Ahojte, cvičí alebo cvičil niekto tabatu? Podarilo sa vám pomocou tohto štýlu aj vyformovať, spevniť alebo je to skôr zamerané na rozvoj kondície?
Mam ju iba zaradenu do treningov, 1 zo 4 je tabata. To zalezi ako a co cvicis v nej.
Chcela by som podľa Fitshakera, 30 minútové videá. Chcela by som aj schudnúť (7kg - viem že strava na prvoradá, kalorický deficit).
Tabata je taká, aké cviky do nej zaradíš. Už som zažila tabatu na spôsob zumby, za mňa otras, úplne zbytočné. Teraz chodím na takú, kde sa trieda posilňovanie aj kardio. Môžeš si ju celú skákať, robiť brušáky, alebo hocičo iné. My cvičíme 4 minútové tabaty a za jednu hodinu ich dáme 10, domov sa väčšinou plazím.
Pozerala som ich videá je to tam v podstate každé video iné, niekde viac kardia niekde na posilnenie.
Urcite aspon 45 min, ale uvidis ze co zmaknes.
@kiki68 čo cvičíš ešte okrem tabaty?
presne tak, tabata moze byt taka, aku si ju spravis. tam si dosadis proste akekolvek cviky, ako vyhovuju tebe. chodievam na kruhove cvicenia, kde sa to strieda. na zumbu by som ja osobne nechodila, neznasam to 😂 neviem sa podla tej precvicujucej hybat, nebavi ma to a nic z toho nemam vobec.
Ja mam silove treningy, cize velke vahy, strieda sa to s tabatou, tiez mam treningy, kde je to viac o nejakych skakackach, mam ich 3x v tyzdni. Cize mam naozaj pestry vyber toho, co robit. Mne uz nejde o chudnutie, ale o sculpting, cize formovanie tela podla mojej predstavy. Vies, ked to robis par rokov, tak si musis najst vlastnu cestu, ze co s tym, aby Ta to bavilo. Plus sa dost hybem celkovo. Mne trenerka tabata zaradila skrz to, ze to bolo take pestre a clovek mal zmenu. Ako podla mna s tym 7kg schudnes, skus kupit aspon nejake jednorucky s 2,5 a 5 kg ( napr decathlon) a vezmi po treningoch do ruky aj tie jednorucky. Hlavne ked su vystupy na lavicku, rozne zanozovania, drepy. Velmi to pomoze vysledku.
tabata podla mna nie je vobec na kondiciu 🙂 su to vacsinou silove cvicenia zamerane na budovanie svalstva alebo spevnenie urcitych problematickych partii, aspon u nas sa tam teda kondicne cvicenia nerobia 😅