Priberám počas dojčenia

lorrainet
24. dec 2024

Ahojte, začínam mať pocit že som jediná. Priberám počas dojčenia aj kilo týždenne, ani neviem ako. Som 8 týždňov od pôrodu, počas tehu som pribrala skoro 20 kíl, schudla len váhu malého a tu už priberám krásne naspäť. Je pravda , že nemám šancu jesť poriadne jedla, varené a premýšľať čo kedy zjem lebo som mala s malým a nemám vôbec čas. Objednávanie je pre mňa zasa finančne náročné. Už som aj poprosila rodičov ale mama sa vyjadrila , že nie je slúžka a že keď vyzerám ako prasa nemám jesť nič, raz denne nejakú zeleninu... Už to začína hraničiť so zdravým, mám skoro 90 kíl...

colsami
25. dec 2024

Ahoj, no vies, na to sa naozaj neda nic povedat - ci dojcis ci nedojcis, proste ak budes jest hluposti a nepravidelne a vela, budes priberat. Ak bude Tvoj prijem vyssi nez Tvoj vydaj + to co ide do mlieka, zazracne neschudnes. Ved nekupuj od zajtra hluposti, kupuj iba zdrave potraviny. Je vela rychlych varenych jedal, ktore su "zdravsou verziou", ked aj nie hned "fit recepty". A aj nevarene jedla sa daju jest zdravo, v spravnej miere a spravnom case.
Drzim Ti palce. Musis sa zatat. Cim neskor, tym horsie.

esteris
25. dec 2024

@lorrainet ahoj, dá sa aj navariť. Ja mám 3 malé deti, ktoré musia jest normálnu teplú stravu, takže všetko sa dá. Daj si bábo do nosiča, ked nespí a popri tom nakrájaj mrkvu, zemiaky, daj variť šošovicu. Aketo typy polievok sa ti urobia za hodinu same. Nemusíš robiť zrovna recepty typu francúzska cibulacka s komplikovaným postupom, ale nejaké jednoduché jedla. Kúp si už nakrájané mäso z obchodu ako kuracie rezniky a pod., ktoré len hodíš do pacu alebo rovno na panvicu, k tomu ryža alebo zemiaková kaša a podobne. Šalát v sáčku, olivový olej, ocot, soľ a máš aj zeleninu. To je len ukážka, co sa da. A občas si objednaj nejaké menu, keď nebudeš vládať. Pi len čistú vodu alebo nesladene čaje. A spi, ked sa dá.

skatloka
25. dec 2024

@lorrainet ahoj, urcite v tom nie si sama, tri mesiace kojenie a tiez som ako velryba a citim sa strasne. Ta vaha nastastie nesla hore, ale v zrkadle vidim obludu. Bola som na kontrole na endokrinologii (cez tehu mi zvysovali davku na stitnu zlazu) a mala som zle vysledky. Od kedy mi upravili liecbu, dali nizsiu, uz nemam take prehnane chute na orechy a sladkosti ako dovtedy. A co sa tyka varenia, varim s malou v koliske alebo ked zaspi v postielke (co dakedy byva len polhodina, ale aj to sa da stihnut). Ak chces poradit jedla, napis mi sukromnu spravu 🙂

barka1
25. dec 2024

@lorrainet to, že nemáš sancu jest poriadne jedla a zdravo a primerane, je samozrejme hlupost. Aj náročné dieta vieš dat do šatky, nosítka alebo k sebe do kosa na prádlo a uvarit si jednoduché jedlo do 30 minut.
Bohuzial, nie vsetky ženy dojcenim chudnu, tiež som k nim patrila. Velmi mi chutilo sladké, tak som si varila po dlhej dobe sladké obedy. K tomu polievku na 3 dni a bolo. Ale chodila som za každého počasia von na prechádzku - minimálne 2x hodinu denne. A to stačilo, aby som nepriberala a do roka bola na povodnej vahe.

zuzuliennka1
25. dec 2024

@lorrainet nebude to skor tak, ze dojcis - takze mas chut na sladke a pojedas vela sladkeho? plus samozrejme prirodzene na doplnenie unavy teraz sa ti ziada rychla energia a riesis to takto?

katie253
25. dec 2024

Ak dojčíš, tak treba navýšiť kalorický príjem, ktorý je potrebný na tvorbu mlieka. Vtedy bude mat telo dostatok živín a nebude mat potrebu ukladať do tukov.

petruldo
25. dec 2024

@lorrainet nie si sama, pri oboch kojeniach som priberala

pe_mi
25. dec 2024

@lorrainet ahoj,ja som pri oboch deťoch počas dojčenia priberala , jedla som malo.hlavne večer.metabolizmus v riti.ani pri jednom dojčení som nechudla, vždy nabrala

pralinka86
25. dec 2024

To co nie je doma, to sa nezje... Nekupuj nekvalitne potraviny, sladkosti..
Sadni k pc, objednaj si dovoz potravin, rozmysli si na tyzden co budes varit, piect, jest .. ked nevies co, inspiruj sa nejakou restikou napr.
nepotrebujes kaZdy den varit a rychlovky jedla sa daju urobiť z beznych kvalitnych surovin
Ano, potrebujes jest, pri dojčení by som asi zjedla aj kona, plus na doplnenie energie sa ziadalo kadeco dobre, ale da sa vyberat.. treba jest vela bielkovín, z ktorych budes dlhsie syta.. mat ich aj na raňajky, obed aj veceru
A pit vela tekutin, nesladenych

taktotedanie
26. dec 2024

@lorrainet da sa navarit, myslim ze na hodinu ked ti vlastna matka odmieta navarit tak nech ti hodinu strazi dieta a ty si navar, to vies aj na tri dni, nevyhovaraj sa
Kazda tu teda vacsina mame dieta, aj viac a stiha sa aj navarit aj upratat, moje dieta viac nespi ako spi a za 4mes som schudla 17kg a to aj za tu hodinu cvicim, ze dojcis neznamena ze sa musis prejedat pretoze dojcenim nepriberas, priberas tym co jes

zuzuliennka1
26. dec 2024

@katie253 ono zas ten kaloricky navyseny prijem na tvorbu mlieka si netreba hned predstavit ako dvojnasobnu porciu jedla, a zajest to dezertom. Ano, navysit prijem - ale zdravy, teda bielkoviny, zdrave tuky, vlaknina,..

katie253
27. dec 2024

@zuzuliennka1 veď samozrejme. Nemala som na mysli mekáč alebo KFC.