Prerušovaná hladovka/pôst

nika_val
9. okt 2022

Ahojte je tu niekto kto dodržiava tento štýl stravovania? Niekto kto nazyva prerušovaná hladovka a niekto prerušovaný pôst.
Ja som skúšala v lete, no kvôli dovolenke som to porušila a teraz som začala zase.
Nastavila som si to na 8h jedla a 16h hladu s tým že prvé jedlo cez deň mám o 12.00 a posledné o 20.00
Ak ste tu nejaké čo to držíte tak ako to máte nastavené vy? 😊🙂

nikol789
9. okt 2022

@nika_val ahoj, ja prvý týždeň akurat som na prerušovanej diéte
Mám to nastavené prvé jedlo o 9:00 a posledné o 17tej

nika_val
autor
9. okt 2022

@nikol789 ja celkovo vstavam neskoršie takže preto to mam takto teraz.. ale premyšlala som že si to postupne posuniem.. veď to sa môže nie?
Napr že by som si dnes dala posledne jedlo o 18tej a tym padom zajtra už o 10tej
Dôležite je to že tam je tych 18h rozdiel či?

nikol789
9. okt 2022

@nika_val áno presne tak 🙂môžeš
Ja vstavam zas veľmi skoro a keď som to mala nastavené od 12tej do 20tej tak som bola neskutočne hladná 😃

merlinja
9. okt 2022

mám cca tak ako ty. Ale nedodržiavam to na 100%. Prestala som raňajkovať a jem až v robote obed 12:00 - 13:00. Potom si dám okolo 15:00 kafe a niečo a večer večeru + niečo sladké - to ani nepotrebujem, lebo večeru mám veľkú ale mám to psychické - potrebuje sa večer "dožrať" :o) Nemám to ako diétu, nepotrebujem chudnúť, aj keď dáke 1-2kg by ma potešilo. Stane sa mi, že aj o 21:00 si ešte keksík/čokoládku doprajem. Zdá sa mi, že takto zjem objemovo menej ako predtým, ale sladkosti rozhodne viac :o( Snažím sa ich nekupovať ale nie vždy sa zdržím ...

hipuska
9. okt 2022

Prosím a načo je toto dobre?

janka1011
9. okt 2022

@nika_val posunula by som to, o 20.00 jesť je podľa mňa neskoro ak chceš schudnúť. Viem, že sa píše, že je jedno ako si to nastavíš, ale moja skúsenosť je taká, že ak chceš aj schudnúť, nastaviť tak, aby si po 16.00 už nejedla.

nika_val
autor
9. okt 2022

Ja som byvala hrozne nafuknuta plus trošku zhodit s brucha ale malinko..
A na to nafuknutie mi to celkom pomaha ...cvičit sa neviem donutit iba par krat si dam chvilku na takom slapacom rotopede

@merlinja ja zase niekedy nedodržím to že hned po 18h sa najem ale ešte to pretiahnem .. zatial tento tyždeň som vydržala nemaškrtiť po tej 20tej
Uvidim ako bude buduci 😀

chadkroeger
9. okt 2022

@nika_val Ja som zacinala 16/8, 18/6, 20/4, 23/1

nika_val
autor
9. okt 2022

@chadkroeger 23/1 😱 a to si ako dlho vydržala takto sa stravovat?

deti95060810
9. okt 2022

od 10 do 18 h.
ja to vlastne ani nepotrebujem, ale v tomto čase sa stravujem a vlastne je to prerušovaná diéta...

nika_val
autor
9. okt 2022

@deti95060810 jasne niekto to tak ma nastavene prirodzene 🙂
Ja som bola taka že som hrozne rada maškrtila po večeroch takže ja si potrebujem určiť jasne hranice

tibor79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chadkroeger
10. okt 2022

@nika_val no a? Ľudksé telo toho dokáže veľmi veľa, len mi ľudia ho podceňujeme a si myslíme, že už 1 den ked sme bez jedla tak umrieme 😂
a stravovala som sa tak 1 mesiac. Potom som sa vrátila na 18/6

lubka084
11. okt 2022

@chadkroeger ja som včera tiež začala 16/8 ( 16h nejem a 8h jem) nastavila som sa od 5:30 - 13:30, len neviem či môžem po tých 8hodinach aspoň piť, napr.neslafeny čaj, prip.este kávu, poradia?

nika_val
autor
11. okt 2022

@lubka084 pit sa môže voda, minerálka, nesladeny čaj .. ja uprimne pijem zatial sladene vody (ochutene mineralky, sirup) lebo sa neviem naučit na čiste 🙁

lubka084
11. okt 2022

@nika_val ďakujem pekne, ja pijem všetko nesladené to mi problém nerobí a tá káva sa môže? Tiež si ju robím bez mlieka cukru

nika_val
autor
11. okt 2022

@lubka084 tam kde som si ja citala o tomto type stravovania tak tam pisali že nesladena kava sa môže 🙂
A ja som dnes rano o 8 dala orieškove late s mliekom 🙈 nevadiii 😀 zajtra dodržíme
Ja to takto extra nehrotim, dnes som bola od rana na ceste a to si neviem ja predstavit bez latečka a inak kavu nepijem

chadkroeger
12. okt 2022

@lubka084 môžeš, ale kávu samozrejme bez mlieka