Žienky poraďte mi už som zúfalá potrebujem schudnúť 20 kg po vysadení antiky sa mi to nijak nedarí ...čo pomohlo vám niečo overene...a áno viem cvičiť treba len pri malom dieťati sa k tomu nejak neviem dokopať ...chcem schudnúť stravou, čo ste vynechali z jedálnička aby to malo dlhodobý efekt a ako dlho vám to trvalo...ďakujem
Píšem len za seba, ja som pri chudnutí skoro nikdy necvicila a išlo to dole..takže strava je základ, skúste si stiahnuť aplikáciu kalorické tabuľky..mne sa napríklad osvedčil aj prerušovaný pôst..inak 80 percent tvorí strava a 20 percent cvičenie..samozrejme, že žena ktorá cvičí má pevnejšie a krajšie telo, ale ak chcete len schudnúť, ide to aj bez cvičenia..
@patusa999 Základ je prijať toľko aby to tvoje telo počas dňa dokázalo spáliť aj bez cvičenia. Jesť menšie porcie. Niekomu vyhovuje jesť 5 krát do dňa, mne nie. Ja si dám raňajky, napríklad jogurt s ovocím. Alebo aj rožok šunku zeleninu. Vypiť veľa vody! Obed menšia porcia, plus potom olovrant ovocie si dávam s večera buď varená alebo suchá.
ja tiež aktuálne chudnem, ale len stravou, vylúčila som úplne sladké, zmenšila som porcie, jem veľa zeleniny, obmedzila som mäso, stačí mi tak 1 max. 2 dni v tyzdni, prestala som zobkať pred telkou a vyjedať v noci chladničku, treba veľa piť, čo sa mi nie vždy darí ale snažím sa
Skúsim vylúčiť ten cukor a skombinovať to s tým prerušovaným pôstom len robím asi zle, že za celý deň jem len obed ...niekedy si dám sladké ale nie často ...aký myslíš pôst 8:16 ?
A ešte ma zaujíma či ste skúšali ráno piť kávu s citrónom ..a keď pijete kávu sladite si ju niečím alebo vôbec
@patusa999 ak ješ len obed ,môžeš mat spomalený metabolizmus , to čo by telo malo spaľovať tak nespaluje ale skôr ,,udržiava,, aby šetrilo energiu keď vie že dostane len obed .. začni jesť pravidelne , kludne menšie porcie . Ja jem 5x denne , podarilo sa mi od apríla schudnut zhruba 20 kg , s tým že august september október som sa stále len prejedala kvôli rodinným problémom , a problémom ohľadne osobných veci .. bola som na tom zle tak ma ani len nenapadlo znova sa začať snažiť chudnut .. skôr naopak len v jedle som nachádzala útechu a zároveň vycitky . pribrala som počas toho nejako 5 kg ale už som spat na pôvodnej váhe kedy mam dole 20 kg a idem ďalej
@patusa999 Ja si buď psravím k raňajkám 2v1 čiže bez cukru alebosilnú kávu 2 lyžičky rozpustnej kávy a 2 sachariny a snažím sa veľa piť a menej jesť mne sa i takto darí chudnúť sladkosti pomenej jem,mne spôsobujú beztak mykózy a kyselinu,radšej ovocie si dám a menej kysnuté a múčne sa snaž,a radšej dusené a varené jedlá než smažené a pečené.A ak máš sedavú prácu tak sa snaž viac chodiť prípadne aj cvičiť 3x týždenne.
Ďakujem žienky jem len raz denne pretože pri malom dieťati je to kolotoč a nejak na jedlo zabúdam a jedlo si dám potom rýchlo a idem ďalej ..niekedy som jedla pravidelnejšie a už sa k tomu nejak neviem vrátiť a ani mi tak nechutí.. keby som teraz prešla jedneho obeda na aspoň tri krát denne nezačneme práveže priberať ešte viac ..a čo všetko ešte traba vylúčiť okrem cukru , múky a mucnych jedäl ...jogurty si napríklad dáte normálne alebo nízkotučné ..
@patusa999 ja sladké nejem skoro vôbec, ani pečivo nejem. Jem veľa zeleniny, ovocia, kuracie mäso ...6 rokov som si držala váhu, a zrazu po pôrode idú kilá hore a neviem čo so sebou. Dokonca mám ešte viac pohybu ako som mala predtým. Nepribrala som počas tehotenstva, ale až teraz pol roka po pôrode. Skoro 8 kíl za mesiac 🙄🤢 už menej jesť neviem. Musím z niečoho žiť.
Tak sa sem pridám, možno má niekto aj taký problém
ja napriklad zmenou stravy bez cvicenia neschudnem moc. jedine ak ozaj driem ako kon v posilke...aspon 3x tyzdenne
@elizabet173 amen 🙏🙏 presne tak 👍
Ja este dodam @patusa999 ze hlavne treba jest PRAVIDELNE a raz za den to rozhodne nestaci. Aspon ranajky, obed, vecera. A hlavne nepocuvaj tie reci typu po 18.00 hod nejest a ze uplne vylucit chlieb a pecivo.... Vsetko s mierou 👍 chudnutie je proces a ak to myslis vazne a chces si to aj udrzat, musis to vziat ako svoj novy zivotny styl a hlavne nevzdavat sa 💪💪💪
Pozri si stránku vyzivovetabulky.sk, nerobim reklamu- zadáš tam svoj vek, výšku, hmotnosť, svoj cieľ (že chceš chudnúť- a aj to, koľko kg mesačne. Odporúčam cca 2-2.5 kg mesačne). Zadaj tam, že si stredne aktívna, lebo ak si vyberieš sedavé zamestnanie, vypočíta ti to množstvo kalórií hlboko pod hodnotu tvojho bazálneho metabolizmu a to nie je zdravé. Stiahneš si aplikáciu kalorické tabuľky, zadáš si tam vypočítané množstvá makroživín a podľa toho si naplánuješ svoj jedálniček na každý deň.
Zaklad je strava ale aj s dietatom sa xcvicit da. Staci ze ho dvihnes na ruky a urobis 7 drepov, trikrat denne. Zabetie ti to kolko? Styri minuty? Lepsie ako nic. Pri cisteni zubov sa tiez daju drepy... Hladat taketo male minutovky, niekedy cakam pri sporaku minutku, nech nevykypi, niekedykuriera, stojim minutku pri dverách... Aj 2ox poskocit je lepsie nez nic. Ids o navyk k pohybu, potom telo rychlejsie spaluje to, co prijmes.
Netreba vysadit nic, lebo si to telo zacne pytat spat a to bude horsie. Treba vediet co zjes a hlavne kolko. Pre telo su dolezite ziviny z kazdeho jedla.
@patusa999 pridaj sa sem: https://www.modrykonik.sk/group/6855/ - Cesta k mojej premene. Baby pomozu aj s nastavenim kalorickych tabuliek a navzajom sa tu inspirujeme a povzbudzujeme 🙂
prechadzky, dlhe prechadzky, nachodit kazdy den tych 10 000krokov aspon ,ked sa ti nedari cvicit
@patusa999 schudnúť sa dá aj s tým že budete prijímať cukor aj sacharidy aj všetko, ibaže musíte mat prehľad o vašom kalorickom prijme - ak budete jesť viac ako vaše telo denne spáli, budete priberať aj keď budete jesť iba kuracie prsia na vode so šalátom. Neodporúčam žiadne hladovky ani Detox ani podobné nízkokalorické diéty, iba si spomalíte metabolizmus a poskodite zdravie. O tom že nastane jojo efekt ani nehovorím. Takze ak potrebujete schudnúť ale neviete ako, odporúčam investovať skôr do vyzivoveho poradcu ktorý Vás to naučí a nespôsobí vam väčšiu škodu ako úžitok. Ak vás zaujíma viac ozvite sa 😊 rada pomôžem
@patusa999 pri dietati sa mozes najesť len raz denne... Ach jaj vacsiu blbost som nepocula, mam deti 2, 3 a ceste ktore za par dni porodim a dokazem sa najest 5-6 denne... Akoze rano hodit do seba biely jogurt z nejakym ovocim asi 5 min aj z nachystanim a upratanim, desiata umyt si jedno jablko a zjest ho pri hre z dietatom robota tak na 5 sekund(alebo ak si uz naozaj tak leniva tak si kup detsku vyzivu v kapsicke a len to vycucnes) obed skus zmensit o polovicu ked nemas tolko casu a na olovrant skus vybrat s chladnicky nejaku zeleninu a par platkou sunky alebo syra a mas dalsie jedlo a na veceru si kup pokrajanu zeleninu a struhany syr a zmiesaj si to spoluva hlavne sa hyb a nesedvna riti a nenechaj dieta robit co chce aby si potom nemusela upratovat a plakat ze nemas cas jest a tie cipsy a sladkosti vecer pri telke skus vynechat
@ja123456789 amen, aj ja mam male dieta a jem tiez 5x denne, vacsinou aj s nou. Ranajky mam neskor, lebo hned rano sa snazim cvicit, ona ranajkuje a pozrie rozpravku, na desiatu si dam polievku s dcerou (papa pred spanim), obed si dam potom bud sama o 12 alebo s nou, ked vstane, olovrant ako kedy a veceru jeme tiez spolu chvilu po 18. Za 3 tyzdne cca mam dolu 2kg.
@ja123456789 tak ja som nikde nenapísala že nemám čas po pri dieťati ...len nemám chuť do seba niečo dostať ..nie každý je 5 krát denne niekomu stačí bohato aj tri krát .. a do hlúpych a lenivých si nadávajú niekde inde dobre..tu si ženy pomáhajú nie búria hormóny na iných ženách ...a to že sedím na riti a dieťa si robí čo chce to skôr smeruje na seba ...ja doma nemám tri deti rok po roku ty šikovnica
cvicit netreba a ani nic vynechat zo stravy… podstatne je mat vydaj vyssi ako prijem, dostatocny pitny rezim a spanok (viem ze pri detoch je to niekedy tazke, ale to je zaklad) - ja som len s mierne upravenym jedalnickom (ale jem vsetko vratane peciva, sladkeho atd. - len rozumne) schudla 15 kg od aprila… ano, mala som aj pohyb, no strava je zaklad… a naozaj to ide aj bez odopierania si - teraz napr. nemam velmi cas chystat si nejako dopredu jedlo, ani cvicit, a vaha sa mi drzi - tym ze som si nic neodopierala, telo nesokujem
@patusa999 ja ti odporúčam prerušované hladovanie, tzn. jest iba v priebehu 8hodin z celého dňa a zvyšok hladovka. Napríklad aj si dáš raňajky o 8mej,tak posledné jedlo o 4tej. Samozrejme úplne vynechať sladkosti, sladké nápoje, alkohol, obmedziť pečivo a cestoviny pritom veľa piť a jesť hlavne zeleninu. Váha pôjde dole ako nič 😊
@patusa999 Ja vždy píšem. Kalórie treba počítať, ja už to mám ale v oku. Napríklad mne sa osvedčilo vynechať úplne cukor a prijať ho len v ovocii