Pomáha zelený čaj pri chudnutí?

17. apr 2024

Ahojte, od oktobra cvicim 3x tyzdenne v posilke s osobnym trenerom, pocitam kalorie+drzim fasting…schudla som 10kg, ale vaha sa zastavila, uz visc ako 1,5mes spm neschudla.Mam momentalne 59kg a chcela by som schudnut na 55kg, viem ze teraz to pojde tazsie kedze nemam vela kil, ale chcela by som vyskusat zeleny caj, naozaj pomaha pri chudnuti?Niekto skusenost?Dakujem

klotildabazarik
17. apr 2024

Tak podla toho ako ho chces pit? Ak miesto kavy/sladenych napojov ok, samozrejme bez cukru bez nicoho cisty caj

lisymbia
17. apr 2024

A prepočítala si si kcal po tom čo si schudla? Pretože ak bol tvoj príjem nastavený na deficit s pôvodnou váhou teraz to už platiť nemusí a z deficitu sa to mohlo zmeniť na udržiavacie kcal

autor
18. apr 2024

@lisymbia takto, ja som na zaciatku jedla velmi malo, cca 900-1000kcal denne… paradne som schudla, a tym, ze cvicim nepriberam teraz vobec…trener mi vypracoval jedalnicek na cca 1600kcal, ale ja som zvyknuta jest menej, cize denne mam okolo 1200kcal.. cize dost malo nato, kedze aj cvicim dost…ja uz neviem co by som mala spravit aby som zacal zase chudnut😩

lisymbia
18. apr 2024

Tak to ješ veľmi málinko a je to veľmi nezdravé z dlhodobého hľadiska, môžeš si viac uškodiť ako pomôcť 🥹 1600 kcal znie rozumne, tiež sa zameraj na vyzivovu hodnotu jedál, snaž sa nájsť nejaký balanc najlepšie 80/20 medzi zdravým a “nezdravým” jedlom a výsledky sa určite dostavia. Avšak nebuď zameraná len na číslo na váhe, je rozdiel mať 60 kíl a veľa tuku a 60 kíl a byť svalnatá 😊

monillia
19. apr 2024

Keď veľa cvičíš a ješ pod bazal dlhodobo nečakaj, že budeš chudnut, telo ide na šetriacom režime. To by ti mohol tvoj tréner vysvetliť. Takto nielenže neschudnes ,ale hazardujes so zdravím. Treba pomaly postupne pridať na kcal čo ti vyrátal tréner, možno sa váha na chvíľu pohne smerom hore,ale neskôr sa to zmeni