Pomoholo vám veslovací trenažér?

22. apr 2024

Ahojte, kúpila som si na domáce cvičenie veslovací trenažér. Celkom ma to baví, denne som na ňom tých 30 minút až hodinu. Ide o to, mám vysokú obezitu. Meriam 160cm a vážim 99kg. Nevládzem behať, preto som si zaobstarala tento trenažér. Mám nastavenú aj stravu v kalorických tabuľkách, všetko si vážim a zapisujem. Aj lyžičku masla na ktorom opekám kuracie mäso. Tabuľky mám nastavené 5 dní, schudla som 2,5kg z čoho sa strašne teším - áno viem, že je to voda väčšinou, no teší ma to. Prosím pomohol vám veslovací trenažér schudnúť? Kedy môžem začať behať? Po nejakých cca 15kg zhodených? Alebo čo môžem ešte cvičiť?

Ďakujem.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. apr 2024

@monsterablue na prechádzky chodím, aj rýchlu chôdzu, teraz cez víkend som bola aj plávať. Myslíš, že to stačí? Dúfam, že to nevzdám a vydržím a zhodím konečne.

lusyc
22. apr 2024

Ja by som pridala rýchlu chôdzu.

danniiee8
22. apr 2024

Behať by som začala o dosť neskôr aby si si zbytočne nezničila kĺby. Tie prechádzky, rýchla chôdza a podobne by bolo fajn a skúsila by som aj cvičenie doma s vlastnou váhou, prípadne malými závažiami (sú aj také, ktoré si dáš napríklad na ruky alebo nohy ako náramky. Ja mám doma 1.5 kg 4ks, tie si dávam a keď som chodila na cvičenie s trénerom tak mi ich pri cvikoch s vlastnou váhou dával tiež )
Držím palce, ja sa tiež práve snažím schudnúť, tak hádam nám to vyjde 🙂

lenkahvh
22. apr 2024

Prečo by si nevydržala, odfoť sa v plavkách a nalep na chladničku
Ide leto, hádam nechceš ďalšie chodiť stokilova po ulici

zuzinka888
22. apr 2024

Ak sa pri tom zadychas - mas to kardio, a posilujes pri tom ruky, nohy a brucho ak mas dostatocny odpor. Aktivit mas dost. Neprehanaj to, lebo euforia prejde a ty stratis motivaciu. Staci ti striedat trenazer, PLAVANIE a chodzu, behat vobec nemusis- iba ak ta to bavi. Skor by som pridala cviky s vlastnou vahou ci zatazou. Aby si bola stihla ale aj pekne tvarovana- nie mlandrava.

veselo_neveselo
22. apr 2024

@monsterablue Veslovaci trenazer fakt nie je jednostranne zamerany. Ruky, brucho, chrbat, nohy, to vsetko dostava zabrat.

Autorka, vesluj dalej. Skus si pridat strecing, cvicenia na mobilitu, a plavanie, to bohato staci.
Teraz je asi prioritou schudnut, a ochranit klby pred poskodenim, tak s behanim zatial pockaj.

vanilkovazmrzka
22. apr 2024

Tak behat mozes zacat vtedy, ked budes vladat. Hlavne necakaj ze to bude o mesiac.

Drzim place s pomalym a udrzatelnym chudnutim 👍

mer12
22. apr 2024

Nato, aby si schudla vôbec nemusíš behať. Na začiatok tu rýchlu chôdzu, veslovanie a mozno neskôr pridávať ďalšie cardio, keď chceš začať behať. Ja som šla z 112 kg, za prvé 3m mi zišlo asi 14kg, cele tie 3m som len chodila, ale takmer každý deň min hodinu. Potom som striedala cvičenie doma /rýchlu chôdzu a až tak som začala behať, ale veľmi pozvoľne. Tuším som začala s 1.5km. Teraz behám 6.mesiac a zabehnem 10km, ale nie je to nejaká super rýchlosť. Skôr sa sústreďujem na pravidelne behanie 5x do tyzdna 4,5 max 7km vo voľnom tempe( tak, aby som vedela rozprávať a voľne dýchať).

autor
22. apr 2024

@mer12 wau, tak to je super výsledok. Aj stravu si mala nastavenú nejak extra? Ja len tie kalorické tabuľky, na diétu si netrúfam.

autor
22. apr 2024

@lenkahvh hej! 🙂 dobrá rada s tou fotkou.

autor
22. apr 2024

@danniiee8 aj ja tebe držím palce, musí sa to podariť, proste musí!

mer12
22. apr 2024

Však kaloricke tabuľky sú v podstate dieta, tiež som šla len podľa nich, nevyradila som nič konkrétne.😊 držím palce

autor
30. sep 2024

@lusyc
@mer12
@mer12
@vanilkovazmrzka
@zuzinka888
@lenkahvh
@danniiee8 krásny večer žienky, hlásim sa asi po pol roku. Moja váha je 71 kg, čo sa strašne čudujem, že mi neostala zatiaľ nejak koža na bruchu ani taký ten ochabnuty previs, ide to fajnovo, už aj behávam a aj do fitka chodievam. Nosím oblečenie M alebo menšie L som z toho úplne Happy, tie kalorické tabuľky sú perfektné a cvičenie má veľmi baví. Popri tom dve deti, dom, záhrada a práca ale pohoda ľutujem že som skôr nezačala ... Ale ďalšie leto budú dvojdielne plavky 🥰 a ďalšia super vec, bola som na preventívke a úplne tip top výsledky... Vždy som mala problém cholesterol a teraz super pohoda vraj ukážkový krvný obraz 🙂 všetkým vám tu ďakujem za vaše rady a aj fotka na chladničke veľa krát pomohla hlavne v lete v období zmrzlín a sladkých nápojov ale zvládla som to 🙂 a idem ešte ďalej

zuzinka888
30. sep 2024

Gratulujem, super si to dala. Dobra praca sa vyplaca.👏👏👏

autor
30. sep 2024

@zuzinka888 ďakujem. Akože boli dní že ja mám šialenú chuť na zmrzku alebo na dovolenke miešaný drink ale odolávala som, muž ma podporoval a nerobil mi chute hamburgerom a pizzou, dal si koľko krát som mnou kurací šalát

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

Gratulujem, a nech ti to vydrzi 😊

lusyc
30. sep 2024

Super. Len tak ďalej.

danniiee8
Včera o 07:21

Ahoj, gratulujem gratulujem gratulujem, viem aka radosť je schudnúť 10 kg, takže som úplne happy z toho, co teraz prežívaš ty, nepoznám ťa ale prajem ti to. Tu na MK mame skupinku, v ktorej sa chceme podporovať v chudnutí(i keď moc nestihame). Určite sa tam k nám hodíš, je nas tam len par. Ak chceš (alebo ktokoľvek iny) napíš mi a ja ťa tam pridám 🙂