Pomáha priebežné cvičenie počas dňa na chudnutie?

arianna25
29. jan 2021

Pocula som, ze vraj moze pomoct k schudnutiu alebo tvarovaniu postavy aj to, ked budem pocas celeho dna cvicit pomedzi denny rezim tak, ze ked mi napadne, urobim par drepov, potom neskor nejake vypady ap. priebezne.
Mate s tym skusenost?

petruldo
29. jan 2021

skúsenosť nemám ale osobne si myslím že to je neúčinné. pri kardiu treba určitý čas aby sa začali spaľovať tuky a pri silovom zase séria - počet opakovaní na jednu svalovú partiu.

alikal
29. jan 2021

urcite je to lepsie ako nerobit vobec nic, takto si aspon nespravis hned svalovicu, ale zazraky by som od toho necakala. urcite to skus, svaly si aspon trochu zvyknu na zataz a ak ti to vydrzi a bude ta to bavit, skusila by som si to zariadit tak aby si cvicila apson pol hodku v kuse 😉

staskast
29. jan 2021

@arianna25 určite nie. Neviem z akej váhy chceš chudnúť na akú ale úplne na začiatok ti stačí zmeniť strava čo je základ a napr len veľa chôdze🙂 daj si napríklad že za cely deň prejdes 10 km 🙂 pôjde to samo.
Pokial chceš tvarovať treba ísť do vysilenia čo znamená že pri výpadoch ideš až kým nezlyhas. Ak už máš viac ako 15 opakovaní treba pridať váhu. Ak si spravíš len pár výpadov len tak tvoje telo ani nezaregistruje že niečo robíš ;) držím palce.

pribinak
29. jan 2021

Nie som odborník, ale podľa mna lepšie ako nič.

nateeka
29. jan 2021

@arianna25 za mna to funguje, za deň tak spravím aj 100drepov alebo výpadov , tiež brusaky. A keď to robíš každý deň, tak za 10dni to cítiš na sebe, aj dačo možno vidíš.. Ja som síce chodila pravidelne cvičiť mimo lockdownu, ale takto fungujem teraz (mna nebavia polhodinove kardio z telky). Takze určite chod do toho aj takýmto spôsobom 👍

arianna25
autor
29. jan 2021

@petruldo prave to, ze teraz som prechladena tak sa este necitim na fajne spotenie sa 😊 uz nieco cez tyzden mam pauzu a to som len nedavno zacala cvicit pol hodinky skoro kazdy vecer.

arianna25
autor
29. jan 2021

@alikal snad ked prestane boliet hrdlo, tak sa vratim k cviceniu. Dufam ze zatial aspon toto pomoze trochu, lebo mi to chyba, ten pocit.

sara07
29. jan 2021

blbost
to skôr si len tak cez den zbehnut a vybehnut schody a potom to stupnovat alebo po dva schody brat , to je učinne dost
ale sem tam si len zacvičit blbost

arianna25
autor
29. jan 2021

@staskast ups, strava je u nas problem. Snazim sa, ale kazdu chvilu sa mi do cesty postavi prekazka v podobe pizze alebo zakuska.
Uz to nie je to co kedysi, ked mi stacilo nejest po 18tej hodine a kila usli dolu aj popri dobrotach. Uz to nefunguje.

jenny257
29. jan 2021

@arianna25 bez upravy stravy mozes cvicit kolko chces, to je vzdy zaklad

arianna25
autor
29. jan 2021

@nateeka skusim aspon zatial. A skusim pridavat. Snad nepriberiem este viac.

arianna25
autor
29. jan 2021

@staskast chcela by som dat dolu 10 kil. Aspon 5. Uz asi 4 roky som pribrata 10 kil odkedy nefajcim. Predtym som mala peknu postavu.

veronikaszabova
29. jan 2021

@arianna25 stiahni si kaloricke tabulky a zistis, kolko toho zjes a ci mas ubrat

staskast
29. jan 2021

@arianna25 no tak pokial nebudeš držať stravu to znamená nebudeš v deficite môžeš si spraviť denne aj sto drepov a nič. Uprav stravu, začni chodiť na prechádzky a pôjde to samo 🙂

kittykat22
29. jan 2021

@arianna25 ja mam spravene plany na cvicenie a jedlo na mieru. Bolo to drahe ako prasa. A bolo mi vysvetlene, ze pokial chcem schudnut, tak 2h pred cvicenim ziadne carbs. Pretoze potom ked cvicim, tak telo pri cviceni pali carbs, a nie tuky. A po cviceni nesmies jest 1-2 hodiny proteiny, koli tomu ze sa chces zbavit brucha a zadku - takze telo nesmie dostat vyzivne veci, lebo to zase veselo ulozi. Pred kazdym cvicenim by si mala mat cardio bud pas alebo ak nemas, staci svihadlo 20 min, a potom cvicit. Po kazdom cviceni by si mala mat pretiahnutie svalov, aby sa ti neskracovali svaly a nespodzovali klby. Cvicit halabala nonsto je podla mna blbost.

arianna25
autor
30. jan 2021

@staskast je to tazke do stravou, lebo tu sa papkaju smotanove polievky, syty druhy chod, vecer nieco do rury. Tazko odolat.

arianna25
autor
30. jan 2021

@sara07 doma chodim poschodoch, ale asi malo 😊

arianna25
autor
30. jan 2021

@kittykat22 dakujem za uzitocne tipy

veronikaszabova
30. jan 2021

@arianna25 ved si var len pre seba, nemusis jest to, co zbytok rodiny.
Ja tiez varim pre seba a pre ostatnych ( muz a dvaja synovia ) nieco ine.

luciannka83
30. jan 2021

Chudnutie je rozdiel medzi prijmom a vydajom. Ked bude vydaj vyssi - schudnes. Z hladiska zrychlenia mwtabolizmu e lepsie mat silovy trening cca 20minut v kuse. Zrychlenie bazalneho metabolizmu sposobi, ze palis viacej kalorii aj v klude a toto je podstatnejsie s dlhodobeho hladiska.

luccija
30. jan 2021

@arianna25 ked cvicit, tak cvicit normalne a, ked chciet schudnut, tak hlavne upravit stravu🙂

luciannka83
31. jan 2021

@arianna25 so stravou je to tak....bud chces, alebo nechces,...osyatne su vyhovorky.

cervenaruza123
31. jan 2021

@arianna25 Zavisi aj od toho co je to sem tam. Kazdy pohyb ci namaha navyse spali kalorie navyse. Samozrejme, musi byt aj strava zdravsia a podobne. Ja som aj tak schudla, nemala som zial vela casu cvicit, tak som kedy sa dalo cvicila nejake cviky v praci, doma, chodila som peso kde sa dalo, ale fakt sviznym tempom, nie lenivo. Mne to pomohlo, ale ja som bola obezna a mala fakt slabe svaly, takze tam cokolvek navyse co som spravila, malo pomerne dobry efekt. Ked clovek potrebuje zhodit len par kil ci dotvarovat postavu, neviem ci to az tak pomoze. Minimalne to je ale zdrave urcite.

cervenaruza123
31. jan 2021

@arianna25 A ked mas problem so stravou, skus si davat polovicne porcie a dojest dosyta radsej nejakou zeleninou. Ked nevies odolat, daj si, ale naber si menej, jedz to pomaly, vychutnavaj si to naplno, aby si zjedla menej, nehadz to do seba,. Skus si najst malo kaloricke veci, ktore vies "zobat", aby si nemusela siahat po tych kalorickych. Ideal je keby si si mohla sama varit, ale ked sa neda, treba v tom co mas k dispozicii, si najst system. Poznam trenera co ma skvelu postavu a funguje na klasickej slovenskej strave, aj ta ked je dobre nastavena a jes aj zeleninu, tak moze byt zdrava. Len je to tazsie. Strava je ale zaklad, bez stravy nedosiahnes vysledky ake pravdepodobne chces.

arianna25
autor
1. feb 2021

Dakujem za podporu, niekedy asi potrebujem upozornenie na chyby lebo pozeram ze som zrejme spohodlnela a uz nie som taka prisna na seba ako kedysi.