Ahojte žienky,
Mam problém. Chcem schudnúť, chodím stále cvičiť a prechádzať sa. Mam stále svalovicu a som unavená. Minulý rok som schudla 5kg, a bolo mi dobre. Cez zimu som sa zase vypasla až na 75kg. Teraz mam dokonca 76kg. Potrebovala by som schudnúť na 68kg.
Skúšam prerušované hladovanie uz 2 tyzdne a nešlo dole ani 1dk ani nic .
Dokonca mam pocit ze to je ešte horšie. Neviem co robím zle - jem menej (pocitovo) , večer už nejem.
Ako dlho ešte mam skusat to prerušované hladovanie?
Kedy by to malo niečo urobiť?
Robim 14-10 ?metódu.
Ďakujem za info.
Lenka
Aj za mňa skús 16/8 .. ja pri Tom len udržiavam váhu ale nechudnem.
@babyttcirl treba aby si bola v deficite kalorickom ,nieje jedno kolko a co zjes.ak by si mala vacsi vydaj kalorii ako prijem,vaha zarucene hore nepojde
@babyttcirl presne ako pise aj @sajmi vyssie, 14-10 je normalny sposob jedenia napr. ak jes od 8:00 do 18-tej. Ale ja som napr. tymto sposobom nikdy neschudla...iba udrziavala vahu. Schudnut som schudla az ked som bola v deficite a to som mohla jest aj o polnoci, ked to inak neslo 😁.
@babyttcirl ja mam 8/16. Jem od 8:00 do 16:00. Pricom dodrzujem kalorie. Nejem len tak hala bala vsetko
14/10 by som za intermittent fasting nepovazoval.
@sajmi nevykaj na fore prosim, tu sa to nerobi, otrasne sa to cita
@babyttcirl velmi zalezi aj od toho, aky mas kaloricky prijem, je to cista matematika. Ja robim 16/8 odkedy mam pracu poobede/vecer, posledne jedlo mam okolo 16,00 h., ale nechudnem, mam kaloricky prijem na udrzanie vahy, ak priskrtim, tak vaha ide dole
@babyttcirl ja držím fasting 5 dní v týždni, niekedy mám 18:6, inokedy aj 22:2. Mám potom stiahnutý žalúdok, takže aj ak zjem malú porciu som plná. Za 2 týždne mám dole 1,5 kg (ale idem z o dosť nižšej váhy). 14:10 je podľa mňa málo, na tom by som nechudla.
Musíš mať vypočítaný kalorický príjem a znížiť kalorický výdaj a zachovať kvalitné nutričné rozloženie v potravinách a mať vyšší príjem bielkovín. Len robiť IF (intermittent fasting) a čakať zmenu vo váhe... je naivné.
@veronikaszabova a ide to?
@babyttcirl u mna vzdy.
Zvys postove okno,
zalezi aj v akej faze svojho menstruacneho cyklu si. Prerusovany post by mali robit zeny inak ako muzi. Ak su to tie 2 tyzdne pred kramami, tak aj to stazuje chudnutie.
Bud 16/8, 18/6, 20/4 alebo 23/1
alebo proste len normalne jedz ale pocitaj si kalorie. Od 15.1 - 15.3 som schudla zo 73 na 67.5 (pokracujem dalej). Ja sa v jedle nijako neobmedzujem, jem aj sladke atd len proste tak aby som mala vyssi kaloricky vydaj (uz aj cvicim a tym padom mozem jest este viac)
@amelia89 toto sa mi zatiaľ najviac osvedčilo inak sa priznám. Pravidelne jest do 1500kcal a ide to.. len som si myslela, že aj iný spôsob bude😅 ale nebude asi. Ja som z toho fastingu nervózna (ako to mam robit, ako breaknut fast a podobne). Takže asi naspat znova
no ono iny sposob naozaj nie je, proste musis mat vacsi vydaj ako prijem aby si chudla.
ci tej prijem zjes za 4hodiny, alebo za hodinu alebo za 12hnje uplne jedno.
@babyttcirl Ak si to rozlozis do par vacsich jedal a nebudeš snackovat, tak sa ti bude lepsie drzat fasting. Takisto ak si chces dat daco sladke pocas dna tak si to daj rovno za hlavnym jedlom a nesnackuj ze si das nieco co ma cukor bezne pocas dna ale vzdy za jedlom. Ide o to ze ti nejak stupa inzulín alebo take nieco. Uz presne nepamätám ale da sa to dohľadať. To ti moze spôsobovať hlad vlastne, ze snackujes. 😄
Ja som napríklad nedrzala žiadny prerušované post a za 2 mesiace som schudla 8 kíl. Jedla som 3krat denne a nie je problém. Dokonca jem tie isté veci co aj predtým, ale žiadne sladkosti, sladené vody a podobne hluposti.
@babyttcirl ja som mala pôst 20 dní 😂 išlo dole cez 10 kilo , ale jasne že to potom dáš späť ak začneš jesť rovnakom ako predtým, čo som presne spravila , takže som tam kde som bola ... Ale čo som chcela povedať , sem tam si dávam 24-48h pôst a úplne v pohode sa to dá a tak môžeš to ďalšie jedlo zjesť čokoľvek a jednoducho nepriberieš... Potom opäť 24-48h.... Prípadne OMAD je tiež dobrá voľba
@babyttcirl robis blbosti. Vykasli sa na prihluple diety a hladaj nutricneho poradcu... takto si akurat narobis zdravotne problemy...
16/8, okrem toho treba riešiť co ješ.. A keď máš tendenciu sa vypasat tak skôr celková zmena životného štýlu he NS mieste. Nie hladovky. Prerušované posty podľa mňa sú dlhodobá záležitosť. Nie krátkodobá dieta
@babyttcirl 14-10 je za mňa slabý časový interval, veď tak ste podľa mňa jedli aj predtým... Skúste 16-8 a strážte si čo jete - to že máte prerušovaný pôst neznamená, že môžte jesť hocičo. Prajem veľa síl 🙂