Pomalé chudnutie

13. jún 2024

Tie ktore ste chudli z vyssej vahy .. chcem zhodit tak dvadsat kil.. ako rychlo vam to islo? mam 170 cm a 82kg, zhodila som len 3,5 kila za 5 tyzdnov, co mozem robit zle a ako to trocha urychlit?

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thirstymonk
13. jún 2024

A čo čakáš? Zdravé chudnutie je 0,5kg za týždeň. Čiže si schudla ešte veľa, mala by si schudnúť len 2,5kg.
Ak schudneš príliš rýchlo, budeš si musieť ísť dať chirurgicky odstrániť nadbytočnú kožu, ktorá sa nestihne zmenšiť.

autor
13. jún 2024

@thirstymonk kamosky mi hovorili, ze zo zaciatku by to malo ist rychlo z vyssej vahy, tak ma to zmiatlo ze nieco robim zle

thirstymonk
13. jún 2024

Jasné, lenže 82kg nie je "vyššia váha". Moja svokra je morbídne obezná (ale je super, fakt... 🙂 ). Keď začala chudnúť, tak za prvý týždeň schudla zo 186kg na 183. To bolo rýchle chudnutie. Čím ďalej, tým viac sa to spomaľovalo. Lenže si uvedom, že mala o 100kg viac ako ty a o 10cm menej ako ty.

januska12323
13. jún 2024

Dôležité je, že chudneš. Nečakaj veľké úbytky váhy a budeš spokojnejšia.

zuzinka888
13. jún 2024

Suhlasim z nazorom ze 82 nie je vyssia vaha. Chudnes idealnou rychlostou. Radsej pomalsie ale isto- tuk. Ako rychlo svaly a vodu- a potom budes ako vechet a pride jo jo

cawes
13. jún 2024

Zacala som 10.5. a schudla doteraz 9 kilo.
Islo by mi to rychlejsie ale som uz 10 dni so silnym kaslom v posteli cize mam minimalny pohyb, pretoze po chvilke chytnem zachvat kaslu.

strejdo001
13. jún 2024

Keď si doteraz nemala nejakú veľkú fyzickú aktivitu, tak je to normálne, že to ide pomaly, tvoje svaly a celkovo telo na to nieje zvyknuté. Rozbehne sa to, neboj, cca. po mesiaci. Ale ako dievčatá píšu, toto nemáš veľkú nadváhu, aby tvoje zmeny boli rýchle. Záleží aj aké aktivity si pridala , ako často a či si aj stravovanie upravila nejak. Ako vyzerá tvoja snaha schudnúť, čo si zmenila?
A ďalšia dôležitá vec je vek.

autor
13. jún 2024

@cawes tak ja by som zasa nechcela schudnuť 10 kil za mesiac to mi nepride zdrave a udrzatelne

autor
13. jún 2024

@strejdo001 mam 35 rokov, idem tak 2krat v tyzdni na beziaci pas a stravu som upravila vyrazne a na to spolieham

vanilkovazmrzka
13. jún 2024

Urcite je zdravsie a udrzatelnejsie chudnut pomaly

strejdo001
13. jún 2024

Ako si upravila stravu?
Kdeže, 10 kg ani náhodou, na to treba postupne, optimum je 2 kg mesačne. Len ber do úvahy aj to, že váha nieje smerodatná, tá ti môže aj stáť, ale pritom ideš z tuku dole ( po 1. z viscerálneho, t.j. medziorgánového, po 2. z podkožného), ale menia sa tvoje obvody, preto sa aj pravidelne pomeraj (pás, boky, hrudník, stehná, pripadne aj lýtka). A môžeš stáť na váhe aj ked ide tuk dole preto, lebo mierne naberieš svalstvo. No zas sa neboj, že bude z teba kulturistka 🙂. Len proste telo spevnie. A tým, že naberieš svalstvo, tak aj rýchlejšie budeš spaľovať tuk.
Veľa žien robí chybu, keď chcú schudnúť, že prestanú jesť a dezia hladovku..Bohužiaľ tým si viac škodia ako pomáhajú, aj keď ide hmotnost dole, ale strácajú prevažne svalovú hmotu a tuk ostane.

h2
13. jún 2024

@cawes Čiže si schudla 9kg za mesiac a to je ešte "málo", lebo si chorá??? A to sa ti ako podarilo?

nikoletta1712
13. jún 2024

@cawes Wow, to ako sa ti podarilo??..Čo si jedla??..Ďakujem😊

natalis1998
14. jún 2024

Ja som síce išla zo 70kg a mala som nastavený deficit na 0,5kg za týždeň a za mesiac som schudla 5kg. Dôležité sú skryte kalórie (napríklad olej tam môže byt chyba, jednej v recepte jedna lyzica tak či reálne toľko aj dáš). Potom pitný režim či dodržiavaš aspoň 2litre. A do tabuliek si zapisovať všetko aj nápoje. Potom môže byt problém ako máš vypočítaný deficit (či vyslovene stravou alebo je tam aj nejaký pohyb, môže tam byt chyba ak máš pohybovo ak deficit a reálne sa toľko nehybes). A keď má vypočítaný deficit tak mne sa osvedčilo vypnúť si v kalorickych tabuľkách (ak tie používaš) aktivity a trávenie lebo to už zohľadňujú kalkulačky a zapisovať si len stravu nic viac.

cukroska
14. jún 2024

Nie je to málo. Určite sa dá aj rýchlejšie keď uberieš z kalóri,í alebo začneš ešte viac športovať ale toto tvoje chudnutie je určite efektívnejšie a tým pádom ľahšie udržatelnejšie. Aspoň si myslím.

cawes
14. jún 2024

@h2 cvicim na beziacom pase vysoky stupanie a dlho plus jazda na kole a vyhodila som alkohol a prilohy

cawes
17. jún 2024

@nikoletta1712 tak ja som isla z vysokej vahy co je podla mna rozdiel. Tym ze mam sedavu pracu a zacala som behat plus komplet zmeny stravy sa vysledok dostavil rychlejsie. Teraz uz to tak rychlo nejde samozrejme.

cawes
17. jún 2024

Tak pozri x rokov dozadu som mala 120kg a schudla som na 70 udrzala som si to 10 rokov nebyt operacie a problemov tak si to drzim dalej. A schudla som to vtedy behom 7-8 mesiacov max niekde mam aj fotky musela by som kuknut. Je to o nastaveni v hlave a uplne jednoduchej matematike

lujza123
18. jún 2024

Telo reaguje oneskorene, niekedy aj o pár mesiacov. Pripadne sú zmeny akokeby “nárazové” dlho dlho nic a potom zrazu o veľkosť menšie oblečenie, potom zas nic.

Tiez záleží na type pribratia, ak si bola chudá športovkyňa a pribrala si iba nedávno koli tehotenstvu, kojeniu, chorobe (napr štítna, hormóny) tak to pôjde rýchlo, ak si bola pri tele posledných 10 rokov, nemáš bohvieaku kondičku bude to pomalšie. Ako to tu bolo spomínané, vnútorný brušný tuk ide dole ťažko a posledný .

Veľa robí aj genetika, vek bohužiaľ. Sama vieš prečo si pribrala.
Niekto ma super metabolizmus a + 20 kg získa lebo sa prežiera sladkým a fast foodom, taký človek pri zdravej strave schudne okamžite.
No a niekto ma tých 20 kíl navyše aj pri relatívne zdravom životnom štýle, proste sa to postupne nejako nalepí rokmi a nejde dole. Vtedy musíš zamakať viac