Poraďme si ohľadom kalorických tabuliek

knatinka
22. feb 2016

Ahojte 😉
Začala som si robiť kalorické tabuľky, zatiaľ len druhý týždeň, bola by som rada keby sme sa tu našli viaceré a poradili si čo sa týka správnych potravín a podobne. Veľakrát neviem čo vložiť do tabuľky aby som neprekročila hranicu najmä pri tukoch a sacharidoch, ale zase rada by som sa aj najedla 😀 a ak tu je niekto kto s tým už má skúsenosti a pomohli tak nech nám napíše tiež. Mne zišli už 3 kilá, ale teraz sa to nejak spomalilo a neviem na koľko percent môžem zapĺňať bielkoviny, sacharidy.....a pod.tak aby som chudla 🙂

amairim
23. feb 2016

@knatinka ahoj, takto sa mi to nechce rozpisovat, ale mne velmi pomohla stranka http://www.chudnutie-ako.sk/ naucila som, sa ako co s cim kombinovat, schudla som 12kg, stale si strazim jedlo, ale priznam sa, uz si nevazim na vahe kazde susto. Len tak od oka, uz som medzitym porodila aj druhe babatko a vratila som sa na povodnu vahu. Tak skus si precitat, najdes tam aj orientacne hranicne hodnoty pre teba, ktore by si nemala prekrocit, ka chces chudnut. Tazko tu niekto od PC zanalyzuje a objektivne poradi. A skus zacat aj troch doma posilovat, nezaskodi to. Ak sa ti podari schudnut stravou, tak budes ochabnuta. Ale ides na to spravnu cesto, strava je zaklad. Darmo budes potit krv v posilke, ked doma das ciernohorsky s kremesom 😀 Vela stastia a auspecho prajem. A este posledna vec, ak budes cvicit, prestan sa vazit- mozno len tak orientacne, raz za dva tyzdne. Zmeraj sa radsej krajcirskym metrom, to je objektivnejsie.

jankastubka
23. feb 2016

Ja som sa tiez kedysi inspirovala so starnkou chudnutie ako. Zapisovala som si to cez tu ich excelovsku kalkulacku. Ale tym, ze som to mala len v pc tak som sa k tomu dostala len raz za den, co moze byt jiekedy kontraproduktivne. Ked sa napr rozhodujes, co zjest na veceru aby som sa este zmestila do limitu.
Teraz som nasla aplikaciu do mobilu kaloricke tabulky a je to super. Lebo mobil mam stale pri sebe, takze kdekolvek som hned si nahodim, co som zjedla. Zadava sa tam tvoja vaha a podla toho ti rovno vypocita, kolko kj je optimalne z toho zjest a kolko bieliovin, tukov, sacharidov. A rovno ti to po zapisani jedla robi prepcty, kolko % uz mas z denneho limitu. Mala by si sa dostat do zelenej casti grafu aby bola strava vyvazena. Je to super.
Jedinu nevyhodu vidim v tom, ze si tam neviem dohodit vlastne jedla. Predtym som si v tej excelovskej kalkulacke vypocitala, ked som som nieco varila, podla surovin, ze kolko ma moje jedlo kj. Tu sa to neda. Ale tak vzdy sa da najst nieco priblizne tomu.
Zase pozitivne je na druhej strane to, ze tam mas vela aktualnych potravin. A da sa aj podla ciaroveho kodu nacitat.
No a k tipom na jedla. Na tie tuky mi najviac pomohlo jest proste nizkotucne veci. Miesto obyc masla, tenka vrstva flora light. Je to velky rozdiel v kj aj v pocte g tukov. Takisto syry maju velky obsah tukov. Taky cedar aj 50%. Miesto toho eidam 30%. Alebo mozzarela light. Tvaroh, cottage cheese light, to su veci, co obsahuju dost bielkovin a pritom nie tolko tukov. Snazila som sa ku kazdej porcii aspon 100g zeleniny, aj to cloveka zasyti a nema to vela kj. A alfou a omegouje pit vela vody.
Daleko som sa nedostala, lebo som opat tehu. Ale po porode sa chcem k tomu vratit. Toto mi pride ako jediny rozumny sposob chufnutia. Pretoze nenuti cloveka vyndchsvat dlhodobo nejake potraviny. Nemam rada diety typu bez chleba, ale bez masa, alebo nejest po piatej. Akonahle skonci clovek s dietou, je tam kde bol.
A super pri ratani kalorii je, ze si proste najdes to co tebe chuti, a zaroven sa ti to zmesti do denneho prijmu. A takto clovek nenapadko je nuteny prejst na zdravsiu stravu.

amairim
23. feb 2016

)@jankastubka ja nemam tieto nove mobily, cize mna sa nejaka apka netyka. 🙂 v tom jedeni mozes pokrcovat aj v tehotenstve, ved zalov v pamati, kedy si jedla tak zdravo? ja som len cvicenie obmedzila. Moj manzel sa mi smial, ze stale zerem- kazde tri hodky a ze ked z toho schudnem, tak uz potom nicomu nerozumie 🙂
Tu stranku som navrhla, lebo je tam vsetko vysvetlene a prv, nez sa na nieco taketo da, je dobre, si nacitat o danej teme. Pekne je vsetko vysvetlene, porozumie principu. Ze vela jedla zakonite neznamena, byt tucna. Ja som napriklad priberala po prvom porode z toho, ze som bola podvyzivena. Podvyzivena= tucna. SOm nejedla- pri JEDNOM! dietati som nemala cas jest 😀 teraz sa na to smejem, cize som mala spomaleny metabolizmus a priberala som aj "zo vzduchu"
A su tam aj vzorove jedlanicky, tipy na chutne a vyzivne veci......

jankastubka
23. feb 2016

@amairim ja s tebou suhlasim.ta stranka je super na vysvetlenie. Aj ta ich kalkulacka je pouzitelna a pomoze.
Jasne, ze zdravo mozem jest aj v tehotenstve, aj sa teda viac menej budem snazit. Akurat si to nebudem vazit a zapisovat. Skoda, ze mi je zle zatial zo vsetkeho. No je mi zle aj ked nejem. Tak je teraz tazko, bo na nic nemam chut. 😀

amairim
23. feb 2016

@jankastubka no to vies, to je nas udel. Ja uz davno nezapisujem, som leniva. 🙂
A ak ti to pomoze, pri druhom tehotenstve som vracala este tyzden pred porodom

jankastubka
23. feb 2016

@amairim heehee no to mi teda nepomohlo. Ja dufam, ze to kazdu chvilu skonci 😀

agnes9
23. feb 2016
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

mne by sa to ani nedalo zapisovat

knatinka
autor
23. feb 2016

@jankastubka ja pouzivam tie kaloricke tabulky o ktorych si pisala, mne sa to zatial paci a aj mi zisli 3 kila 🙂 rada by som aj cvicila ale to mozno neskor, samozrejme nechcem mat ochabute telo ale az taku nadvahu nemam, ochabnute mam akurat brucho po porode 😀

hefta
27. apr 2016

Ahojte. Aj ja chcem skúsit tieto kal.tabulky. mne sa ale naskytá otázka,že kolko kalorii bo kojím. Malá má 3.5 mes. Nechcem prist o mlieko. Manžel sa stravuje podla týchto tabuliek,stále si všetko váži,aj chudne,ale aj cvičí.

jankastubka
27. apr 2016

@hefta hmm tak si to zadaj do vypoctu napr. na stranke chudnutie ako - ze mas strednu fyzicku aktivitu. A urcite neist do radikalnych chudnuti. Uplne staci ubytok na vahe 2 kila mesacne. Teda samozrejme zavisi z akej vahy zacinas.

hefta
27. apr 2016

@jankastubka ano chcem si tú stránku prečítať a aj s lekárom sa poradit,váha je velmi vysoká,ale kojiť chcem nadalej.

lorela
27. apr 2016

@hefta Zalezi od toho, kolko si zhruba prijimala kalorii doteraz. Chudnut by si mala uz pri znizeni o cca 1500 kJ a viac. A velmi dolezite je, vzhladom na dojcenie, aby si nechudla viac ako 4 kg za mesiac, petoze to uz by sa do materskeho mlieka uvolnovalo vela toxinov, ktore su naviazane na telesny tuk.

amairim
28. apr 2016

@hefta inak je dolezite, ako uz spominala
@lorela , ci sa vobec stravujes zle. Ak jes velmi malo, tak z toho ta nadvaha. A to , ze nejes je urcite viac rizikove na stratu mlieka, ako ked sa zacnes stravovat 5 razy denne vyvazene a plnohodnotne.
Ak ta to upokoji, ja som s tym zacala, ked mala dcera pol roka, dojcila som ju do jej 17 tich mesiacov. A teraz stale dojcim syna, ma 16 mesiacov. U mna to nemalo vyplyv ziadny a uz vobec nie negativny. Ved ty sa chces stravovat zdravo, nejdes vynecht nejaku zlozku v potrave, ze by si ju mala potom doplnat. (ze zrazu nejes maso, alebo sacharidy a podobne) Sladkosti a slanosti ti na kvalite mlieka nepridavaju a ani vyprazane jedla. 🙂 Vela stastia

hefta
3. máj 2016

Dakujem babenky,už sa snažím 🙂

hefta
9. máj 2016

babenky! tie kalorické tabulky sú fantastické,motivujú aj k pohybu a aj k dodržaniu jedál a hlavne množstva. 🙂 😀 😉

knatinka
autor
11. máj 2016

@hefta presne😊mne sa podarilo dat uz 9 kil dole a to sem tam mavam aj take dni aj cely tyzden,ze zjem hocico,no naspat nepriberam. Konecne som objavila nieco pre mna,kedze pri tych vselijakych dietach sa treba moc obmedzovat a ja jedlo milujem😃

hefta
12. máj 2016

@knatinka ahoj! a vieš čo?! ja som hlavne to zbadala,že ked dodržiavam množstva tuku,sacharidov ,bielkovín a vlákniny.. stačí mi dané množstvo kalorií a nepociťujem hlad a pocit,že "ešte by som si niečo dala".. a ja som mala ten problém,že aj ked som sa najedla tak to ešte stále citila,že to ešte niečo chce..a teraz v pohode. až ma to prekvapuje..))

milagrosss20
29. sep 2016

Ahojte zabávali ste aj to že cvičíte a pratate a také?

milagrosss20
29. sep 2016
knatinka
autor
29. sep 2016

@milagrosss20 nacvičili som takze nie, Le upratovanie chodza s kocikom ano,rátala som vsetko, vela to tam nespravilo ale dala som si to tam,aspoň zo zaciatku ked som chcela naozaj zhodit

milagrosss20
30. sep 2016

@knatinka a akybsi mala príjem?

mamickazuzanka
19. feb 2017

Ahojte, presne toto je vec co momentalnie riesim. Rada by som sa aj od inych zien inspirovala co jedia a poradila sa co sa tyka birlkovin, vlakniny atd. Super by bolo keby sme si aj fotky s popisom vymienali.Kaloricketabulky pouzivam zatial 3 tyzdne a 3 kg dole.
Kvoli tomuto som na fb pred par dnami zalozila skupinu s nazvom
-Rátame si kalórie
Prosim vas ak chcete sa rychlo poradit a odovzdat aj nejake svoje skusennosti pridajte sa. Nech sme co najuspesnejsie ☆ dakujem ☆ 🙂

knatinka
autor
20. feb 2017

@mamickazuzanka jej super, ja sa chystam znova zacat za taky mesiac s tabulkami tak sa rada pridam..musim sa do toho znova dostat😊

mamickazuzanka
20. feb 2017

Supeeer tak to sa tesiim. Kludne sa pridaj, aby sme rozbehli stranku pridavaj kludne aj doto s popisom 🙂

bubu37
28. feb 2017

Vedeli ste?Ja nie.... Dajú sa vyhľadať potraviny podľa čiarového kódu,je to medzi pridať potravinu a vlastné.dáš si jedálniček,napr.ranajky, pridať potravinu, ukáže sa Ti tá tabuľka čo som oskenovala, klikneš na ten čiarový kód a oskenujes napr čiarový kód jogurt ako v obchode

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvicka247
24. apr 2017

baby je toto v pohode? alebo je to zle? mala by som nieco upravit? dakujem 🙂

lorela
24. apr 2017

@silvicka247 Je to zle, mas velmi nizky energeticky prijem. Pridaj minimalne na 5500 kJ.