvorbu mlieka. Vtedy bude mat telo dostatok živín a nebude mat potrebu ukladať do tukov.
To co nie je doma, to sa nezje... Nekupuj nekvalitne potraviny, sladkosti..
Sadni k pc, objednaj si dovoz potravin, rozmysli si na tyzden co budes varit, piect, jest .. ked nevies co, inspiruj sa nejakou restikou napr.
nepotrebujes kaZdy den varit a rychlovky jedla sa daju urobiť z beznych kvalitnych surovin
Ano, potrebujes jest, pri dojčení by som asi zjedla aj kona, plus na doplnenie energie sa ziadalo kadeco dobre, ale da sa vyberat.. treba jest vela bielkovín, z ktorych budes dlhsie syta.. mat ich aj na raňajky, obed aj veceru
A pit vela tekutin, nesladenych
@lorrainet da sa navarit, myslim ze na hodinu ked ti vlastna matka odmieta navarit tak nech ti hodinu strazi dieta a ty si navar, to vies aj na tri dni, nevyhovaraj sa
Kazda tu teda vacsina mame dieta, aj viac a stiha sa aj navarit aj upratat, moje dieta viac nespi ako spi a za 4mes som schudla 17kg a to aj za tu hodinu cvicim, ze dojcis neznamena ze sa musis prejedat pretoze dojcenim nepriberas, priberas tym co jes
@katie253 ono zas ten kaloricky navyseny prijem na tvorbu mlieka si netreba hned predstavit ako dvojnasobnu porciu jedla, a zajest to dezertom. Ano, navysit prijem - ale zdravy, teda bielkoviny, zdrave tuky, vlaknina,..
@zuzuliennka1 veď samozrejme. Nemala som na mysli mekáč alebo KFC.
Ahoj, no vies, na to sa naozaj neda nic povedat - ci dojcis ci nedojcis, proste ak budes jest hluposti a nepravidelne a vela, budes priberat. Ak bude Tvoj prijem vyssi nez Tvoj vydaj + to co ide do mlieka, zazracne neschudnes. Ved nekupuj od zajtra hluposti, kupuj iba zdrave potraviny. Je vela rychlych varenych jedal, ktore su "zdravsou verziou", ked aj nie hned "fit recepty". A aj nevarene jedla sa daju jest zdravo, v spravnej miere a spravnom case.
Drzim Ti palce. Musis sa zatat. Cim neskor, tym horsie.