Ahojte baby,
odkedy som na materskej mam problem s prejedanim sa, predtym som bola maskrtnik, teraz to je uz podla mna obzerstvo:D
Suvisi to v podstate s nicnerobenim, aj ked viem, ze to vyznieva divne, vzhladom k tomu, ze mam 3 mesacne babo. Predtym som vsak bola dost aktivna, v praci som tolko nejedavala, lebo som nou bola zamestnana, po veceroch vzdy sport, aktivity a zrazu som doma a chodim vkuse do chladnicky. V aktivitach pocas dna mi nic nebrani, az na to, ze mala bez pozornosti dlho nevydrzi, navyse doma neviem co robit. Vsetko mam upratane, hram sa s malou, chodime von na 3 hodinove prechadzky, nakup, ale uz viac neviem, co doma fyzicky robit, aby som zabudla na jedlo. Zijeme v 3 izbovom byte, vela aktivit si tu nevymyslim. No a tak pojedam. Jem a jem.
Verim, ze sa to zmeni lenco mala zacne behat a uz sa nezastavim, budem mat aj viac pohybu. Mam navyse min.5 kil po porode, dalo by sa aj 8 menej, aby som sa citila tak ako kedysi. Nechcem dietovat (priorita je pre mna udrzat si mlieko), ale za 3 mesiace mi neslo dole ani kilo, kedze sa vkuse napchavam a myslela som, ze pri kojeni to pojde samo.
Pokial som neotehotnela, nejedla som ziadne sladkosti cely zivot, kludne vydrzim mesiac bez akejkolvek sladkosti. Ale potom prislo tehotenstvo a ja som si navykla na vsetky mozne nezdrave horalky, mily, cokolady.
Dnes je to treti den co nejem sladke, zatial sa da, ale keby som mala doma nieco v zasobe, uz by som to zjedla istotne.
Vysadila som aj muku.
Mala ste niektora rovnaky problem pocas materskej, to nekonecne chodenie vkuse do chladnicky?:D
Necitim sa dobre, hlavne ked sa zbadam na fotkach, nie som to ja.
Podotykam, ze prioritou je samozrejme pre mna mala 🙂 a nase zdravie a ako vyzeram je druhorade, ale aj tak mi je luto, ked si prezeram nase prve fotky za tri mesiace a som taky tucik na moje pomery, kedze som taka nikdy nebola.
@rebekav No asi musíš mať veľmi dobré bábo, ked všetko stíhaš pri nom. 5kg navyše nie je žiadna tragédia, ešte k tomu ked kojíš. Ja som vždy schudla až po skončení kojenia tak poriadne. Vylúčiť sladkosti je fajn, ale u mna by to neprešlo, ja mám pred menzesom strašnú chuť na sladké, za čokoládu by som vtedy vraždila. Skús si vymyslieť nejakú aktivitu počas dna, aby si na to jedlo stále nemyslela, napr. chod s malou do materského centra alebo niekam na baby plávanie alebo niečo také. Na prechádzky možeš ísť aj doobeda aj po obede, proste nejak vyplniť den, ísť na návštevu k niekomu a tak. A netráp sa tým, ked kojíš, potrebuješ aj dáke tuky.
@gabriela93 , potom budem pisat, ze mam 50 kil a nemam sa kedy najest:D
@janickacrazy ano moje babo je dobre, papa, kaka, spinka a smeje sa, place minimalne. V noci sice uz tak nespi ako predtym, ale v podstate mam aj 6-7 hodin spanku, a upratane mam preto, ze nemame zapratany byt, cize nemam mat v com bordel, to co sa cez den povytahuje, tak to vecer za 15 minut poukladam. Riad umyvam priebezne, a velke umyvanie mam na vikend - najviac mi kompletne upratanie trvalo 2 hodiny, cize to tiez stiham, kym muz kocikuje. Plavat teraz v zime s malou nechcem, a zial nenasla som ani vela mamiciek, s ktorymi by som sa mohla stretavat, kedze v mojom okoli z kamosiek ziadna nema babo, ale na nejake snad casom natrafim, ked bude leto, teplejsie, ludia budu privetivejsi 🙂))) Asi musim len vyckat a brat to ako take obdobie.
@rebekav Tak to bud rada, že máš také dobré bábo, nie každá mamička má také šťastie. Ja už len nostalgicky spomínam, ked som mala len jedno malé bábo, aký som mala klud, teraz mám 3 deti a u nás je celý den chaos a panika, hlavne teraz cez prázdniny, ked sú všetci doma. 😀
@janickacrazy nooo,ja mam 2 a mam dost.Niekedy si pomyslim,ze keby som mala este jedno take,tak som uz sedivaaa 🙂
@janickacrazy veru som rada, pocula som tie hororove scenare, ake je to narocne a ja mam taky poklad zatial nastastie;)
Ja som pribrala 28 kg, ked som porodila, mala som pocit, že sa zmestím do všetkých svojich starých šiat, no nie. Cvič staraj sa o seba, aby ti ostal pocit atraktivity, a nie len mamičky v chladničke, držím palce
@rebekav ja robím to iste,som na materskej 6 mesiacov, pocas tehu som pribrala dost vela a to som este porodila predcasne..
ked som sa vratila z nemocnice, prisla som o 10kg lahsia,ale zvysne kg nechcu ist dole,lebo neustale vyjedam..
som na seba nahnevana, ale uz treti den si chladnicku nevsimam :D , musim jej existenciu ignorovat 😉
@rebekav ja som robila to iste,pokial bol maly v perinke.Teraz ma 14 mes.a uz sa nezastavim,odkedy zacal chodit na jedlo nemam cas,ledva nieco pri nom navarim,lebo si v kuse vyzaduje pozornost.Takze neboj,vsetko pri malej neskor vybehas 🙂