Podarilo sa mi schudnúť, keď malo dieťa dva roky

16. mar 2022

ahojte. hladam inspiraciu. najma od mam ktore koja... v tehotenstve som pribrala 20kil.. sice som so davala pozor bola som aktivna ale niekedy 20-25tyzden na mna dosli tak sialene hlady. a vaha sla hore kilo tyzden nevedela som to stopnut. ciz epovodna vaha 70 kil. porod 90 kil. doma po porodnici 84 kil a za prve 4-8mesiacov to kleslo ma 78 kil. potom som este trosku pochudla na 76 a odvedy posledny polrok som napriek snahe 4kila pribrala! cize som spat na 80kilach. trapi ma to. cvicila som s videami. chodila behat. pravda je ze jem velke porcie a proste sem tam sa dotlacim pecivom/sladkym. dieta sa budi choroby do toho. klasika. ale aj tak nechapem co robim inak z aposledneh o polroka ze ta vaha ide hore. som celozivotny chudnuci priberajuci clovek. aj pred dietatom mi vaha chdoila hore dole. je tu nejaka zena co zazivala noeco podobne a ak osa jej to podarilo rozlusknut? ( proteinovu dietu a kaloricke tabulky) nechcem. robila som aj to ked som bola mladsia a dostala sa aj a osobnym trenerom na 65kil ale spustilo mi to poruchy prijmu potravy. dakujem

diamond007
16. mar 2022

V prvom rade si zapisuj všetko čo zjes a hneď to tam uvidíš 🙂

marci77
16. mar 2022

ja tiez patrim k tym mamickam, co kojenim nechudnu ......neprejedala som sa, nic ....a aj tak kila isli hore, telo si asi ukladalo na horsie casy, alebo hormony
kto to nezazil, nepochopi .....v okoli mam mamicky, ktore iba chudli pocas kojenia

u mna funguje delena strava, ze napr. maso iba so zeleninou (bez prilohy ako ryza, zemiaky a pod.)......alebo teda ryza iba so zeleninou
vola sa to 90dnova rozlisovacia dieta, striedaju sa tam 4dni ......
alebo 8hodinovy rezim, ze iba vtedy sa moze jest, zvysok hodin dna iba voda (su tu aj skupinky, pozrite)
drzim palce🍀

autor
16. mar 2022

@marci77 dakujem. a ty si netrpela hladom ak si kojila a drzala tieto diety? ano tiez ponam len zeny co kojenim chudnu a ja mam dojem ze to mam opacne

marci77
16. mar 2022

ja som mala tu 90dnova, tam sa moze jest kolko chcete, ale su tam pravidla, na obed kolko vladzete, na veceru polovicnu porciu obeda (toho isteho)
velmi super skupinka je napr. tato
https://www.facebook.com/groups/43450287478
https://www.facebook.com/groups/564356254266644

v zalozke media su fotky receptov a jedal ako inspiracia
mne osobne tato najviac vyhovovala😉

sid515
16. mar 2022

Nemôžeš chcieť chudnúť a zároveň si dopriať veľké porcie. Ešte píšeš, že si k tomu pridáš pečivo, sladké. Zmenši porcie a príjem. Lebo to, že si pôjdeš zabehať, ti nepomôže. Základ chudnutia je vždy strava.

domidor
16. mar 2022

Ahoj,viacmenej v podobných číslach som sa pohybovala aj ja,rok a pol po pôrode druhého dieťaťa som mala stále 78kg,napriek tomu že som cvičila takmer každý deň.jedoducho,telo sa zmenilo a už mi nestačilo robiť tie isté veci ako pred deťmi,aby som mala normálnu váhu.raz mi na FB vyskočila reklama na výživového poradcu (Marián Sabol), tak som mu napísala.vyskladal mi jedálniček na mieru,aj keď uznávam boa som skeptická.no a dnes mám 56kg a postavu lepšiu ako keď som bola stredoškoláčka 😉 samozrejme celé to stojí nejaký čas a aj pár eur (cca 60 za jedálniček), ale túto investíciu nikdy neolutujem.a hlavne,začala som s tým v auguste a váhu si stále držím,čiže žiadny Jojo efekt (lebo ja som v živote skúsila snáď všetky diéty,a vždy sa mi to všetko vrátilo).toto ale dieťa nie je,je to zmenený životný štýl a hlavné jedlá sú tam také dobré,že ani nemám potrebu jedálniček porušovať (i keď samozrejme,ak je nejaká zvláštna príležitosť dám si kľudne aj tortu či pohár vína 😉). Ak chces skús,držím Ti palce ”

lucia147852
16. mar 2022

No ako píšu baby, nedá sa chudnúť s veľa jesť. Problém je hlavne to pečivo a sladké. Prijímas veľa sacharidov. Keď si hladná radšej si nakrajaj zeleninu, alebo daj nesolene oriesky. S takýmto sprístupom neschudnes. Keďže si mala problém s prijimom potravy, do extrémnych diét určite nechod. Skôr naozaj zmeniť typ stravy na zdravší.

travelllerka
16. mar 2022

Ja som si objednala komplet stravu na celý deň, vypočítali my presný pocet kalórií a to som jedla od pondelka do piatku niekolko tyzdnov. Plus som chodila na xbody, to ťa dajú do takeho mundúru elektrického a cvičis len 20minut, ale je to efektívnejšie a rýchlejšie. Ale samozrejme je to trochu drahší spôsob, ale mne hneď odišli kilá, čo som mala na vyše, aj keď u mňa to boli len nejaké 3kg. Ale ja som lenivá cvičiť a nedokážem si udržať stravu, takže toto bol pre mňa najjednoduchší a najefektívnejší spôsob. Určite to tak urobím znova, pri ďalšom dieťati.

hulica
16. mar 2022

presne, treba vedieť čo zješ, lebo aj keď si myslíš, že áno jem zdravo a parádne porcie, zdanie môže klamať 🙂

autor
16. mar 2022

@domidor a nebola si hladna?

bert22
16. mar 2022

ono na zaciatku si asi treba zvyknut na kaloricky deficit ale to pojde 🙂

domidor
16. mar 2022

Práveže vôbec,jedavam 5x denne,čiže skôr mám často problém to všetko zjesť 🙈 ale teda ja už dávno nekojim,tak to posúdiť neviem

lila8686
28. sep 2022

@domidor Ahoj mozem sa ta opytat kolko si za prvy mesiac zhodila KG? Ja tiez rozmyslam,ze by som si dala u neho vypracovat jedalnicek.

domidor
1. nov 2022

@lila8686 ahoj, prepáč, dlho som tu nebola. Ak Ťa to ešte zaujíma, ja som schudla prvý mesiac cca 5-6kg, ale zas začínala som na 64, takže bol to pekný výsledok.potom som dala ešte nejaký 3kg za 3 mesiace, čiže som na váhe 56 (výška 168), takže už viac nepotrebujem. Ale poznám aj iné kocky čo s ním chudli z vyšších váh, a tam boli výsledky parádne. Držím palce