Pri akej tepovej frekvencii sa chudne?

6. jan 2025

Ahojte, pri akej tepovej frekvencii sa chudne prosím? Dakujem

opica_skorica
6. jan 2025

Tep=0, ale teraz vazne: tepova frekvencia nema vobec ziaden vplyv na chudnutie. Treba mat tzv. kaloricky deficit, to znamena vacsi vydaj energie nez prijem.

bloger
6. jan 2025

Tepová frekvencia absolútne nesúvisí s chudnutím.

opica_skorica
6. jan 2025

Kalorický deficit vzniká vtedy, keď je váš príjem kalórií nižší ako váš TDEE (Total Daily Energy Expenditure).
Napr.:
ak vaše telo potrebuje 2500 kalórií denne na udržanie aktuálnej hmotnosti, ale vy konzumujete len 2000 kalórií, ste v kalorickom deficite 500 kalórií.

autor
6. jan 2025

@opica_skorica
@bloger aha okej ďakujem za usmernenie.

lubossi
6. jan 2025

ja si myslim ze autorka myslela, pri akej tepovej frekvencii sa palia tuky a nie cukry.
odpoved je ze pri nizsej. kazdy to ma inak, ale povedzme do 120. Takze chodza a hlavne vela pohybu. (sprinty tam treba rychly nabeh energie a teda sa ako palivo pouziva viac cukor)
A ked k tomu pridas spravbnu stravu s kalorickym deficitom a ziadne jedenie po 18tej, tak to bude nadupane

berenika39
6. jan 2025

Ahoj. Když budeš cvičit kardio (běh, chůze, kolo, plavání), je fajn, když aktivita trvá 45 a víc minut. Nejprve se spalují cukry, pak přijdou na řadu tuky🙂)). A ty se spalují ideálně při tepové frekvenci 60% z maximální tepové frekvence (Ta se spočítá tak, že odečteš svůj věk od 220). Z výsledku cca 60% je ideální tepovka na hubnutí, na té je fajn se udržovat při cvičení celou dobu. (přibližně, orientačně, je fajn mít hodinky)
Ano, má to vliv.

Jinak je jasné, že se počítá každý pohyb, i kratší dobu, všechno, co ti pomůže udržet kalorický deficit.

purple_wolf
Včera o 00:47

v kalirickom deficite sa chudne nie tepovej frekvencii... mozes sediet na zadku cely den a nic nerobit a ak si v deficite schudnes

zuzinka888
Včera o 08:43

Pri danej aktivite musis vediet rozpravat- no mat zvyseny tep a zrychlene dychanie. Takze prechadzka slimacim tempom ti vela nepomoze- aj ked je to lepsie ako nic.

akvi
Včera o 08:52

Jasne, ze tepovka ma vplyv, je dolezite cvicit pri spravnej tepovke aj kvoli efektivite. Je neefektivne ist na dve hodiny na prechadzku, kde sa hybes pomalym krokom. Zbytocne to nie je, ale je to neefektivne, ak ides na tu prechadzku s tym, ze ved chudnem.. Ovela efektivnejsie je ist na pol hodinovu prechadzku rychlou chodzou, kde si v "chudnucej" tepovke.. Ako tu spravnu tepovku vypocitat, to ti sem uz napisali vyssie. Idealne mat hodinky, ktore ti meraju tepovku. Mne to velmi pomohlo a malo rychly efekt, ked som sa zacala takto cielene hybat..