Vedeli by ste mi prosim poradit jedalnicek vhodny pre mna na chudnutie aj zvysok rodiny? Realne chutne recepty, nielen kuracie prsa na sucho a mrazena zelenina... Lebo varit 4 druhy menu uz fakt nezvladam... mam 70kg, musim schudnut tak 10, denny prijem cca 1500 kcal, manzel klasicka strava, deti troj a jednorocne. Dakujem
@homolca a čo tak variť pre seba zvlášť, teda a ešte vlastne pre ročné dieťa? Manžel a trojročný môžu mať stravu spolu... Muž sa nenaje z diétnej stravy, ale ak chceš chudnúť, tak sebe stravu del..
dakujem...len mozem vsetko, okrem tychto tristo veci 😂 napr. Ked mm chce bryndzove halusky, tak zdravsie ich nicim neurobim..tak si dam polovicnu porciu,som hladna a nestastna...
http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/zel...
ale urobis.. kto hlada ten najde.. ja varim len zdravo.. a sme zdravi a spokojni.. vsetko sa da nahradit...
@homolca ked chce bryndzaky, ty si uvar karfiol, daj nam bryndzu a namiesto slaniny osmazenu cibuľku. Na obed si pekne dopraj a vecera o. Polovicu mensia. Po 20 nejesť nic 😊ja tak fungujem akože na 90 dnovej diéte/delena strava a pomalicky chudnem a nepribetam naspäť. Vaha by sla aj rychlejsie dole ale je obdobie grilovaciek, gulasov cize cez vikend si dam na akcii na co mam chut smierov. Doma mam muza a deti 2 a 5 ročné. Cize varím pre celu rodinu a ja si to podelím. Ked je pecene kura na zelenine s ryzou. Prvy den jem kura so zeleninou, druhy den ryzu do zeleninou... Ked je hrachoca kaša.. (varim ze hrach +zemiak aby som nepouzivala muku) a papam to alebez chleba a údeného 😁 vtej "diéte" mas neskutocne vela možnosti. Len jes v urcite dni co mas ale da sa varit normálne pre celu rodinu 👌👌👌
@homolca ja ked som mala fazu chudnem tak som jedla všetko len v malych porciach a 5 krat denne, počitala kcal a potom cvičila. Vedela som kolko prijmem a kolko zo seba aj musim dat a že ked chcem slaninu jest, tak ju musim.potom aj vypotit a krasne som tak schudla 25 kg za 3 a pol mesiaca. Male porcie mi zostali do dnes a žiadny jojo efekt sa nekonal.
Pocitam kcal, ale ked jem male porcie "klasickeho" jedla, som proste hladna, lebo sa rychlo naplia prazdnymi kcal ...neprekracujem limit, ale vaha enjde dolu...napr. cestoviny nehrozia vobec, to si dam na obed a zvysok dna uz nic? Maslo a syr na ne, neexsituje vobec...palacinky..manzel natiera nutelou, ja tlacim "suche" 😢 spaldove isli rovno do kosa, ani otocit sa nedalo ...cvicit je tiez problem, 10 min denne, viac casu nemam, ale vysledok podla mna ziadny...po celej ba som hladala fitko, kde mozme aj s detmi...nasla som a poznamky stylu "zase tie "dobre" deti"..."ak budete sem chodit vy, tak uz ziadny ini klienti" ...dam dva zhyby, uz bezim do kutika, lebo niekto place...zas dva zhyby, zas place...dojdem unavena ako banik...strollering? Obidve deti priputane v kociku, aby nevyskocili, lebo pre nich nuda...tlacime kocik jednou rukou? Som si skoro vyklbila zapastie 😂😂
@homolca Ahoj. Ja som minuly rok v januari mala 68kil. kojila som 7mesacneho syna takze som nemohla nejak extra rychlo chudnut ani vylucit potraviny. Dala som si len 2zasady: sladkosti len do 12 a len troska. A po 7som nejedla. A inak som jedla vsetko komplet. My ale jeme len dusene, pecene veci. Ziadne vyprazane. Sem tam mozno. Ale jeme aj buchty aj halusky aj chleba. Cize 5x denne. Do juna som schudla 7.5kil. Tak som mozno pomohla.
@homolca a k čomu je dobré chudnúť a jesť suché palacinky?ani Ti to nechutí ani nezasyti.
Môžeš akékoľvek mäso na šťave a k tomu uvarenú brokolicu, inú zeleninu kúsky, či len tak nakrájaný a ochutený ľadový šalát, lososa, zapečeny karfiol syr, smotanu, karfiol v rúre obalený syrom zeleninový šalát, špenát s vajcom, bravčový kurací steak k tomu volské oko, zeleninu,.....husté polievky kapustou, fazuľovu....keď som chudla jedla som všetko okrem dočasného vylúčenia ryža, cestovín, zemiakov, jasné, že žiadna vianočka, Pribinak, ovocie doobeda jeden kus,záleží aké typy jedál si zvyknutá variť bežné pre rodinu ťažko radiť jedálniček
Na raňajky som mala grahamove celozrnné pečivo šunku zeleninu...schudla som za 3 m 8 kg žiadne cvičenie len strava občas 2x týždenne bicykel
Ja sa najlepšie najem z mäsa a k tomu pór, hríby, hrášok,...zel.salat...
@homolca no var tak, ze napr maso v zdravsej verzii (na pare, alebo dusene) navar vela a rovno si zamrat jednu dve porcie, a tie si das, ked bude manzel chciet halusky ... potom ked muzovi vyprazany karfiol, ty si daj len na pare. a bez zemiakov/prilohy, ale so zeleninou/salatom. ja napr doma nezahustujem ziadne omacky mukou. nevyúprazam (teda raz rocne mozno), nepeciem bocik a podobne maso. a snazim sa varit castejsie aj v parnom hrnci - a muz mi to v pohode zje.
@homolca ja cvičim aj teraz s drobcom. A cvičim vylučne doma so svojou vahou, žiadne fitko ( v živote som v ňom nebola). Držim maleho v rukach a robim brušaky, kym on sa hra s hračkou ja raz dva oddrepujem napr. Všetko robim s nim na rukach a spalim ešte viac lebo drobec ma 11 kg a všetko sa da keď sa chce. Čo sa tyka pocit hladu, stiahni si appku na pitny režim. Ja s mojou postavou musim vypit 2.5 litra vody denne a nuti ma piť. Keď pijem, nesom hladna a tlačim do seba ešte menej. A nejake tie kcal daš dole aj za tych 10 min, inač mam pocit že zatial maš viac vyhovoriek prečo sa neda, jak normalnych prečo sa do toho oprieť a da sa to.
@saskia_98 no dakujem za "podporu", moj pristup je ok, uz som shudla 10 kg a chcem pokracovat,ale netravit uz kazdy den pol dna v kuchyni, tak hladam sposob...nesnazim sa vyhovarat, len poisujem realitu...ked som jedla suche palacinky, varila som rychly obed pre celu rodinu, ktory nebude z polotovaru a takto si to upravila a sama vidim, ze to nie je dobra cesta tak sa pytam na zdrave recepty pre celu rodinu, ktore budu aj realne chutne, nie len "na pare"
V prvom rade treba nastavit hlavu, ze naozaj chces scbudnut, lebo povedat si, ze chcem schudnut a dat si suche palacinky, to naozaj nie je cesta..s takymto nastavenim ti dieta vydrzi mozno 2 dni..v prvom rade teda hlava. V druhom rade je to strava a potom treningy. Co sa stravy tyka, napr. bryndzove halusky mozes kludne spravit z pohanky a urcite ich mozes dat aj muzovi a frflat nebude..staci kupit pohanku, rozmixovat na muku a pokracovaf ako pri haluskach z muky..bryndzu zmiesaj s bielym jogurtom a smelo do toho..ak si hladna vecer, alebo hocikedy pocas dna, daj si grep. Miesto zemiakov si daj peceny batat alebo celer nakrajany na hranolky. Miesto majonezy alebo tatarskej si daj biely jogurt, ochuteny citronovou stavou, steviou alebo agave sirup, cierne korenie, cesnak a mas vyborny dressing. Chut na palacinky? Sprav si lievance iba z vajca a rozpucenych bananov. Mas cas iba na 10 min cvicenie? Pridaj 5 az 10 min, pridaj intenzitu a mas paradny HIIT. Kukni videa od MadFit na youtube a chod podla nej..ma vyborne cvicenia, ktore zaberu 15-20 min a funguju..a samozrejme cvic aspon 3x do tyzdna..vsetko to mam overene na sebe a su to rady ktore som dostala od svojich trenerov. Hlavne vydrz mozno prve dva tyzdne, tie su najtazsie..potom to ide samo, lebo ti bude potom uz luto zhresit, ked si zasla tak daleko a telo a hlava sa uz pomaly vysporiadali s novym, zdravsim zivotnym stylom..
@homolca nikdy som nejedla suche palacinky. Jednak palacinky a nejem a potrebujem maso kazdy den. Ja si spravim maso v marinade, k tomu zeleninovy šalat napr. Raňajky šunka, vajičko, paradajka, paprika su zaklad a k tomu len ryžove chlebiky napr. Momentalne mam fazu že mi nechuti ryža a zemiaky nemožem jest kazdy den tak vacsinou robim len šalaty. Manželovi spravim masons ryžou a zeleninou, sebe bez ryže. Manželovi bryndzove halušky ? Sebe šalat len. A šalaty netreba varit hodiny v kuchyni a s tym hladom, pij vela vody..
Mne napr. funguje to, ked 50% porcie na tanieri tvori zelenina - zasyti ma, bo prirodzene ma vela vlakniny a vody, tym sa vytvori objemny "gel", ktory vyvola pocit sytosti, naviac vdaka tomu sa vychytaju vselijake skodliviny z creva a zmakne stolica. Takze polovica taniera je zelenina, potom zhruba 1 zemiak, lyziicka ryze a maso abo syr....ja napr. Akonahle nemam prilohu tak mi je zle. Ale jeden stredny zemiak mi staci. Kazda jedna nezdrava potravina sa da nahradit zdravsou, aspon o kusok. Kazda mala zmena aj nepatrna moze vyvolat velky vysledok. Takze hladaj zdravsie nahrady.
Dalej vela vody ale cistej, snaz sa co najmenej mineralok.
Na kazdeho funguje nieco ine, ty sama musis hladat cestu, kt. Tebe bude vyhovovat a nebude ti robit problem a budes pri tom sposobe stravovania spokojna, citit sa dobre a nie vynervovane. My ti mozme poradit co pomohlo nam. Co jednej pomoze, druhej nemusi.
Cvicenie - nemusis nikde chodit, da sa krasne cvicit doma a je vela stranok, kde si zacvicis doma s trenerkou cez videa. Ja cvicim vylucne doma.
A este doplnim - zdrave salaty sa daju urobit za 15 min cisteho casu., netreba ani recepty len predstavivost 🙂
@homolca "na pare" vobec nie je nechutne, je to len o zvyku. ked porebujes v jedle citit tuk/mast/maslo, no tak hold smola - ale moj masovy muz odchovany na segedinoch atd zje normalne maso na pare. v pohode moze byt napacovane a tak supnute do parneho hrncaokrem toho hrniec ma tri poschodia, v jednom mozes robit maso v druhom rovno zeleninu a v tretom zemiaky. a usetris kopu casu a statia pri sporaku ... ja som napr maso do paraku muzovi obalila kuskom schwarzwaldskej sunky, aby nereptal, ze prilis dietne ...
@barbellka robila som v nom aj raznici na spajdliach, alebo spanielske vtacky a vsetko OK. je to o nastaveni ...
@homolca za mňa super recepty na jedalnicky.sk niektoré si aj môj vyberavý chlap obľúbil (voňavé pizza prsia tuším sa volajú).
A keď môžem trošku "podpichnut" zdá sa mi že máš nastavený nízky príjem 1500kJ. Buď si veľmi nízka, alebo (a zároveň) už vo vyššom veku, ak Ti to stačí. To na margo toho, že píšeš, že chudnutie sa Ti zastavilo
@zltalienka príjem 1500 kcal, nie kJ, som sa pomýlila ☹
@zltalienka dakujem, konecne rada k veci 🙏 1500 kcal mam, nie kj...malo byt to byt ok na redukciu, mam 30 rokov
@homolca a akú máš výšku?
@homolca Mozes vsetko. Len nejedz prilohy k masu a namiesto nich zeleninu bud dusenu, varenu, čerstvú, pecenu. Alebo príloha plus ta zelenina. Tiež vylucit smotanove omacky, polievky,...Obmedzit muku, sladke.
Je to len o vyváženej a pestrej strave nie o diete a mrazenej zelenine so suchymi prsiami.😀😉