Prerušovaná hladovka 16/8

sarinka2012
16. mar 2021

Ahojte dievčatá, prosím o názory tie, ktoré majú skúsenosti s touto dietou. Ja som ju začala držať pred mesiacom, prvý týždeň bol super, mala som kopu energie ( aj ked som si myslela že to bude skor naopak) bezchybnu pleť, váha išla každý deň dole a trávenie fungovalo perfektne. Po týždni akoby sa to obrátilo, váha nie že neklesá, dokonca išla mierne hore ( v nedelu bude mesiac, obavam sa že ked sa odvážim tak v porovnaní s prvým dňom nebude viditeľný žiaden výsledok) , vyhádzala som sa ako pubertiačka a trávenie sa mi veľmi pokazilo :( akú skúsenost ste mali vy? Vybrala som si čas 10-18:00 - to mi vyhovuje a nemám problém ani so spánkom, ani žeby som ráno nemala energiu, neprejedám sa, nejem vela sladkostí, je pravda že som pila možno menej vody ( len cca 1,5 l) a vynechala jogurty ( nebolo ich kedy zjest :D ) tak to som teraz skusila vrátiť do jedálnička a tiež som zvýšila príjem vody a uvidíme. (PS: prosím o názor naozaj len tie ktoré ju vyskúšali, aby tu nevzniklo zbytočne vela spamových reakcii niekoho kto si tom len čítal na nete, alebo ma na diety svoj názor, ďakujem za pochopenie )

tenerifka
16. mar 2021

@sarinka2012 ja takto fungujem roky, vecer nedokazem jest cca 5 hodin pred spanim, ale neberiem to ako dietu na schudnutie, ale vyhovuje mi takyto sposob stravovania, je to moj zivotny styl. Niekedy mam 9-17 a niekedy 10-18.
V tvojom pripade-ak chces schudnut, je to takisto o prijme a vydaji+pohyb, necakaj od toho zazraky, prijem musi byt mensi ako vydaj, treba jest spravne (vyzivne, cerstve, zdrave) potraviny.

sarinka2012
autor
16. mar 2021

@tenerifka ďakujem , práve mi vyskočila skupina "8-hodinová "diéta": Schudni bez trápenia, skúsim sa poradiť aj tam 🙂 je pravda že pohybu mam teraz menej, ale určite nejem príliš vela...teda rozumej neprejedám sa tých 8 hodin že si dám burger, na to colu a neskor polku čokolady. Nepijem napriklad nič sladké, obed si rozdelujem na dve polky ktore zjem 3 hodiny od seba....chcela som hlavne vedieť ( nakolko prvý týžden to fungovalo perfektne) či sa niečo obdobné niekomu stalo, či mam vydržať a opať sa to "naštartuje" alebo to jednoducho nie je pre mna. Ja nepotrebujem zhodiť 10-20 kg - stači mi kilo za mesiac kludne, aj s takým výsledkom by som bola spokojná, len nemožem držať dietu že teraz nič vyprážane, sladke, žiadne pečivo, nic co mam rada alebo počitať kalorie, viem že to nevydržím a nemá to zmysel, toto je prvá zmena stravovania ktorú som vydržala mesiac.

lindous
16. mar 2021

Ja by som pridala skúsenosť mojej tety, ktorá sa takto stravuje ... začala s tým kvôli úprave hladiny cukru v krvi a celkovo sa s touto životosrávou cíti dobre pokiaľ viem, nemá návaly únavy ani nič podobné, schudnúť ale neschudla, váha sa jej nemení. Ale ona sa o schudnutie ani nepokúšala, nepridávala pohyb, nemala nastavený kalorický deficit 🙂

K tomu, že počítať kalórie nevydržíte, by som vám chcela poradiť, že to netreba vydržať, stačí si to odsledovať chvíľu pri nastavovaní stravy. Ja som riešila opačný problém a snažila sa pribrať. Keď som si začala počítať kalórie bola som v šoku ako málo príjmam, pritom som bežne jedla do sýtosti. Ono sa to proste niekedy nezdá, ale po zhruba 2 týždňoch čo som si aspoň cca kontrolovala príjem som sa to už naučila odhadnúť, nemusí to byť na kilokalóriu presne, len aby ste mali predstavu koľko asi prijímate a teda koľko treba vydať naviac ku bazálnemu metabolizmu 🙂 Držím prsty

poleva
16. mar 2021
puplatko
16. mar 2021

Vraj je to dobré, kamarátka už tak funguje roky. Jej to veľmi vyhovuje, ale ja som to skúšala a ja sa napríklad na to vôbec neviem nabehnúť :/

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
39zlatusik
16. mar 2021

@sarinka2012 Ja sa drzim IF 16/8 pol roka 9-17 vazila som 90 a pol a schudla som na 80 ale uz 3 mesiace mi stoji vaha nemozem ani kilo schudnut jak kebisom mala zakazane menej vazit ako 80 kg neviem preco sa mi zastavilo chudnutie ked aj cvicim . Ja ti drzim palce abi sa ti darilo

deti95060810
16. mar 2021

na chudnutie je diéta 16/8 OK. Skúšala som, kilá išli dole dobre, len ja to nepotrebujem. Môj otec roky - možno aj 30 rokov držal hladovku jeden deň v týždni. Nejedol vôbec nič, len pil vodu. Aj to je dobré na chudnutie....
inak sladkosti vynechaj úplne , lebo potom tá váha ide ozaj ťažko dole...😉

sarinka2012
autor
17. mar 2021

@poleva Ano je, prečítam si, ďakujem 🙂

poleva
17. mar 2021

@sarinka2012 náhodne som to našla 🙂

solange7
17. mar 2021

Len pre info, 16/8 znamena, ze pocas tych 8 hodin mozes jest a pocas tych 16 nie?

sarinka2012
autor
17. mar 2021

@deti95060810 ja raňajkujem len sladké, možno si niekto povie e je to zvyk , ano beriem, ale celý život som tak zvyknutá a ked som to chcela parkrat zmeniť bývalo mi velmi zle, už to neskušam, čiže muffin, vianočka, babovka - na raňajky musí byť, medzitým potom už nejem nič sladké, ani sa mi nežiada, ale naskočila som na tuto dietu práve preto že nie je až tak obmedzena, ja som už v minulosti schudla 15 kil ktoré som nabrala v DE ale trvalo mi to 5 rokov s prestávkami a hlavne jojo efektom, ked som nejedla sladké, alebo nič vypražane a pod. a potom som si to dala váha išla okamžite hore, potom som začala počítať kalorie a jedla som aj vypražane, aj sladké ale len do kalorickeho deficitu a to bolo najlepšie, ale bol to boj, to už nechcem, vydržala som to vždy 2 tyzdne, potom som sa 2 mesiace odhodlavala zase ( vaha stagnovala,ale nenaberala som) a takto mi to trvalo roky kym som schudla....teraz by som rada dala dole 5 kil ale nie za 2,5 roka :D

sarinka2012
autor
17. mar 2021

@solange7 ano presne, vyberies si 8 hodin zo dňa ktoré ti vyhovuju ( ja mam od 10-18:00 lebo chodim spať až pred polnocou, ale už som počula že mali baby aj od 7-15:00 s tým ale že okolo 20-21:00 už chodili spavať) a 16 hodin kedy pijes len vodu, nesladené čaje, kávu ( bez cukru bez mlieka)

sarinka2012
autor
17. mar 2021

@michaelapeller len ja som z toho na nervy všetko vážiť a hlavne čo menučka na obed, ked mam napriklad francuzke zemiaky ( čo ja viem aky je tam pomer, vajičko, zemiaky klobasa :D ) to si neviem predstaviť...ani ked si varim, no čo ja viem kolko maso si naberiem ked si nesiem maso na štave do práce a kolko to má kalorii 🙂

maminecka266
17. mar 2021

pocula som o tom, sa mi vidi, ze aj patricia vittekova o tom niekde hovorila, no osobne si taky rezim moc predstavit neviem. mne moc pomohlo obmedzenie peciva a nahradenie priloh ako su napriklad zemiaky a knedla proste zeleninou

solange7
17. mar 2021

@sarinka2012 ja to teoreticky aj splnam: ranajkujem o 7:30 rano, potom si dam jablko, potom obed (ziadna velka porcia, ziadne knedlo vepro, tazke jedla nezvladam) a po praci o 16:00 si davam veceru (tiez nic moc velkeho). Takto sa stravujem dlho, vyhovuje mi to. Niesom zvykuta prilis jest. Ale ze by to malo na mna efekt chudnutia povedat nemozem. Snazim sa zhodit 5 kg a mam s tym problem. U mna to skor vidim na zintenzivnenie pohybu.

ivankalaco
13. aug 2021

Ahojte dievčatá, ja som začala 2 augusta a k dnešnému dňu som schudla 5kg, ale nejem múčne výrobky a ani sladkosti..