Podarilo sa vám schudnúť 30 kg?

anicka1992
17. nov 2013

ahojte baby, chcela by som poprosit tie , kt. sa podarilo schudnut, prosim napiste mi ako sa vam to podarilo, potrebujem schudnut aspon 30 kil ,precitala som uz rozne diskusie tuna, ale nemam taku pevnu volu aby som cele mesiace jedla 90% stravy zlozenej zo zeleniny a ovocia, co ste vynechali uplne a co ste len obmedzili, musim podotknut ze nemam taku financnu moznost na CD a podobne diety , aky pitny rezim dodrziavate , kolko krat denne jete? doteraz som nemala ziadne zdravotne problemy ale teraz uz prisli (tlak , klby ..) potrebujem sa zo 120 kg dostat na 90kg ,viem ze to nepojde za mesiac ,dva ale som odhodlana to dosiahnut potrebujem len dobre rady ako to dosiahnut ...dakujem ... 😉

maca215
17. nov 2013

@anicka1992 jesť 5x denne, 2-3 l čistej vody denne žiadne sladene vody, džús máš skoro ako jedno jedlo! Vynechať vyprážané, polotovary, presolene... rano nejaky celozrny chlieb šunka, zelenina... desiata ovocie, jogurt.... obed co chces ale na prirodno alebo varene nie vyprazat v oleji... druhy obed jedavam to iste a na veceru bielkoviny napr. tvaroh, ryby.... cukrovinky a cipsy nahradit ovocim ale najlepsie do obeda... a aby si vedela kolko si mozes nalozit tak si skus davat najskor na maly tanier.... a pridat pohyb, pri tvojej vahe chôdza aspon 30 min. denne alebo plavanie by bolo naj aby klby netrpeli.... vela stastia nech sa dostanes do cieľa.... a nezabudni žiadna diéta... treba jesť ,ale mensie porcie viac krát za den 😵 ale necakaj zazraky ze 10 kg za mesiac 😀 da sa ale urcite to nie je zdrave .... ja som zhodila 17 kg tuku skoro za rok... pisem tuku lebo tí co drzia diety schudnu zo svalov a ked prestanu drzat diétu naberu raz tolko

josenka
17. nov 2013

@anicka1992 Nemusíš hladovať, ani jesť iba ovocie a zeleninu, @maca215 ti to krásne zhrnula, pre inšpiráciu pozri stránku Mira Veselého http://www.chudnutie-ako.sk/, tam nájdeš všetko a môžeš si aj stiahnuť nejaké texty a pomôcky. Veľa úspechov. 🙂

cikyta
17. nov 2013

@anicka1992 Môj mm tolko schudol cca do trištvrte roka. Ako ? Neje po 17:00 hod. Obmedzil chlieb.

jjohankaa
17. nov 2013

ja som v priebehu 5 mesiacov schudla 12 kg...do vianoc chcem dat dole este 5 kg a do dalsieho leta este aspon 5 a bude to ideal...zacala som chodzou, potom turistika a trochu bicyklovanie. Zo stravy som vylucila sladkosti - len sem tam domaci kolacik alebo dobra cokoladka - dve kocky. Ranajky syte - viaczrnne pecivo, zelenina, maslo, syr alebo len ovocie a jogurt ked som nebola az tak hladna alebo pohanka, lanove, slnecnicove a tekvicove semienka a zelenina. Obed normalny, nie mastny, nie vyprazany, vela zeleniny, malo zemiakov a inych priloh. vecera tvaroch, zelenina alebo acidko. samozrejme desiata ovocie a olovrant tiez ovocie aj ked viem ze by sa to nemalo - ovocie poobede ale mne to tak chudi, mam to miesto sladkeho na ktore mam vzdy najviac chut poobede. Vodu si spravim do 2 l. krcaha, vytlacim tam grep, citron alebo pomaranc a mam prehlad kolko vypijem, popri tom este zeleny caj.
Snaz sa dodrziavat cas jedla co najpresnejsie, telo si zvykne a nebude tak ukladat zasoby, rozhybe sa metabolizmus.
Ja si niekedy napriklad kupim na ranajky slivkovy kolac z bielej muky ked mam na to chut ale to len raz za mesiac a potom idem napr. peso do prace aj z prace ale neobmedzujem sa az tak velmi...to by asi nebolo dobre. A ked mam ozaj na nieco chut co bol u mna najvacsi problem dam si susene slivky, alebo oriesky alebo si spravym kavu s mliekom a dam si tam trosku medu. A vobec nekupujem nizkotucne vyrobky - normalne jogurt, syr 3% tuku, ved clovek potrebuje aj tuk nemoze zit len na nizkotucnej strave. Tak ti prajem nech sa poriadne namotivujes je to super pocit ked clovek vidi na sebe zmenu a lepsie sa citi...mozeme sa do toho pustit spolu...

mafin152
17. nov 2013

ja som schudla zo 107 na momentalnych 85 a este chudnem, jem 5-6x denne, chodim na rychle prechadzky so psom alebo cvicim na orbitreku, pijem aspon 3 litre vody denne a nejem ziadne prilohy

zuzi0110
17. nov 2013

Ja som zhodila za 9 mesiacov 18kg. Raňajky ovocie inak obed aj večera normálne. Večeru jesť o 17,30 a potom už nejesť. Piť nesladené a nejesť sladkosti. 2 krát do týždňa Zumba a to je asi tak všetko 🙂
@anicka1992

lucijja
18. nov 2013

mne podobne ako zuzi0110 robí veľmi dobre keď raňajkujem iba ovocie. Sprostá, mohla som si to uvedomiť skôr, keďže som super schudla na začiatku chudnutia 90dňovou dietou (tam sa raňajkuje iba ovocko) - dala som dole za tri mesiace 14 alebo tuším až 16kg - neviem už presne, potom som prešla na vyváženú stravu podľa Mira Veselého dala som dole ešte 7kg, ale to bolo strašné trápenie, veeeľa som cvičila a nakoniec som aj tak pomaličky začala priberať spať. A nech som robila čokoľvek nedalo sa mi zhodiť, Rańajky som mala ako najvačšie jedlo dňa a potom som už jedla len maličké porcie - vačšinou chudé maso bez príloh, len zelenina...aj tak som nemohla dať dole nič... Tak som prešla zase na to, že na raňajky len ovocko, obed a večera normál, ale vyhodila som maso - podľa krvnej skupiny ho nemám jesť. Jem aj pečivo, aj na večeru, s rôznymi pomazánkami, cvičím len doma + chodím 2x týždenne na zumbu a ani neviem ako som za tri týždne dala 5kg dole 🙂

lucky14
18. nov 2013

@lucijja jeeej Ty si vylucila maso a chudnes? Presne to potrebujem aj ja inspiraciu od niekoho kto to zvladol bez masa ako vsade odporucaju ze je naj na chudnutie. Prosim nenapisala by si mi co asi tak papavas cez den? A stale sa drzis90DD? Velikanska vdaka a gratulka ako krasne idu kila dolu. 🙂

lucijja
18. nov 2013

@lucky14 dakujeeem za pochvalu... 🙂 no veru, aj ja som len chudé šunkové salámy, kuracie maso a všeličo do seba tlačila, lebo však bielkoviny... 🙂 90dd už nejdem, ale každý deň raňajkujem len ovocie, v podstate až do obeda, ráno si dám dve jablká, alebo pomelo, alebo dve kiwi...(pomaranč mám zakázaný, krvná skupina mi to nedovoľuje a ja že prečo mi je po ňom vždy ťažko....) a keď som hladná tak do obeda ešte zobkám sušené slivky, príp. nejaké semienka, tekvicu a tak...som v práci, takže sa mi to dá v pohode. Obedy a večere riešim na čo mám chuť. Keďže by som nemala ani pšenicu vo veľkom tak si vypekám chlebíky a žemličky zo špaldovej múky, k tomu rôzne tofu pomazánky čo sú v tých črievkach - tie mi chutia veľmi, alebo kozí syr, alebo ovčí, teraz som závislá na kari šošovici - podusím si pórik, mrkvu na hrubom strúhadle, do toho kari korenie, sojovu omačku a soľ, šošovicu, zalejem a podusím tak nahusto, takú kašu si z toho robím tak to luuubim, sójové masko upravujem ako normálne, to si so mnou vždy dá aj môj šéf - inak veľký masožravec 😀 to si dávam s ryžou normálka, alebo tofu rizoto, alebo kapustnicu si uvarím so sójovou drťou, keď mám chuť na sladké tak si upečiem koláčik zo špaldovej, alebo si dám kukuričné lupienky so sójovým mliekom, medom a škoricou...potom rybky - tie papám normálne, tie môžem, aj keď by som ich mala tak max. 3x do týždňa, takže to preložím nimi a tak... 🙂 veeeľa vecí sa dá vymyslieť a sú to všetko rýchlovky. 🙂

lucijja
18. nov 2013

@lucky14 a ešte jedna pre mňa veľmi dôležitá vec - od kedy nejem maso chodím pravidelne na záchod a to som ja s tým mala odjakživa problém, chodila som tak raz za týždeň raz za dva!!! Skúšala som všetko, dlhodobo vláknina ráno večer, pohybu dosť, pitný režim tiež a stále problém...a teraz - každé ráno... to ti je pocit!!! 😀 😀 😀 a hlavne sa cítim tak fit ako už dávno nie... 😵 som plná energie tieto posledné týždne ako ešte nikdy.

lucinocka
18. nov 2013

@anicka1992 jest pravidelne kazde tri hodiny, hlavne bielkoviny a proteiny, jogurty, celozrny chlebik so sunkou, hummus, tanier na obed by mal byt rozdeleny na tri casti...polovica bielkoviny /ryba, maso-kuracie hlavne/ a druha polovica rozdelena na zeleninu a hrasok, fazulku, a pod.
Vela pit, co najviac cvicit... po cviceni spapat napr. nizkotucny jogurt este ... Telo potrebuje pravidelne jest, aby zacalo spalovat nepotrebne a nie aby bolo v strese, ze bude hladne a zacne robit zasoby🙂
A co vynechat to vies aj sama- biely chlieb, cestoviny, sladkosti, tucne masa, smotany a pod. veci🙂
Vela stastia🙂

juliakocka
19. nov 2013

@lucijja a prosim ta aku mas krvnu skupinu?

dai
19. nov 2013

@anicka1992 ahoj. ja som schudla minuly rok za 4 mesiace asi 17kg - uz som na povodnej vahe, takze som dalej chudnutie neriesila - tiez som sa snazila chudnut najmae tuk...
co sa tyka stravy - pekne zhrnute hned v prvom prispevku - takze len opakujem - jest pravidelne, najmenej 5x denne v malych porciach , pit cistu vodu - aspon 2-3l, prestat jest mastne maesa, zacat dusit, piect, grilovat... obmedzit vysmazanie. U mna zabralo hlavne obmedzenie peciva - po case som si skoro uplne odvykla - aj teraz jem velmi malo ( a to pritom biele makkunke rozky milujem😉 ), obmedzenie priloh - ziadne zemiaky, ryzu, cestoviny - zaradila som rozne napodobniny - napr. rozmixovana udusena brokolica chuti skoro ako zemiakova kasa, detto zapeceny karfiol je napr. vyborna priloha - cize nemusi byt ani klasicky salat😉 a samozrejme - co bolo teda ako pre cokoholika najhorsie - obmedzila som sladke na minimum ( niekedy som si dala kocku horkej kvalitnej coko... pokial som zhresila viac, tak som to nasledne vycvicila😉 )
ja somcvicila len doma - cvicila som podla cviceni z youtube - juliane michaels najcastejsie, pripadne na steppri pri telke😉 taktiez beh vonku je napr. zadarmo, rychle prechadzky s kocikom, teraz korculovanie, plavanie etc.🙂 treba najst nieco co ta bavi, aby sa ti pohyb nezhnusil

schudnut 30kg sa urcite da - moj muz tak schudol v pohode - on vela cvici, ale aj rad papa - u neho najlepsie zabera delena strava, vela chudeho maesa a zeleniny ( tak ale chlapy nemaju take chutky ako zeny podla mna😉 )

lucijja
19. nov 2013

@juliakocka som Ačko 🙂

juliakocka
20. nov 2013

@lucijja presne aj ja, takze co nemam jest napis mi prosim ta

lucijja
20. nov 2013

@juliakocka maso - okrem rýb, kuracieho a morcacieho - ale aj to len dva-tri krát za týždeň, mliečne výrobky - okrem bieleho nízkotučného jogurtu, kozieho a ovčieho syra. Vajíčka sa môžu. Zelenina, ovocie, semienka, orechy - arašidy, lieskovce, mandle, tekvica. Nie kešu ani pistácie napr.
strukoviny, sója a sójove výrobky v neobmedzenom množstve. zemiaky sú zakázané, ryža povolená. ale keď si hodiš do googlu stravovanie podľa krvných skupín tak nájdeš kopec vecí... 🙂 Ja neviem či je to zaručené - netrvrdím to, ale mne to pomáha a aj okolie si všíma. 🙂

7katka
7. feb 2014

@lucijja ahoj, takze tebe sa osvedcilo stravovanie podla KS? Mne sa to tiez zda, ze to ma nieco do seba, nejde
len o chudnutie,ale celkovo, odstranenie zdravot.problemov

lucijja
10. feb 2014

@7katka áno schudla som, neviem čo sú zažívacie problémy a pálenie žáhy, som spokojná... 🙂

mon1001
Odpoveď bola odstránená
Zobraz