Prerušovaný pôst

22. aug 2022

Ahojte dnes som začala prerušovaný pôst 16/8
Snažím sa sa samozrejmé počas tých 8 hodín nejesť ťažké mastné sladké . Dúfam že sa mi podarí behom mesiaca dať aspoň 10kil dole idem.z váhy 100kg 7m po pôrode :( prechádzky brušáky skákanie cez švihadlo čo by ste mi odporučili ešte nejaký spaľovač tukov? Nejaký overený cvik na ovisnuté brucho? :( Ďakujem budem rada ak sa niekto príde 🙂

macekovam
22. aug 2022

to 8 hodin jes a 16 nejes ze? tak ti poradim dolnit este KT a schudnes urcite.. lahko aj bez cvicenie.. vypocitas si bazalny metabolizmus.. podla vzorca.. a aktivity.. odratas 500 a mas denny prijem.. nastavis si kalor. tabulky.. a chudnes ani nevies ako.. a potom pokracujes v poste..

cocolino234
22. aug 2022

@autorka tých 7 mesiacov po pôrode si si mala naštudovať teóriu chudnutia. Prepáč ale 10kg za mesiac? to si v akom filme videla? ak tak niekto chudne, tak je to veľmi nezdravé a pravdepodobne mu tuk odsali a nie, že ho spáli. To by si musela hladovať úplne a ak po schudnutí 10kg začneš znovu normálne jesť, tak naberieš 3x toľko. Bežné a hlavne zdravé chudnutie je 1kg-1,5kg za týždeň.

Prerušovaný pôst 16/8 a to dokedy máš v pláne? ak si pred tehotenstvom bola chudá, tak si pôstom len zničíš postavu. Nevieš ako funguje telo? pokiaľ je tvoje telo pravidelne vystavované hladu, tak jeho obranný mechanizmus všetkú prijatú potravu okamžite ukladá do záložných tukov, to znamená, že ak neješ, tak keď sa naješ, jedlo ide priamo do tukov, ktoré chceš spáliť. Ty potrebuješ riadny režim, jedlo 5x denne, byť neustále najedená, nech si tvoje telo zvykne. A hlavne maj reálny pohľad, 10kg za mesiac neschudneš a ak áno, tak sa ti naspäť nabalí 20kg. Vieš vôbec aký máš denný kcal príjem? či čo ješ počas tých 8h? a mastné a vyprážané jedlá? tie by si mala vylúčiť úplne. Naozaj si radšej pozri nejaké videá na youtube lebo samouka ti moc nejde. 🙂

hederamonstera
22. aug 2022

Vsak ten prerusovany post mas spalovac tukov, ak teda nejes aj sacharidy

hederamonstera
22. aug 2022

@cocolino234 vidno, ze nic nevies o prerusovanom poste. To ukladanie tukov je prave vtedy ked clovek je 5-6x denne a malo. Potom je krasny jojo efekt

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cocolino234
22. aug 2022

@hederamonstera tak mi prosím vysvetli, prečo by sa ten tuk ukladal ak človek je pravidelne? :Dd pretože ja ti viem vysvetliť, prečo sa bude ukladať ak bude robiť toto. A prečo by mala jesť v malom množstve? nemusí jesť 5x denne, stačí aj 3x a väčšiu porciu, podľa kalorického príjmu, ktorý pochybujem, že vôbec ovláda. To už kto si zvolí takúto nelogickú diétu, tak naozaj číta moc článkov z fb, už keď napísala, že dúfa, že schudne 10kg za mesiac o nej hovorí dosť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
22. aug 2022

@cocolino234 nie nemusi jest 5-6 krat denne. Toto je uz daaaavno vyvratene. Ale musi jest pravidelne a ak to ma nastavene 16/8 alebo 20/4 alebo zj inak a bude sa toho drzat tak je to pravidelne. Ved aj ciklus menstruacny je "pravidelny" ak sa vyskytuje v rovnakych intervaloch a je jedno ci je to 26- 28 32 dni. Stale je pravidelny. Ale tych 10 kg prestrelila. Realne je za mesiac 5 a z toho este 2 kg vody. Ale drzim jej palce. Mne fasting pomohol.

hederamonstera
22. aug 2022

@elizabet173 ide o inzulin, ktory sposobuje ukladanie tuku. Ak clovek stale je, ma stale inzulin v tele a telo nespaluje tuky. Ano, moze clovek jest pod svoje kaloricke hodnoty ale to je to prave hladovanie (kedze sa kvoli inzulinu nedostane k zasobam energie na tele). A potom to uz clovek nevydrzi a nastava jojo efekt.
Ak ma clovek post, inzulin klesne a telo sa konecne dostane k tuku. Ak este k tomu clovek prida nizkosacharidovu dietu, telo o to rychlejsie pride k spalovaniu vlastnych tukov.
Posty su odporucane uz v davnej historii, vsetky nabozenstva a kultury ich podporuju. Post je pre telo neskutocna ulava a cas na liecenie a obnovu. A nie ako my nova civilizacia zereme od rana do vecera

hederamonstera
22. aug 2022

10kg nie je nerealnych ak ratame do toho zadrzovanu vodu a autorka ide z velmi vysokej vahy. Ale tych 10kg da tak prvy mesiac, potom uz nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macekovam
22. aug 2022

@hederamonstera v pterusovanom poste ješ aj sacharidy

hederamonstera
22. aug 2022

@elizabet173 Ako myslis, mne sa to tu nechce obhajovat ;) veda zacina preukazovat, ze posty (aj kratkodobe) su prospesnejsie ako jedenie od rana do vecera. Ale kazdy nech si robi co chce a info dohlada sam.
Ja som presla vela dietami a teda posty su topka vzhladom na chudnutie ALEAJ na zdravie a neskutocny narast energie. A tu koncim

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikarol
22. aug 2022

10 kilov za mesiac 😱 To máš teda riadne smelé plány

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
22. aug 2022

@hederamonstera post nie je hladovka. Ono sa to tak "divne vola ze v ludoch to evokuje odopieranie si velkeho mnozstva jedla ale nie je to tak. Skor sa to ma volat " casovanie jedla" Ja drzim fasting ale nehladujem idem na 2000 kcal co je pri nejakych casopisovych dietach nepredstavitelne.

hederamonstera
22. aug 2022

@macekovam ano, ale nemusis.

macekovam
22. aug 2022

@hederamonstera a prečo nie keď môžem...

hederamonstera
22. aug 2022

@macekovam rozumies slovu nemusis?

evkamotka
22. aug 2022

Ja som ho drzala a sorry, funguje, ale 10kg? Chudla som necele kilo tyzdenne a podskrtavam, ze som popri tom intenzivne cvicila.

anh85
22. aug 2022

Ženy chcem sa spýtať pri tom prerušovanom poste nejdete náhodou pod bazal? Lebo bola som v skupine a tam keď som videla koľko malo za deň niektoré zjedia tak si myslím že sú pravidelne pod hodnotou bazalu. A to by sa pri chudnutí nemalo či?

guiseppinka
22. aug 2022

Mila autorka, kym zacnes tieto skakave aktivity - svihadlo a beh a brusaky, tak ti odporucam navstevu fyzio, aby ti skontrolovala diastazu. Pretoze toto su zrovna veci, ktorymi si tu diastazu len zhorsis...

macekovam
22. aug 2022

@anh85 no vyocitas si bazalny metabolizmus... Naobis koeficientom podľa aktivity.. Ci si viac alebo menej aktívna a znížis to číslo o 500 napríklad.. Vtedy by si mala chudnúť pol kila týždenne. Ale na začiatok by si mohla skúsiť stravovať sa tak ze do držíš len hodiny.. A postupne postúpiť ďalej....

nataly420
22. aug 2022

Stiahni si aplikáciu kalorické tabuľky … počítaj si kalórie na YouTube máš vysvetlenie ako s tou aplikáciou pracovať .. je to zadarmo len reklamy sú tam tie si netreba všímať … nauč sa cvičiť variť zdravé jedla prečítaj par článkov ozaj informácii dneska je veľmi veľa ….. behaj alebo si zaplať trénera naučí ta cvičiť s váhami .. potom budeš pevná a silna

bluka2
23. aug 2022

@hederamonstera má pravdu. 5-6 krát denne sú staré poznatky. Veda pokročila ďalej, zdravšie je jesť menej často, presne kvôli tej hladine cukru a následne telo stále vylučujú inzulín. Pekne vysvetlené napríklad túto (vyskumnik na harvarde):

https://www.youtube.com/watch?v=wD8reCw3Kls