Prečo každý deň keď sa vážim mám inak váhu? Včera som sa vážila som mala 39,3 A dnes som znovu sa vážila a som mala 40,5🙄 som S toho mimo
Je potřeba se vážit vždycky ve stejný čas na stejné váze, která je umístněna na stejném místě, ideálně se s ní nehýbe, nejlépe ráno na lačno. No i takto váha může skákat o 2 kg nahoru i dolů v návaznosti na menstruačním cyklu. Navíc sacharidy a především cukry navazují a zadržují více vody, tedy pokud jsi den předtím jedla stravu obsahující sacharidy, tak máš v těle zadrženou vodu.
Ja sa preto pýtam lebo chcem pribrat 😭😭 som po pôrode dcéra bude mať 13 teho 3 mesiace a ja vážim takto 🤦♀️🤦♀️
Baterky sú nové a váha je vždy rovnako na mieste ja už neviem môže byť tím že som nevispata malo spím dcéra mi malo spinká v noci som vyčerpaná môžem aj stoho chudnut prepáčte mám len 25rokov 🤦♀️ tak neviem možno má tu teraz budete kritizovať a podobne ale ja chcem len radu
@kamca495 tak mesiac nie je veľa. Nechaj telo troška sa spamätať a až budeš môcť, nájdi si nejaké cvičenia na doma (posilňovacie). Neviem, nepíšeš koľko a ako jedávaš, mne potom lepšie trávilo, tak som aj viac jedla a váha sa trocha popravila. Ale chudá som stále dosť aj 11 rokov po pôrode 😆 Pred tehu si mala akú váhu a pri akej výške?
39 kíl? To je kus málinko. Aká si vysoká? Jasné, že ak máš 145 cm, tak je takáto váha normálna, ale neviem si predstaviť normálne vysokú ženu (tých 170-175cm čo je priemer) mať 39 kíl panecku. Veď to už musí kolabovat všetko. Ak si naozaj takto extrémne vychudnutá, navštíviť doktora a výživového poradcu, ktorý ti nastaví jedálniček tak, aby sa to dostalo normálnej výživy. Lebo naozaj, ak máš okolo 170 cm a 39 kíl a nezacnes s tým aktívne dačo robiť, tak je možné, že neuvidis vyrastať svoju dcéru. Držím palce, aby sa ti to nakoniec upravilo a bola si zdravá a spokojná 🙂
Strava z predchadzajuceho dna, ziadne vyprazdnenie, cyklus, tolko je toho co ovplyvnuje vahu ze az 🙂 Napriklad aj to ci si v strese 🙂
Toto zalezi od cyklu v akom sa nachadzame, ako to mame s vyprazdnovanim, kolko vody vypijeme a vela ineho, cize to vobec sa neda tym riadit, ja od istej doby uz vobec vahu neriesim 🙂
Hlavne váhu polož na pevnú a rovnú zem, napr na dlažbu. Na koberci a plávajúcej podlahe nám váha ukazuje menej a v každej časti dokonca inak 😅
@kamca495 Máš skutočne nízku váhu. Aj keď ťažko povedať, vzhľadom aj na tvoju výšku a ostatné veci - či si aj pred pôrodom a prípadne celý život bola taká chudá, alebo po pôrode sa ti takto rapídne váha znížila?
Ide o to, že ak si nízka a celý život si mala podobnú váhu, tak sa myslím nič vážne nedeje. No ak sa váha prudko znížila v poslednom čase, tak myslím, že by si to mala riešiť s lekárom. Po pôrode niektoré ženy môžu mať problém so štítnou žľazou, ktorá môže spôsobovať nízku váhu, alebo aj napríklad cukrovka. Ale samozrejme môže to byť iba z vyčerpanosti, prípadne poporodneho stresu. Skús najskôr týždeň začať byť viac v kľude a pravidelne v malých dávkach jesť. Ak sa váha nepohne, tak by som šla za lekárom. Držím palce, hlavne nestresuj 🙂
svoje robia i obsah hrubeho creva, zaludku, voda v tele...