Potrebujem dat dolu cca 10 kg. Kúpila som aj knihu od zajtra chudnem kde sú recepty aj vzorový jedálniček. Uprimne mne tie jedla vôbec nechutia a dosť ma to odradilo. Takže tadialto cesta nevedie. Kalorické tabuľky som skúšala a to tiež nie je nič pre mňa, nakoľko ma nebaví zapisovať každý kúsok koreniny ktorú pouzijem.
Baby, ktoré ste schudli poraďte kde a ako začať. Ďakujem
Chudnutie vzdy so sebou prinasa nejake obmedzenie, uz si len vybrat, ktore dokazes zvladnut, bud budes zapisovat kalorie, alebo vydrzis jest co ti nechuti, ak ti ani jedno nevyhovuje, mozes zacat sportovat, jest menej, je vela moznosti aku dietu si zvolis, hlavne by nemala byt prehnana a skodliva, lebo aj take su niektore diety, tak ze popozeraj a nejaku vhodnu si vyber.
Skús si dať jeden deň očistu aby si precistila celé tele kúp si nejaký dobrý detoxikacny čaj a hlavne začni postupne ☺️
Nezabudnite na bohaté raňajky- zelenina ovocie
Mne pomohol prerušovaný pôst nastav si ho podľa seba ako ti to vyhovuje a postupne si to zmeníš
Mne pomohol veľmi ja sa držím toho 16/8
Začala som behať - postupne som pridávala kilometre, momentálne 2x týždenne 10km a 2x týždenne posilňovňa. Zúčastňujem sa aj rôznych organizovaných behov (ČSOB maratón, Telekom maratón, bežecké sútaže organizované mestskými časťami a pod). Plus 1x týždenne badminton alebo squash. Kilá išli samé dole aj bez výraznejšej úpravy jedálneho lístka, akurát som úplne vylúčila alkohol, obmedzila sladkosti a na večeru si dávam zeleninové šaláty (grécky, cézar, šopský atď.) alebo sushi. Za rovný rok 12 kíl dole.
bielkoviny navysit, zeleninu, obmedzit somariny ako sladkosti a sladke vody, cista voda a pohyb, to je vsetko
Ved tu mas trilion tem o chudnuti.
mne pomohol post 10/14
No buď chces chudnúť alebo hľadáš výhovorky, niečo pre to treba spraviť strava (zelenina, bielkoviny, žiadne sladké vody, sladkosti vyradiť, menšie porcie, vyprážané vyradit) dodrzat kalórie tam je jediná cesta a cvičiť ak nezvladas toto rovno to zabaľ
Tak chudnutie sa jednoducho rovná obmedzenie - či už pohodlia (že sa prekonaš a budeš makať vo fitku), kalórií (rátať príjem a výdaj), času (lebo cvičenie aj chystanie jedálnička je časovo náročné), alebo chutí....treba si ujasniť priority a čo si ochotná obetovať pre to, aby si schudla...lebo bez toho to proste nepôjde. Nikto neschudne lusknutim prsta a tým, že iba teoretizuje, čo a ako by mal urobiť a toto nie, hento ma odradilo, tamto sa mi nechce, toto nie je pre mňa, tadiaľto cesta nevedie - no veru nevedie, takýmto spôsobom, že si hľadáš výhovorky a všetko sa ti zdá byť "náročné" to nepôjde.
Tiež som musela niečo obetovať - v mojom prípade jedlo - ja milujem jedlo (a veľa 😁 ) preto boli pre mňa kalorické tabuľky veľmi veľký pomocník. Rovnako čas (plánovanie jedálnička, váženie ). Akurát som nevedela obetovať sladké - to som si dala každý deň, aj pečivo, aj prílohu, jedine som musela dohliadať na množstvo, aby som bola stále v deficite. Tak som schudla prvé kilá a až neskôr som pridala cvičenie. Tiež sa mi nechcelo všetko vážiť a zapisovať, ale vedela som, že bez toho proste neschudnem, lebo som vôbec nemala odhad, koľko čoho môžem.
Cvičenie a úprava stravy... Ja som tak dala dole 13 kg od februára do júna... A doteraz už 2 roky si to držím....
@elenajezova a ako si upravila stravu?
Ja chudnem s pomocou trénera ale aj kalorických tabuliek a ver, že vôbec ale vôbec nezapisujem každú koreninu 🤣🤣🤣 to mi aj tréner povedal, že to je zbytočné. Dôležité je dodržať bielkoviny, sacharidy, tuky a cukor. Na ostatné kašlať. A jedálniček si zostavujem podľa toho, čo mi chutí a z čoho sa najem, aby som nebola hladná. A od januára som schudla 15kg. Ale zase ja makám vo fitku 6 krát do týždňa.
@tanyag súhlasím, tiež som nezapisovala koreniny, to je úplne zbytočné....dôležité je dostatok bielkovín a dodržať kaloricky deficit. Ja som napríklad veľakrát ani zeleninu nezapisovala (napr.taka uhorka má minimum kalórií). Na čo som si dávala pozor bol olej a maslo. ja som predtým bola schopná zjesť 60g masla s jedným rožkom 🤣 keď som si to potom hodila do tabuliek, skoro ma porazilo 🤣
Autorka - tie tabuľky si vôbec skúšala? Ono je ťažký možno prvý týždeň dva, kým do toho prídeš. Potom zistíš, čo ma koľko kalórií, čo ma koľko makrozivin (bielkovín, tukov, sacharidov) a jedálniček si vyskladaš raz dva. Mne zapísanie celého dňa trvalo potom možno 10 minút. Robila som to večer predtým, na ďalší deň som už len vážila podľa toho zapísaného.
@livuska124 áno skúšala a nie je to nič pre mňa. Vydržala som max dva dni a potom to nechala tak.
kalorický deficit x trochu pohybu = výsledok zaručený
Tak vieš, nikoho to až tak nebaví, zapisovať to, tiež ma to spočiatku otravovalo. To je o tých prioritách. Čo si ochotná urobiť pre to, aby si schudla. Ja som schudnúť chcela a vedela som, že to bude niečo "stáť"....ale vďaka tabuľkam som nemusela vynechať zo stravy absolútne nič. Každý deň pečivo, aj príloha, aj koláč ku káve ....ničoho som sa nemusela vzdať (inak by som to dlhodobo nevydržala) len prispôsobiť množstvo tak, aby som na konci dňa bola v deficite. Takže som nebola z chudnutia frustrovaná ako plno žien v okolí, ktoré skúšajú rôzne diéty, vylučujú z jedálnička jednu potravinu za druhou a po čase sú z toho na prášky, chudnutie vzdajú, vrátia s k pôvodnej strave a priberú všetko späť a častokrát aj niečo navyše. Ja som chudla pomaly, s nie veľkým deficitom, ani s veľkým pocitom obmedzovania a váhu si držím (+/- 2kg) už niekoľko rokov.
Samozrjeme strava, pitný rezim a pohyb..
Strava vyvážena - biele pečivo nahradiť celozrnným, prijimat viac bielkovin, menej sacharidov, doplnit omega 3 ( mne to pomohlo).. ovocie, zelenina.. piť vela tekutin ( kolko L za deň sa da vypocitat) .. pohyb, prechadzky, kam mozes treba ist peši, môžeš zhrnúť aj cviky ( odporučam Pamela Reif, sice ma kratke videjka, ale zo tri keď si pustiš, do toho strečing, mozno aj silove cviky, yoga... ale za to je dolezity aj relax, a spánok
@livuska124 Áno, mne dokonca tréner povedal, že ani jablká nemusím do tabuliek hádzať...lebo že síce obsahujú cukor, ale ten zdravý...a vážne tam jablká nedávam a aj tak chudnem...možno bez pohybu by som schudla menej...ale schudla by som tak či tak...a v jedálničku mám aj ryžu, aj zemiaky, aj cestovinu, aj cereálnu kaiserku, aj mozarellu syr, kuracie, hovädzie mäso, samozrejme proteínový nápoj, keďže toľko bielkovín by som za deň do seba nedala...ovocie, zeleninu, šaláty, šunku...ryžové tyčinky s čokoládou, čokoládu bez cukru, ktorá je podľa mňa dosť sladká...aj ten proteínový nápoj (voda, jogurt grécky, vločky, proteín - ja mám čokoládový a jahodový) a proste zasýti to, nie som hladná vôbec...po pravde sú to také porcie, ktoré som predtým nikdy nejedla...plný tanier jedla.
Samozrejme neprejedať sa, dávať si pozor, aby som medzi jedlami "nevyzobkávala hlúposti", že však mám na niečo chuť... 🤣 Inak žiadne nejaké špeciálne diéty. Chce to aj sebazaprenia samozrejme. Ale výsledok stojí za to!!!
Tiež mám tu knihu a neviem si vynachváliť recepty, samozrejme ze nie všetky, ale viac ako polovica mi chuti. Je to aj o zapreni a vydrzi, ak to vzdas hneď na začiatku a nechces pre to spraviť noc tak neschudnes. Strava je 70% uspechu, jansom za necelé dva mesiace schudla 8 kíl a to hlavne stravou a potom cvicenim
@nelka93 a stravovala si sa podľa tej knihy?
Určite úprava stravy musí byť a každý deň pohyb,. Obmedziť sladké, nájsť náhradu miesto sladkého z obchodu. Ja keď chcem sladké, dám si keks kde je mene cukru a žiadny glukózovo-fruktózový sirup. Alebo upečiem doma - špaldová múka, vajcia z voľného výbehu, olivový olej panenský (do všetkého), nie rafinovaný, trstinový cukor. Koláče sladím menej. Zákusky som obmedzila, robím buď z nízkotučného tvarohu alebo z bieleho bifido jogurta. Po 18 hod.nejem, ak áno, tak ľahké jedlo, najlepšie len jogurt. Ak zjem ťažšie jedlo, až po 15 hodinách raňajkujem. Ak ľahšie jedlo zjem, raňajkujem po 12 hod. Treba jesť ovocie, zeleninu, bielkovinové jedlá. Veľa vody piť, žiadnu vineu, kofolu, pivo, víno, čaj a kávu nesladiť. Kalórie si síce nezapisujem, ale dávam si veľký pozor, i na návštevách. Chlieb ani pečivo nekupujem, chlieb pečiem. Ak sa prehreším, vytrestám sa tvrdším športom. Stredy a piatky sa pôstím, vtedy sa mi prečistí organizmus i psychika. A dôležité je ŽIADNE VÝHOVORKY, VEĽA TVORIŤ, MÁLO TROVIŤ.
https://www.mizulifestyle.sk/ dievcata, staci sa prihlasit a v sekcii FREE m mate k dispozicii aj material na stiahnutie zadarmo, je tam vyzivovnik, kde su priamo zdrave potraviny, z ktorych si viete vyskladat nakupny zoznam, rozdelene do zakladnych skupin - bielkoviny, sacharidy a tuky. takze si len kombinujet. okrem toho su tam aj rozne tipy a napady, 30 dnova vyzva, velmi postupna, ziadna agresivny, krok za krokom ako menit svoj zivot k zdravsiemu