Potrebujem schudnúť 15 kg

lejla30
11. dec 2022

Krásny deň.Uz nejaký čas sa snažím schudnúť,nejde to.Nic nezaberá.Poradte mi prosím vás komu sa podarilo schudnúť 15kg.Dakujem za vaše vyjadrenia.

maranta_leuconeura
11. dec 2022

Vydaj energie musi byt vyssi ako jej prijem. Stiahni si kaloricke tabulky a rataj.

pribinak
11. dec 2022

Nápis svoju vysku a váhu. Skús približne opísať jedalnicek

veronikaszabova
11. dec 2022

@lejla30 -32kg pomocou kalorickych tabuliek. Ziadne diety nie su dlhodobo udrzatelne. Musis zmenit zivotny styl. Plus pridaj nejaky pohyb a pojde to.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
11. dec 2022

chudneš iba kalorickým deficitom...ten dosiahneš tak že znížiš príjem alebo zvýšiš výdaj(pohyb)....zároveň nesmieš jesť primálo, lebo telo si vtedy všetko ukladá do zásob a ak aj chudneš, následne je efekt ako vyšitý....ak si upravila stravu a pridala pohyb a nechudneš, niekde robíš chybu.....-15kg nie je vôbec nereálny úbytok, ale záleží z akej váhy ideš...ak má niekto 100kg, 15kg schudne rýchlo a ľahko, ak má 70kg tak to pôjde pomalšie a ťažko,hlavne tie posledné kg....z vyššej váhy sa chudne vždy rýchlejšie a ľahšie ako z miernej nadváhy....

mogaa
11. dec 2022

@lejla30 a hlavne žiadna overená diéta neexistuje.....ani žiadny overený zázrak na chudnutie - či tabletky alebo koktejly......treba jesť vyvážene a primerane, naozaj veľa krát stačí vynechať sladkosti a kalorické blbosti a začať cvičiť.....a nemusíš ani nejako extra upravovať stravu, to záleží z akej váhy ideš a čo jedávaš.....chudnutie ovplyvňuje aj psychika, stres, nedostatok tekutín, či nedostatok spánku....hlavne je hlúposť držať sa len váhy...ak napr,začneš silové cvičenie na kg chudneš pomalšie ale o to viac to vidíš na postave vizuálne...

daniela2202
11. dec 2022

@veronikaszabova koľko si vážila predtým -32 kg ?

maranta_leuconeura
11. dec 2022

@mogaa stravu treba upravit takmer vzdy. Nic v zlom, ale na 100 kil sa clovek nedostal tym, ze jedaval pupavove listy cely den. Okrem toho, metoda, ze ,,ved cvicim, tak mozem zrat" je tiez neudrzatelna do buducna, ked fyzicka aktivita klesa

veronikaszabova
11. dec 2022

@daniela2202 veeeela.
Po hormonalnej liecbe 79kg pri 155 cm

Isla som na 47kg. Idealna vaha pre mna 🙂 len teraz ide rucicka na vahe zasa hore 😂 tehotenstvo 🙂

daniela2202
11. dec 2022

@veronikaszabova bude bábätko 😊veľa zdravia 👍

lenuska9999
11. dec 2022

@lejla30 máš dostatok spánku? Ak človek nená dostatok spánku v noci, môže váha stať.. a ako pisu baby vyššie. Príjem kalórií musí byť nižší ako výdaj, čiže musíš byť stále v kalorickom deficite

mogaa
11. dec 2022

@maranta_leuconeura tak záleží z akej váhy ide....ja som zhodila cca 10kg a nejako som stravu extra neupravovala, teda okrem toho že som prestala jesť blbosti, začala piť len čistú vodu a hlavne som začala cvičiť...ale išla som z váhy cca 70kg na 60kg...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lejla30
autor
11. dec 2022

@lejla30 58kg výška 138cm áno,som.nizka,mám 31rokov.jedavam všetko,po menších dávkach,diéty už som vynechala lebo som len priberala...Pohyb,mám.menej,keďže som po operácii kolena,tak sa mi ťažšie teraz cvičí.

veronicka88
11. dec 2022

@lejla30 prechádzky,prechádzky,prechádzky....cvičiť nemusíš ...v období keďy nemôžem cvičiť idem sa apson prejsť....a samozrejme žiadne sladkosti a hlúposti pomedzi jedla....

zuzinka888
11. dec 2022

@veronikaszabova daj fotku pred a po. Ozaj a co babo- rastiete- rastiete?

lejla30
autor
11. dec 2022

@mogaa ja neuzivam nič na chudnutie,...to by som ani neuzivala

veronikaszabova
11. dec 2022

@zuzinka888 "pred" nemam moc fotiek 😂 taaak som sa nerada fotila 😂

veronikaszabova
11. dec 2022
panelacikova
11. dec 2022

@lejla30 a koľko máš rokov?

veronikaszabova
11. dec 2022

@zuzinka888 leto 2022
47kg.
Fotky zmazem potom 🙂 nech to tu nespamujem

aveeva72
11. dec 2022
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
11. dec 2022

@elizabet173 dakujem 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
11. dec 2022

@elizabet173 prvy rok cisto len zmena stravy podla KT.
Potom uz som aj pridala cvicenie (beh, kolieskove korcule,cvicenie - ale len doma), aby som spevnila. No a ked uz to bolo tip top podla mojej predstavy, ostala som tehotna 😂😂😂😂 ale tak uz viem, ako na to, nebude problem sa dostat na povodnu vahu 🙂

Aktualne takto 😂😂😂😂

mimka2019
11. dec 2022

Aj ja som schudla 35kg za rok 🙂 ale ja som išla z 96kg na 61kg 🙂 bola to makačka...ja som chodila každý deň na 30 minút na kruhové cvičenie...úplne som vyradila sladkosti...ak som dostala chuť...dala som si kúsok ovocia...samozrejme to bolo ťažké ale postupne si človek zvykne...úplne som vyradila chlieb...raz za čas som si dala celozrné pečivo...jedla som veľa zeleniny, ovocia...mäso...ryža cestovina...malé dávky...ale základ je vyvážený spánok a raňajky!!! to som jedla cereálie s mliekom...a tiež som z jedálnička vyradila olej...všetko som si robila na vode...na prírodno...veď každé mäso má v sebe nejaký tuk ..viac tuku k vareniu nepotrebuješ 🙂 takto som si váhu udržala pekných 7 rokov...keď som otehotnela...nabrala som 10kg....ale nie je to tragédia...tie zhodím rýchlo ak budem chcieť, ale manželovi sa páčím viac takto 😆 tak nech sa ešte trocha nateší a potom sa do toho pustím. Strava a pohyb je najdôležitejší...ešte dodám, nikdy som kalorické tabuľky nepoužívala...😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
11. dec 2022

@elizabet173 dakujem ❤️❤️ po dvoch synoch bude dievca 🙂

katpox
11. dec 2022

@lejla30 zdravim, ja som momentalne na chudnuti, priemer vahu som zvykla.mat 68 kg, vyska 171 cm, po porode a hlavne z dojcenia som skoncila na cisle 108kg, teraz mam 80 kg, skudla som 28kg este by som chcela dat minus 15 dole,...... A ano jedla som uz len "pupavove listy" z tobo som sa vyzrala.....manzel si robil zarty zo mna, jes same papriky, zeleninu, ovocie sa podobas na tie rajciny. Pohyb bol riadny 3hodinove prechadzky po lesoch, kopcoch s kocarom.. Ale z dojcenia sa mi vsetko ukladalo,.... ..ked uz zislo z kojenia, zacala som chudnut,ale neslo to same... 80% robi strava, vylucila som pecivo, rano si dam bud grecky jogurt alebo 1 ks ovocie, obed maso a zeleninovy salat, potom uz malo, vacsinou zeleninu, sladke napoje som od tehotenstva velmi nepila, vynimocne kofolu cez leto, kavu si sladim medom, pijem cistu vodu, vela vody, pohyb praveze s nastupom do prace mensi, ale snazim sa vela chodit, raz za tyzden cvicim, to je vsetko. Potom som mala obdobie kedy sla vaha pomensie, zistila som, ze to je skrz nevedome uzobkovanie, nachystam dietatu puding okostenem z varechy, robim muzovi desiatu, hodim do seba par kuskov syra, to som prestala robit a znovu sa to pohlo, za mesiac v priemere mavam ubytok minus 4 kg, praveze prve mesiace aj pre stokiloveho su TAZKE, by som povedala najtazsie, potom si uz zvykne telo na taky styl a ide to. Najprv sla prave vaha velmi pomaly dole, teraz uz to ide lepsie... Tiez som vylucila pecivo, maskrtenie, slane, nevravim na 100 percent, ale znacne obmedzila... Teda prvorada je zmena stravy, pozor ale jest treba len si to prerozdelit, mensi prijem a vacsi vydaj, vediem si kaloricke tabulky,... vylucit blbinky keksiky, cukriky, cipsy, pecivo,sladene napoje....